Hoe en waarom de media Palestijnse leugens accepteren?

Een Palestijnse lederwaren- en borduurwinkel in Ramallah, genaamd “Rahala” (“nomad”), dringt erop aan dat Amerikaanse, Britse en Franse klanten kruipen en zich verontschuldigen vooraleer ze items mogen kopen.

Dit zal hun verkoop niet schaden. Integendeel, hun producten zijn bedoeld om precies het soort mensen aan te spreken dat graag zou kruipen voor het voorrecht om deze artikelen te kopen.

Een Chicago Tribune – artikel vorig jaar met Noora Jebreal, een Amerikaanse importeur uit de winkel, zegt:

Maar meer dan mooie stukken hebben de producten een politieke betekenis.

Terwijl hij een roze pantoffel omhoog houdt met zwarte gekruiste draad die lijkt op een draadomheining, zegt Imad in het Arabisch: “Ik heb deze schoen in 1999 gemaakt, en het heet ‘gevangenis’, tijdens een Instagram Live-interview in maart met Jebreal. De pantoffel vertegenwoordigt de openluchtgevangenis die volgens veel Palestijnen en humanitairen Gaza is geworden.

Natuurlijk stond Gaza in 1999 niet onder blokkade en was het Oslo-proces in volle gang, maar waarom zou een verslaggever de moeite nemen om de feiten te controleren van mensen die duidelijk een politieke boodschap uitdragen?

Een ander deel van het artikel viel me op, en het is een klein maar veelzeggend voorbeeld van hoe de media bereid en gretig zijn om Palestijnse leugens deel van het verslag te laten worden:

Volgens Jebreal konden de Rahalah-arbeiders tijdens het hoogtepunt van de pandemie geen dingen naar de post brengen om van Bethlehem naar Tel Aviv te worden gemaild.

“Wat ooit een autorit van 15 minuten was, is nu een autorit van 45 minuten (voor zijn transporteurs van Ramallah naar Bethlehem)”, zei ze. “En je weet dat gas daar ook duurder is, omdat Israël daar sancties op heeft voor Palestijnen. En dan moet je de daadwerkelijke verzending van Israël naar de staten betalen.”

Ik had nog nooit gehoord van “benzinesancties” tegen Palestijnen, dus ik zocht de huidige brandstofprijzen op voor benzine in de Palestijnse gebieden en in Israël. Volgens Numbeo is de gemiddelde prijs voor benzine in de Palestijnse gebieden 6,55 ILS per liter, terwijl dat in Israël 6,97 ILS is. (Dat is $ 7,74 per gallon.)

Ja, gas is goedkoper voor Palestijnen dan voor Israëli’s.

Maar de feitelijke feiten zijn te mooi om te controleren. De media staan ​​tenslotte vol met verhalen over hoe Israël Palestijnen onderdrukt, dus het klinkt natuurlijk goed dat Israël ook voor hen brandstof zou belasten. 

En waarom zou zo’n aardige jonge vrouw liegen? Dus haar leugen wordt gepubliceerd, onbewerkt, door een grote Amerikaanse krant, en het doel om Israël te demoniseren met trapsgewijze leugens – en dat is het hele punt van deze winkel – is bereikt.

De Palestijnse propaganda heeft opnieuw gewonnen.

En zoals dit artikel laat zien, is het cumulatief – wanneer een leugen wordt geaccepteerd, wordt het gemakkelijker voor de volgende leugen om ook te worden geaccepteerd, omdat niemand de moeite heeft genomen om de eerste te controleren. 

Uiteindelijk creëer je een heel verhaal gebaseerd op leugens die zo diepgeworteld zijn, dat de media niet de moeite nemen om ze te ontrafelen, en ze gewoon publiceren zonder te controleren.

Bronnen:

  • naar een artikel van EoZ “How and Why the Media Accepts Palestinian Lies” van 3 augustus 2022 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikelA tiny example of how Palestinians are conditioned to lie to the media” van 31 juli 2022 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Hoe en waarom de media Palestijnse leugens accepteren?

  1. Simpel…..omdat “de vijand” de JOOD is en daarbij is iedere leugen gepermiteerd en word daarom gratis gepropageerd door de media, die altijd de voelspriet is van de politiek…….en omgekeerd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.