PA verdubbelt salarissen voor terroristen die 12 mensen vermoordden

Promotie v/d maand in Ramallah en Gaza: Wie in de lokale supermarkt een mes, een machete of een bijl koopt, krijgt er gratis de handleiding bij

Wie een geweer heeft moet het klaar houden en wie geen geweer heeft, moet zijn hakmes, bijl of mes klaar houden.”
 (Hamas-leider Yahya Sinwar, 30 april 2022)

De Palestijnse Autoriteit (PA) heeft onlangs de maandelijkse toelage verdubbeld van één terrorist die in Israël gevangen zit, en een aanzienlijke verhoging gegeven aan vier anderen, als onderdeel van haar controversiële gedrag om terroristen en hun families te betalen.

Vier terroristen die 20 jaar geleden een reeks bomaanslagen in Jeruzalem uitvoerden, ontvingen onlangs een verhoging van 14,29% van hun toelage.

De terreurcel bracht op 31 juli 2002 een bom tot ontploffing in de cafetaria Frank Sinatra van de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem, waarbij negen mensen werden vermoord, waaronder vijf Amerikaanse burgers, en meer dan 80 anderen gewond raakten.

Vier van de leden van de terroristische cel, Wael Qassem, Wassim Abbasi, Alla Aldin Abbasi en Muhammed Odeh, werden kort na de aanval gearresteerd. Na 20 jaar in de gevangenis te hebben doorgebracht, gaf de PA elk van de terroristen een verhoging van 14,29% van hun basissalaris, van NIS 7.000 ($2.251) tot NIS 8.000 ($2.572) per maand.

Aangezien de terroristen inwoners van Jeruzalem waren, betaalt de PA hen elke maand een extra toeslag van NIS 300 ($96). Tot op heden heeft de PA elk van de vier terroristen een bedrag van NIS 1.034.500 ($332.637) betaald.

Vier andere terroristen die zijn veroordeeld voor hun aandeel in de aanslag op de universiteit en andere aanslagen, waaronder Muhammad Arman, Walid Anjas, Abdallah Barghouti en Ibrahim Hamed, ontvangen ook een maandsalaris van de PA. In totaal heeft de PA deze acht terroristen een cumulatief bedrag van NIS 8.022.600 ($2.579.614) betaald.

Evenzo werd zijn salaris deze maand verdubbeld door de PA van de terrorist Omar Al-Abd, die op 23 juli 2017 Yosef Salomon (70), zijn dochter Haya (46) en zoon Elad (35), vermoordde. De familieleden van het gezin Salomon werden vermoord bij een steekpartij door een Arabische terrorist die hen aanviel tijdens hun vrijdagavonddiner in hun huis in de gemeenschap van Halamish.

Na nu vijf jaar gevangenisstraf te hebben uitgezeten, verhoogde de PA het salaris van Al-Abd van NIS 2.000 ($643) per maand tot NIS 4.000 ($1.286) per maand.

De PA betaalt sinds haar oprichting maandsalarissen aan veroordeelde terroristen die in Israël gevangen zitten. De betalingen worden gedaan aan de terroristen nadat ze gevangen zijn genomen voor hun deelname aan terreuractiviteiten.

De terrorist Omar Al-Abd die drie leden van het gezin Salomon afmaakte met een mes, kreeg onlangs loonsverhoging van zijn patroon Mahmoud Abbas

Volgens de loonschaal van de PA begint het salaris van een gevangengenomen terrorist elke maand bij NIS 1.400 vanaf zijn eerste dag in de gevangenis, en loopt het geleidelijk op tot NIS 12.000, in overeenstemming met de tijd dat hij in de gevangenis heeft gezeten. Daarom, hoe ernstiger de aanval was, hoe hoger de toelage die de terrorist zou ontvangen.

De waakhond van de Palestijnse Media Watch schat dat de PA in 2021 NIS 841 miljoen ($ 270,75 miljoen) besteedde aan het betalen van beloningen aan terroristen. NIS 598.796 miljoen sjekel ($ 193,16 miljoen) werd betaald aan gevangengenomen terroristen en vrijgelaten terroristen, en ten minste nog eens NIS 241 miljoen ($ 77,59 miljoen) werd betaald aan gewonde terroristen en de families van dode terroristen.

Israël heeft gewaarschuwd dat deze betalingen een stimulans zijn voor terrorisme. Het beleid van de PA is alom veroordeeld, waarbij Canada, de VS, Australië en Nederland de directe hulp aan de PA stopzetten totdat het beleid is afgeschaft, maar de PA heeft gezworen door te gaan met het beleid dat volgens haar een vorm van welzijn is.

Bronnen:

  • naar een artikelPA Doubles Salaries to Terrorists Who Murdered 12 People in Hebrew U and Halamish” van 1 augustus 2022 en een artikel van Ariel Kahana “Israel Transferring Money to the Palestinian Authority via Secret ‘Extra-Budgetary’ Fund” van 18 juli 2022 op de site van The Jewish Press
  • naar een artikel van Maurice Hirsch “PA to raise salaries of terrorists who bombed the Hebrew University in Jerusalem” van 31 juli 2022 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “PA verdubbelt salarissen voor terroristen die 12 mensen vermoordden

  1. En waarom niet?

    Amerika & EU hebben besloten dat hém niets te verwijten valt en hij een échte democratische president is die goed voor zijn onderdanen zorgt en vrede wil d..m.v. “Palestine from the river to the sea” en hebben dáárom de geldkraan weer wijd open gedraait…..zonder énige mitsen & maren.

    Het Westen geeft, hij neemt,,,,,,,,,,,geef hem eens ongelijk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.