IDF arresteert dozijn terroristen tijdens razzia’s in Judea en Samaria

“Kinderplezier” in de Palestijnse gebieden

In de nacht van zaterdag op zondag voerden IDF, Shabak en de Israëlische grenspolitie activiteiten uit op het gebied van terrorismebestrijding op een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder in de steden Shuqba en Beit Dekko.

Tijdens antiterreuractiviteiten in de stad Bayt Fajar werden drie personen aangehouden die verdacht werden van terroristische activiteiten. ’s Nachts werden in totaal zes verdachten aangehouden en overgebracht naar veiligheidstroepen voor verder verhoor.

Twee dagen eerder hebben de IDF, ISA en Israëlische grenspolitie ’s nachts invallen gedaan op een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder in de steden Qarawat Bani Zeid, Al-Ram, Sanur en Hebron. De troepen arresteerden drie terreurverdachten in het Jalazone-kamp en Silwad.

Tijdens de operatie ontstond een gewelddadige rel, waarbij demonstranten stenen naar de soldaten gooiden, die reageerden met oproerverstrooiing, met behulp van .22 kaliber patronen. Een van de relschoppers raakte daarbij gewond.

Wapens in beslag genomen door de IDF

Soldaten hebben ook illegale wapens gevonden en in beslag genomen, waaronder M-16 aanvalsgeweren. Het leger heeft drie terreurverdachten aangehouden in de steden Yamun, Burqin en Ya’bad en twee anderen in Doha.

Tijdens de invallen gooiden tientallen Palestijnse Arabieren stenen en explosieven naar de soldaten, die middelen gebruikten om de menigte te verspreiden om de menigte af te weren.

Veiligheidstroepen namen duizenden sjekels in beslag die bestemd waren voor terroristische activiteiten in Surif. In de stad Qarawat Bani Zeid zijn twee verdachten aangehouden en zijn illegale wapens in beslag genomen.

Bronnen:

  • naar een artikel6 terrorists arrested in overnight operations” van 31 juli 2022 en een artikelIDF detains wanted terrorists, confiscates thousands in funds” op 28 juli 2022 op de site van Israel National News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.