Islamitische Jihad bedreigt Israël met vergelding van arrestatie van een commandant van de Al Quds Brigades

Terroristen van de Al Quds Brigades, de killer elite van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ)

Een belangrijke functionaris van de Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) in de Gazastrook zei woensdag in een interview dat zijn organisatie het centraal gebied van Israël “zal bombarderen”. 

Terwijl het Israëlische leger (IDF) in de hoogste staat van paraatheid is nabij de grens met Gaza na de arrestatie van twee hooggeplaatste PIJ-leden in de stad Jenin op de Westelijke Jordaanoever op maandagavond, vertelde Khaled al-Batsh aan The Media Line dat ze “geen genoegen zullen nemen met aanvallen rond Gaza.”

“We hebben het volste recht om Israël te bombarderen met onze meest geavanceerde wapens en de bezetter een hoge prijs te laten betalen. We zullen geen genoegen nemen met aanvallen rond Gaza, maar we zullen het centrum van de zogenaamde staat Israël bombarderen’, zei Batsh.

Volgens Batsh zocht de PIJ vergelding voor de arrestatie van zijn commandant in Judea & Samaria, met name Bassam al-Saadi en zijn schoonzoon, Ashraf Al-Jada, nadat ze hem hadden neergeschoten tijdens een militaire inval in het kamp van Jenin (Shechem) in Samaria, Israël.

“De Palestijnse Islamitische Jihad kan niet stilzitten en kijken naar de Israëlische misdaden en het vergoten van Palestijns bloed op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook,” zei al-Batsh. 

In een commentaar op Hamas die zich naar verluidt tegen de mogelijke aanval op Israël verzette, zei Batsh dat “niemand probeert ons ervan te weerhouden ons recht te gebruiken om de Israëlische misdaden te stoppen.”

“Ons doel is om de bezetting te laten boeten voor haar misdaden en om te bewijzen dat de Islamitische Jihad zich zal houden aan haar belofte om het Palestijnse volk en het verzet waar dan ook te beschermen”, voegde hij eraan toe.

Terwijl de IDF voor de tweede dag op rij de wegen rond Gaza blokkeert , verklaarde de PIJ een staat van “hoge alertheid onder onze jagers en gevechtseenheden” en zei dat ze “bereid was om met geweld te reageren”. 

Een IDF-functionaris geciteerd door The Media Line zei dat “het Israëlische leger is voorbereid op alle scenario’s, inclusief een escalatie, en de situatie regelmatig opnieuw beoordeelt.”

Bronnen:

  • naar een artikelTop Islamic Jihad official threatens to attack center of Israel” van 3 augustus 2022 en een artikelReport: IDF nab top Islamic Jihad operative in Jenin raid” van 1 augustus 2022 op de site van i24News
  • naar een artikelSenior Islamic Jihad official threatens attack on central Israel” van 4 augustus 2022 op de site van Israel Hayom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.