IDF benoemt eerste vrouwelijke militaire secretaris van Israël’s president Herzog

Kolonel Naama Rosen Grimberg (midden) is gepromoveerd tot de rang van brigadegeneraal door Isaac Herzog samen met de stafchef van de IDF, Aviv Kochavi (rechts)

Kolonel Naama Rosen Grimberg is gepromoveerd tot de rang van brigadegeneraal en is in haar nieuwe functie als militair secretaris van de president van de staat Israël, Isaac Herzog, begonnen. Ze wordt de eerste vrouw ooit die deze functie bekleedt en vervangt Brig.-Gen. Alaa Abu Rukun, die met pensioen gaat na 32 jaar dienst bij de IDF als gevechtssoldaat en commandant.

Rosen Grimberg wordt het derde vrouwelijke lid van het IDF General Staff Forum, naast de Chief Military Advocate General en de President van het Military Court of Appeals. Dit is het grootste aantal vrouwen dat in de geschiedenis tegelijkertijd op het Generale Stafforum heeft gediend. 

De afgelopen twee jaar diende Rosen Grimberg als inlichtingenofficier bij het Centrale Commando en was de eerste vrouw die deze functie bekleedde. Tijdens haar dienst leidde ze verschillende operaties in het Centrale Commando, waarvan de belangrijkste Operatie Guardian of the Walls en Operatie Shover Galim waren.

Alaa Abu Rukun was de afgelopen drie jaar militair secretaris van de president van de staat Israël. Tijdens zijn dienst was Rukun belast met het adviseren en overbrengen van militaire en veiligheidsinhoud aan president Herzog, en diende hij als een verbinding tussen de president en de IDF en het veiligheidsinstituut.

Een ceremonie ter gelegenheid van de overdracht werd op zondagavond gehouden in de residentie van de president in Jeruzalem, voorgezeten door Herzog samen met de stafchef van de IDF, Aviv Kochavi. Ook aanwezig waren de commandant van het Centrale Commando, Yehuda Fuchs, en andere commandanten, families en gasten.

Tegelijkertijd is Brig.-Gen. Liron Donnell toegetreden tot de stafchef van het Home Front Command. Donnell vervangt Brig.-Gen. Yair Barkat, die de afgelopen maanden in deze functie heeft gediend.

Donnell is de eerste vrouw die als stafchef van het Home Front Command fungeert, samen met vier andere vrouwelijke officieren met de rang van brigadegeneraal. In de afgelopen jaren is het aantal vrouwen in staf- en gevechtsposities in de IDF toegenomen.

Brigade-generaal Liron Donnel

Tijdens het evenement in de residentie van de president bood Kochavi zijn beste wensen aan Rukun aan.

“Alaa, gefeliciteerd met het afsluiten van een lange, veeleisende, kwalitatieve, professionele en waardevolle reis, die in jouw geval niet alleen veel inspanning vergde, maar ook een diepe identificatie met de ideeën van het zionisme, onderwijs en diepe liefde voor dit land. Je bent een levend voorbeeld van wat een IDF-officier zou moeten zijn.”

Hij richtte zich tot Rosen Grimberg en voegde eraan toe: ‘Naama, ik ken je al vele jaren, sinds je een veelbelovende jonge officier was. deze functie, net als in je vorige functies.

“De positie van de militaire secretaris van de president van de staat Israël is van grote invloed. De militaire secretaris begeleidt en weerspiegelt de vooruitgang die is geboekt binnen de IDF en het defensiesysteem. In die zin is het een functie met veel potentie. Naama – neem dit potentieel en vul het tot de rand. Ik wens je veel succes, ik ben zeker van je succes.”

De volgende aan het woord was Rosen Grimberg zelf, die zei: “De afgelopen tweeëntwintig jaar heb ik verschillende eenheden in het inlichtingendirectoraat (J2) gediend en gecommandeerd en was ik een partner in operationele en strategische processen die waren ontworpen om de veiligheid te waarborgen. van de staat Israël en zijn burgers. Het is een groot voorrecht om te dienen en samen te werken met de president van de staat Israël – een man die het tot zijn doel heeft gemaakt om de Israëlische samenleving te verenigen en onvermoeibaar werkt aan de toekomst van de natie en de Joodse gemeenschap.

“In mijn functie als militair secretaris van de president van de staat Israël zal ik er alles aan doen om de veiligheidsactiviteiten getrouw aan de president te vertegenwoordigen en te helpen bij het bevorderen van zowel de nationale als de veiligheidsbelangen van het land in de staat Israël en de rest van de wereld, evenals de uitvoering van het beleid van de president in het veiligheidswezen. Bovendien zal ik blijven werken met menselijkheid en gevoeligheid om de relatie met nabestaanden, gewonde soldaten van de IDF en de veiligheidsorganisatie, families van de gevangenen en vermisten en slachtoffers van vijandelijkheden te bevorderen.”

Stafchef Liron Donnell van het inkomende thuisfront sprak ook en zei: “Ik had het voorrecht om deel uit te maken van een uniek en speciaal commando, een commando met impact op zowel nationaal als lokaal, en af ​​en toe op internationaal niveau. dat het hart van het civiele front vormt, zonder enig ander commando dat overeenkomt met zijn capaciteiten, kracht en competentie.

“Ik ben vereerd om hier vandaag te staan ​​en beloven samen met de bevelvoerend officier van het Zuidelijk Commando en samen met u het Thuisfront Commando te leiden Commandant, op weg naar de uitdagingen van de toekomst.”

Bronnen:

  • naar een artikelIDF names first female military secretary to the President” van 31 juli 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • naar een artikel van Anna Ahronheim “Meet the next right-hand woman to the Commander of the Homefront Command” van 17 september 2021 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.