PA rekruteert en traint honderden kinderterroristen

“Jong geleerd is oud gedaan”

Het misbruik van Palestijnse kinderen door de Palestijnse Autoriteit in de zomer van 2022 en het proces om hen te rekruteren als kinderterroristen is begonnen. 

In het zomerkamp ‘The Buds of Construction and Liberation‘, gerund door Fatah’s vestiging in centraal Hebron, lieten honderden Palestijnse kinderen individuele foto’s maken met AK-47-geweren. De Fatah-tak heeft meerdere fotoalbums van deze foto’s geüpload naar haar Facebook-pagina. 

Zonder ruimte te laten voor misvattingen of twijfel over de organisatoren van het evenement, lieten de gewapende kinderen hun foto’s maken voor een grote poster met links de voormalige PLO/PA/Fatah-leider Yasser Arafat en de huidige PLO/PA/Fatah-leider Mahmoud Abbas aan de rechterkant. 

Het Fatah-logo, dat een granaat, gekruiste geweren en de PA-kaart van “Palestina” omvat die heel Israël samen met de PA-gebieden als “Palestina” voorstelt, werd bovenaan in het midden geplaatst.  

De tekst op de poster en de bijbehorende Facebook-post luidt: “The Fatah Movement Central Hebron branch – The Buds of Construction and Liberation camp” 

De volgende zijn slechts enkele van de foto’s die door Fatah zijn geplaatst (aanvullende foto’s verschijnen onderaan dit rapport): 

Deze foto van een lid van de PA-veiligheidstroepen en een jonge deelnemer aan het kamp poserend met AK-47-geweren, verschijnt ook naast de foto’s die voor de poster zijn genomen.

Op 23 juni 2022 bracht VN-secretaris-generaal António Guterres zijn jaarverslag uit over “Kinderen en gewapende conflicten” (CAAC). Het rapport geeft een overzicht van conflictgebieden, de verschillende actoren die in die situaties relevant zijn en de vermeende schendingen van de rechten van kinderen. 

Landen of actoren waarvan wordt vastgesteld dat ze “ernstige schendingen” van de rechten van kinderen hebben begaan, kunnen op de zogenaamde “zwarte lijst” van de secretaris-generaal worden geplaatst.  

De zes “ernstige schendingen”, volgens resolutie 1539 (2004) van de VN-Veiligheidsraad, zijn:

 • het doden of verminken van kinderen; 
 • Werving of inzet van kinderen door strijdkrachten of gewapende groeperingen ; 
 • Aanvallen op scholen of ziekenhuizen; 
 • Verkrachting of ander seksueel geweld tegen kinderen; 
 • Ontvoering van kinderen; 
 • Weigering van humanitaire toegang tot kinderen. 

Onder de andere situaties waarnaar in zijn rapport wordt verwezen, ging Guterres ook in op het Israëlisch-Palestijnse conflict. Met betrekking tot het aantal vermoorde minderjarigen merkte Guterres op: 

“Een totaal van 88 kinderen (86 Palestijnen, 2 Israëliërs; 64 jongens, 24 meisjes) werden gedood in Gaza (69), op de bezette Westelijke Jordaanoever, inclusief Oost-Jeruzalem (17) en in Israël (2), door Israëlische troepen ( 78), Palestijnse gewapende groeperingen (8), niet-geïdentificeerde daders en explosieve oorlogsresten (2). Alle 17 kinderen op de bezette Westelijke Jordaanoever, met inbegrip van Oost-Jeruzalem, werden gedood door Israëlische strijdkrachten die scherpe munitie gebruikten, voornamelijk tijdens demonstraties (9) en in verband met vermeende of poging tot aanvallen op Israëlische burgers of troepen (7).  

[2021 CAAC-rapport van de secretaris-generaal van de VN, 23 juni 2022] 

Op basis van deze statistieken dreigde Guterres vervolgens Israël toe te voegen aan de “zwarte lijst”: 

 “Tijdens de escalatie van de vijandelijkheden in mei 2021 waren er substantiële luchtaanvallen door de Israëlische strijdkrachten, wat resulteerde in een aanzienlijke toename [van] het aantal gevallen van geweld tegen kinderen. Dit jaar hebben we tot nu toe geen vergelijkbaar aantal overtredingen gezien. Mocht de situatie zich echter herhalen in 2022, zonder noemenswaardige verbetering, dan moet Israël op de lijst worden geplaatst.” 

[2021 CAAC-rapport van de secretaris-generaal van de VN, 23 juni 2022] 

Met andere woorden, als terroristen uit Gaza opnieuw duizenden raketten op Israël afvuren, lukraak gericht op de Israëlische burgerbevolking, en Israël zichzelf verdedigt door zich te richten op de terroristen en hun infrastructuur, en daarbij incidenteel minderjarigen verwondt of doodt die vaak door de terroristen worden gebruikt als menselijke schilden, zal Israël door de VN worden belasterd.   

Ter vergelijking, met betrekking tot de Palestijnse terroristen merkte Guterres op:  

“In Israël en de bezette Palestijnse gebieden waren er substantiële raketaanvallen door de Palestijnse gewapende groepen, vooral in mei 2021, wat resulteerde in een aanzienlijke toename van het aantal gevallen van geweld tegen kinderen. Als het hoge aantal schendingen van kinderen in 2022 zou worden herhaald, zonder noemenswaardige verbetering, zouden Palestijnse gewapende groepen, waaronder de al-Qassam-brigades van Hamas en de al-Quds-brigades van de Palestijnse Islamitische Jihad, op de lijst moeten worden geplaatst. Palestijnse partijen moeten dringend samenwerken met mijn speciale vertegenwoordiger en de Verenigde Naties om nog meer schendingen van kinderen te voorkomen, en ze moeten duidelijke en tijdgebonden toezeggingen doen om schendingen van kinderen te voorkomen.” 

