VN-Commissielid die Israël onderzoekt: ‘Joodse lobby controleert sociale media’

Miloon Kothari (links) en Navi Pillay (rechts) van de VN onderzoekscommissie naar Israël. De ene antisemiet houdt de andere de hand boven het hoofd

Israël, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië hebben donderdag kritiek geuit op een deskundige die in opdracht van de VN-mensenrechtenorganisatie de situatie in het Midden-Oosten heeft onderzocht, en beschuldigden hem van antisemitische opmerkingen.

Miloon Kothari werd in de media geciteerd omdat hij het recht van Israël om een ​​VN-lidstaat te zijn in twijfel trok en zinspeelde op een “joodse lobby:”

“We zijn erg ontmoedigd door de sociale media die grotendeels wordt gecontroleerd door … of het nu de Joodse lobby is of de specifieke NGO’s.”  

De opmerkingen wakkerden langdurige beschuldigingen van Israël, de VS en anderen aan dat de rechtenorganisatie bevooroordeeld is tegen Israël.

Kothari, uit India, is een van de drie leden van de onderzoekscommissie die vorig jaar werd opgericht door de door de VN gesteunde Mensenrechtenraad. De commissie antwoordde snel dat zijn opmerkingen opzettelijk verkeerd waren geciteerd.

Voormalig VN-mensenrechtenchef Navi Pillay, die de commissie leidt, schreef een brief waarin ze onder meer zei:

Kothari’s opmerkingen over inspanningen van regeringen en specifieke NGO’s om individuele leden van de Commissie in diskrediet te brengen, werden opnieuw opzettelijk verkeerd geciteerd om te impliceren dat ‘sociale media’ werden gecontroleerd door de Joodse lobby.

Anne Bayefsky, voorzitter van Human Rights Voices en directeur van Touro Institute on Human Rights and the Holocaust, dat antisemitisme bestrijdt, zei dat Pillay’s brief aantoont dat de hele Israëlische commissie bevooroordeeld is:

“De brief van Navi Pillay waarin ze de duidelijk schandalige antisemitische opmerkingen van haar collega in het onderzoek van de VN-Mensenrechtenraad verdedigt, maakt één ding overduidelijk: het probleem is niet alleen Kothari. Het probleem is het onderzoek zelf en alle drie de leden te beginnen met Pillay zelves. De reden dat Pillay, Kothari en Chris Sidoti voor de baan werden gekozen, was omdat ze allemaal bekende, hevige anti-Israëlische militanten zijn. Hun benoemingen waren totaal in strijd met de VN-vereisten van onpartijdigheid en objectiviteit.”

De commissie werd opgericht na de 11-daagse oorlog vorig jaar tussen Israël en de heersende Hamas-groep in Gaza. Bij de gevechten zijn volgens het VN-rechtenbureau minstens 261 mensen omgekomen in Gaza en 14 mensen in Israël.

Bronnen:

  • naar een artikelUN investigator’s ‘Jewish lobby’ comments taken out of context, rights chief claims” van 29 juli 2022 op de site van i24News
  • naar een artikel “UN Official Running Investigation Into Israel Defends Colleague Who Said Jewish Lobby Controls Social Media” van 28 juli 2022 en een artikelUN Official Investigating Israel: ‘Jewish Lobby’ Controls Social Media” van 27 juli 2022 op de site van The Washington Free Beacon

Een gedachte over “VN-Commissielid die Israël onderzoekt: ‘Joodse lobby controleert sociale media’

  1. Wanneer gaan deze humanitaire hypocrieten eens de mensen/vrouwen/Homo rechten in Iran, Pakistan, Jemen, Afghanistan, Afrika etc.etc.etc. onderzoeken??????,

    Nooit natuurlijk, want daar is géén “Joodse Lobby” te vinden en dus van géén belang!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.