In de zomerkampen van Al Fatah van Mahmoud Abbas leren kinderen hoe ze Joden moeten vermoorden

De afdeling van Al-Fatah in Sichem (Nabloes) in Samaria, organiseert naar jaarlijkse gewoonte in juli en augustus zomerkampen voor kinderen en tieners in het dorp Bayta, ten zuiden van de stad, de nieuwste terreurorganisatie die zomeractiviteiten organiseert voor kinderen die een vorm van indoctrinatie tegen terrorisme.

Al Fatah is de politieke factie van de ‘gematigde’ president van Palestina, Mahmoud Abbas. Fatah heeft net zoals Hamas en Islamitische Jihad een gewapende factie – de Al Aqsa Martelaren Brigades – die in Europa en in de VS op de lijst van verboden terreurorganisaties prijkt.

Video’s van kampactiviteiten die op sociale media werden geplaatst, toonden de jongeren, sommigen gewapend met geweren, die militaire training ondergingen, waaronder tactieken voor stedelijke oorlogsvoering, man-tegen-mangevechten en het onderhandelen over hindernisbanen.

Ze werden getraind door agenten van de veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit en gewapende Fatah-agenten, die voor de foto’s gemaskerd bleven.

Elk jaar gaan tienduizenden kinderen en jongeren naar zomerkampen in de PA. De afgelopen jaren zijn de meeste kampen in de Gazastrook gehouden, geleid en gecontroleerd door Hamas en de Islamitische Jihad (PIJ), en een klein aantal door civiele NGO’s. Hun activiteiten omvatten sportevenementen, kunst en reizen, samen met ideologische indoctrinatie, verheerlijking van terrorisme en terroristen, en militaire training.

Het Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Centre (ITIC) schat dat het Fatah-kamp in Bayta werd gehouden vanwege de toenemende deelname van Fatah en zijn militair-terroristische vleugel – de Al Aqsa Brigades – aan de recente gewelddadige confrontaties met de Israëlische veiligheidstroepen die de terrorismebestrijdingsoperatie Wave Breaker uitvoerden in Jenin en Sichem in de afgelopen maanden.

Bovendien is Bayta blijkbaar niet willekeurig gekozen als locatie voor de zomerkampen. Het afgelopen jaar was het gebied een brandpunt van rellen door de lokale bevolking tegen Israëlische veiligheidstroepen, die protesteren tegen de oprichting van de Evyatar-gemeenschap, die een jaar geleden werd geëvacueerd en momenteel een gesloten militair terrein is dat wordt bemand door de IDF.

Het zomerkamp van Fatah werd geopend voor kampeerders tussen 13 en 17 jaar oud. Het was gelegen in de regeringsschool voor jongens in Bayta en heette ‘al-‘Asafa-jeugd’, de naam van Fatah’s eerste militaire vleugel.

Volgens de Facebook-pagina van het kamp is het doel van het kamp “de rol van Palestijnse jongeren weer op de voorgrond te plaatsen”. Ze werden gecoördineerd door een groep officieren en instructeurs. Het doel van het kamp was om “het concept van revolutie binnen de jongere generatie te versterken door de erfenis van de Shaheeds (martelaren) en hun ‘strijd’ te behouden.”

Een van de activiteiten van het kamp was een driedaags bezoek aan de al-Istiqlal University, de veiligheidsacademie van de PA in Jericho. Ze werden ontvangen door Tawfiq al-Tirawi, een lid van het Uitvoerend Comité van Fatah en universiteitsvoorzitter, en kregen wapens, vesten en militaire training.

In Hebron, het zomerkamp ‘The Buds of Construction and Liberation’, gerund door Fatah’s vestiging in het centrum van Hebron, werden honderden kinderen gefotografeerd met AK-47-geweren. De Fatah-tak heeft meerdere fotoalbums van deze foto’s geüpload naar haar Facebook-pagina.

Het uiteindelijke doel van deze zomerkampen is, naast training en indoctrinatie, om als hulpmacht op te treden in een toekomstige confrontatie met Israël. De ITIC heeft gewezen op de integratie van jongeren in het terreurapparaat van Hamas in de Gazastrook, waardoor het onderscheid tussen burgers en strijders tijdens oorlogsvoering moeilijker wordt en het aantal burgerslachtoffers zou kunnen toenemen.

Palestijnse kids: “Jong geleerd is oud gedaan”

De Palestijnse Media Watch merkte op dat op 23 juni 2022 VN-secretaris-generaal António Guterres zijn jaarverslag over “Kinderen en gewapende conflicten” (CAAC) uitbracht. Het rapport somt conflictgebieden op, de verschillende actoren die in die situaties relevant zijn en de vermeende schendingen van de rechten van kinderen. 

Landen of actoren waarvan wordt vastgesteld dat ze “ernstige schendingen” van de rechten van kinderen hebben begaan, kunnen op de zogenaamde “zwarte lijst” van de secretaris-generaal worden geplaatst. Een van de zes ‘ernstige schendingen’, volgens resolutie 1539 (2004) van de VN-Veiligheidsraad, is de rekrutering of het gebruik van kinderen door strijdkrachten of gewapende groeperingen.

In zijn rapport gaf Guterres geen commentaar op schendingen van kinderen door de PLO, Fatah of Hamas, en daarbij volgden hij en zijn vertegenwoordigers “een herhaald patroon van het negeren van overweldigend openbaar bewijs”, beschuldigde PMW.

Jongeren op 25 juli 2022 op een zomerkamp van Al-Fatah ergens in Judea & Samaria waar ze militaire tactieken trainden en militaire oefeningen deden. De deelnemers trainden in stedelijke gevechten, met behulp van wat lijkt op geweren, en ze droegen gevechtsvesten, BDU’s en gele Fatah-hoofdbanden.

Bronnen:

 • naar een artikelMimicking Hamas, Fatah Launches Terror Camps for Children” van 31 juli 2022 op de site van Israel Today
 • naar een artikelAt West Bank Fatah Summer Camp, Teenagers Train In Military Tactics” van 25 juli 2022 en een artikel2017 Summer Camps In The Palestinian Authority – Part II: Military Training, Glorification Of ‘Martyrs’ At Camps Held By Fatah And National Security Forces” van 29 augustu 2017 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)
 • naar een artikelFatah summer campers in the Nablus district undergo military training” van 31 juli 2022 op de site van The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center

Een gedachte over “In de zomerkampen van Al Fatah van Mahmoud Abbas leren kinderen hoe ze Joden moeten vermoorden

 1. En het nieuws is?

  Dit leren ze al jaren onder het motto…..jong geleerd/oud gedaan.

  Al die nieuwe generaties Palestijnse terroristen komen érgens vandaan.

  Geld voor dit soort zomerkampen is géén probleem want EU & JB’s Democraten betalen er graag aan mee want ook palestijnse kinderen hebben een zomerkamp verdient in de vakantie….toch?

  Fool me once….shame on you.
  Fool me twice….shame on me.

  Het Westen kent echter géén schaamte!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.