[2021 CAAC-rapport van de secretaris-generaal van de VN, 23 juni 2022] 

Terwijl hij Israël dreigde voor het verdedigen van zichzelf en zijn burgers, en het direct of zelfs impliciet gelijkstellen van Israël met de internationaal aangewezen Palestijnse terroristische organisatie, liet Guterres geen woord over de schendingen tegen kinderen begaan door de PLO/PA/Fatah. Daarbij volgden Guterres en zijn vertegenwoordigers een herhaald patroon van het negeren van overweldigend openbaar bewijsmateriaal.   

Zo heeft Palestijnse Media Watch in 2020 bijvoorbeeld een uitgebreid rapport ingediend bij het UNICEF-kantoor in “Palestina”. In het rapport presenteerde PMW duidelijk en ondubbelzinnig bewijs van het misbruik en bewapening door de PLO/PA/Fatah van de Palestijnse kinderen en hun rekrutering van Palestijnse jongeren om op te treden als kinderterroristen en soldaten tegen Israël en Israëli’s. 

Aanvullend bewijsmateriaal specifiek over de categorie van zomerkampen en de rekrutering van Palestijnse kinderterroristen verzameld door PMW tegen de PLO/PA/Fatah, die alleen door Guterres en UNICEF wordt genegeerd, is te vinden, naast tal van andere plaatsen, hier , hier , hier , hier , hier en hier . 

Jammer genoeg bleven Guterres en UNICEF ook stil toen PMW onlangs onthulde dat de PA-veiligheidstroepen “militaire training” geven aan 7-jarige kinderen om tegen Israël te vechten.   

In plaats van maatregelen te nemen tegen de PLO/PA/Fatah, hebben UNICEF en Guterres het misbruik witgekalkt en gaven ze er de voorkeur aan Israël te bekritiseren voor de dood van minderjarigen die betrokken waren bij terreur of hun arrestatie en vervolging.  

De foto’s van de PLO/PA/Fatah die Palestijnse minderjarigen wapens in handen geeft, zouden alarmbellen moeten doen rinkelen voor iedereen die echt om Palestijnse kinderen geeft. 

Als Guterres en UNICEF zwijgen en het misbruik negeren, zullen zij, samen met de PLO/PA/Fatah, de verantwoordelijkheid dragen voor de arrestatie, of zelfs de mogelijke dood, van alle honderden kinderen die door de PLO/PA/Fatah zijn gerekruteerd om wees kinderterroristen in deze zomerkampen.     

Als Guterres, de VN en UNICEF echt om Palestijnse kinderen geven, zullen ze de PLO/PA/Fatah-zomerkampen onmiddellijk en publiekelijk aan de kaak stellen. Als ze er echter voor kiezen om te zwijgen, dan zal de wereld weten dat ze niet echt om Palestijnse kinderen geven, tenzij ze kunnen worden bewapend in de ogenschijnlijke VN/UNICEF-missie om Israël onterecht te belasteren.   

Hieronder volgen meer foto’s van de door de PLO/PA/Fatah gerekruteerde potentiële kinderterroristen. Elke foto is van een individueel kind: 

Bronnen:

 • naar een artikel van Maurice Hirsch “PA recruits and trains 100’s of child terrorists” van 29 juli 2022 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)
 • naar een artikel “Mimicking Hamas, Fatah Launches Terror Camps for Children” van 31 juli 2022 op de site van Israel Today
 • naar een artikel “At West Bank Fatah Summer Camp, Teenagers Train In Military Tactics” van 25 juli 2022 en een artikel “2017 Summer Camps In The Palestinian Authority – Part II: Military Training, Glorification Of ‘Martyrs’ At Camps Held By Fatah And National Security Forces” van 29 augustu 2017 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)
 • naar een artikel “Fatah summer campers in the Nablus district undergo military training” van 31 juli 2022 op de site van The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center

2 gedachtes over “PA rekruteert en traint honderden kinderterroristen

 1. Gueterres de Portugeese praatpop van de VN faciliteert, samen met UNICEF (de helper van kinderen in de wereld…..LOL) de hersenspoeling & moord op jongeren in bezet Judea & Samaria door terreur bewegingen/regeringen……..want “palestijns gebied” bestaat niet en “bezet palestijns gebied” al helemaal niet.

  Deze ‘humanitaire’ afgevaardigde van het voormalige 6 eeuwen lange Portugeese coloniale rijk zal natuurlijk de belangen van “de palestijnen” blijven verdedigen, ontstaan na eeuwenlange coloniale bezetting door o.a. Romeinen, Turken & Britten, gestolen van de oorspronkelijke eigenaars….de Joden.

  Palestijnen bestonden toen niet en ook nu niet.
  Het zijn gewoon Arabieren en daar is niks mis mee.

  Het zijn de Europeese coloniaal bezetters die de huidige politieke MO soep hebben gekookt.

  Like

 2. Het geld stroomt via de EU & Biden regering weer binnen en dus kunnen de terreuropleidingen via de zomerkampen ook weer plaatsvinden.

  Moedermelk, school & zomerkampen…..zo zorg je, zonder hiaat, voor stééds vers bloed.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.