Israël houdt $ 180 miljoen in op Palestijnse belastinggelden voor terroristische subsidies

Het Israëlische veiligheidskabinet heeft zondag gestemd om bijna $ 180 miljoen in te houden van belastinginkomsten die het land namens de Palestijnse Autoriteit (PA) int, om fondsen te compenseren die zijn betaald aan families van Palestijnse terroristen.

De 176 miljoen dollar zal het komende jaar in 12 maandelijkse termijnen worden afgeschreven, meldde de Israëlische  omroep Kan. In overeenstemming met een wet die in 2018 is aangenomen, berekent Israël elk jaar hoeveel de PA aan toelagen heeft betaald aan de families van terroristen als ze worden gedood of gevangen worden gezet in de Israëlische gevangenis, en trekt het het bedrag af van de belastingen die het heeft geïnd voor de autoriteit .

De toelagen voor terroristen en hun families zijn door critici bestempeld als een “pay for slay”-beleid dat geweld beloont, terwijl Palestijnen ze hebben geprezen als zogenaamde martelarenbetalingen. 

Palestijnen weer boos

De PA stelt dat de betalingen nodig zijn om gezinnen te helpen onderhouden als een kostwinner is vermoord of opgesloten. Uit een rapport van het Jerusalem Center for Public Affairs uit 2018 bleek dat de PA meer dan $ 330 miljoen aan betalingen heeft uitgegeven voor gedode of gevangengenomen Palestijnen en hun familieleden.

De beslissing van zondag werd bekritiseerd door Palestijnse leiders, waarbij Hussein Al Sheikh, ambtenaar van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), in een tweet het een daad van “geldpiraterij” noemde, bedoeld om “het beleid van financiële blokkade verder in te bedden en ons geld te stelen in een stap die bijdraagt tot de dagelijkse escalatie in onze steden, dorpen en kampen en de legalisering van ons bloedvergieten.”

Presidentiële woordvoerder Nabil Abu Rudeineh zei in een persverklaring: “De Palestijnse leiding, onder leiding van president Mahmoud Abbas, bevestigt haar categorische afwijzing van deze gevaarlijke beslissing.

Hij benadrukte dat het besluit “niet tot enig resultaat zal leiden, omdat de rechten van onze heldhaftige gevangenen niet worden aangetast, ongeacht de druk.”

Abu Rudeineh voegde eraan toe: “We accepteren geen enkele cent vermindering van het geld van de helden van het Palestijnse volk die het vaandel van vrijheid droegen, ter wille van Jeruzalem en de oprichting van een onafhankelijke Palestijnse staat.”

De afgelopen jaren is de PA onder druk komen te staan ​​van de internationale gemeenschap, waaronder een groep Amerikaanse Republikeinse wetgevers, om de stipendia in te houden. In 2018 werd de Taylor Force Act aangenomen met steun van twee partijen om niet-humanitaire Amerikaanse hulp aan de Palestijnse Autoriteit te beperken als deze betalingen blijft doen aan veiligheidsgevangenen en hun families.

Maandelijks gaan miljoenen dollars en euros naar de Palestijnen en niemand die weet – niét wil weten – wat er met al dat geld gebeurt

Bronnen:

  • naar een artikelIsrael to deduct $176 million from PA’s funds” van 31 juli 2022 op de site van i24News
  • naar een artikelPalestinian leaders again say that paying terrorists is their highest priority” van 31 juli 2022 op de site van Elder of Ziyon
  • naar een artikel van Dalit Halevi “Abbas spokesman: Israel is stealing the money of the Palestinian people” van 1 augustus 2022 op de site van Israel National News (INN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.