VS moeten stoppen met het financieren van UNRWA

UNRWA, de politieke arm van de VN, financiert het ‘recht op terugkeer’ van een steeds aangroeiende massa vermeende Palestijnse ‘vluchtelingen’ met als doel Israël op demografische wijze te vernietigen

Er is veel aandacht besteed aan de recente reis van president Joe Biden naar het Midden-Oosten en in het bijzonder aan zijn langverwachte ontmoetingen met Saoedische functionarissen, nu de olieprijzen stijgen.

In de schaduw van zijn reis ligt één grote ontwikkeling op de loer: de Amerikaanse toezegging om de financiering van de United Nations Relief and Works Agency for Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) uit te breiden tot een bedrag van $ 201 miljoen (NIS 693 miljoen). 

Dit besluit zou iedereen die aandacht schenkt moeten alarmeren en in twijfel moeten trekken waarom de VS UNRWA steunen, gezien hun staat van dienst op het gebied van antisemitisme, het aanzetten tot geweld en het creëren van een nieuwe categorie vluchtelingenstatus, zodat het conflict voor eeuwig voortduurt, de hoop op een Palestijnse toekomst en vrede met Israëli’s.

Terwijl UNRWA beweert hulp en bescherming te bieden aan geregistreerde Palestijnse vluchtelingen – op papier een nobele zaak – wordt de organisatie geplaagd door systematische anti-joodse onverdraagzaamheid. 

Voor een organisatie waarvan de financiering voornamelijk naar welzijnsdiensten en het opleiden van het Palestijnse volk gaat, zou het iedereen moeten aangaan dat de leerplannen van de UNRWA vol zitten met antisemitisch personeel en materiaal dat regelmatig aanzet tot geweld .

Antisemitisch en opruiend educatief materiaal

Hillel Neuer en zijn UN Watch hebben onlangs meer dan 120 UNRWA-leraren ontmaskerd voor “het prijzen van Hitler, het verheerlijken van het terrorisme en het verspreiden van antisemitisme”, waarbij sommige medewerkers zelfs zo ver gingen om mensen op te roepen Joden en zionisten te doden. 

Hoewel zes hoogleraren sindsdien met administratief verlof zijn geplaatst, was er op 29 juni nog geen enkele ontslagen. Woorden en straffeloosheid zullen ongetwijfeld gevolgen hebben en in dit geval zullen de acties van het UNRWA-personeel duidelijk de conflicten in stand houden.

Terwijl Amerika de grootste financier van UNRWA blijft , een derde van zijn budget subsidieert en sinds 1950 meer dan zes miljard dollar heeft geïnvesteert, blijft UNRWA in zijn missie falen. Het succes van een welzijnsprogramma kan over het algemeen niet worden beoordeeld aan het aantal inschrijvingen, maar aan het vermogen om de begunstigden te helpen financieel onafhankelijk te worden.

UNRWA lijkt er echter naar te streven om zijn geschiktheidsbasis voor altijd te laten groeien. Het is daarom niet verwonderlijk dat de VS tussen 2018 en 2021 tijdelijk stopte met het financieren van UNRWA, waardoor het werd gekenmerkt als onherstelbaar gebrekkig.

Hoewel UNRWA werd opgericht na de Arabisch-Israëlische oorlog van 1948, is het aantal van degenen die in aanmerking komen voor haar diensten vandaag de dag meer dan 5.000.000. Dit nieuwe cijfer zou alarm moeten slaan, aangezien ongeveer 750.000 Palestijnen als vluchteling uit de oorlog zijn gekomen. Wat zegt de gestage groei van vluchtelingen over UNRWA?

UNRWA heeft de definitie van “vluchteling” verdraaid om ervoor te zorgen dat de gevolgen van het Israëlisch-Palestijnse conflict voor altijd samengaan, en blijft daarom in de voorhoede van de internationale controle en beslist nooit in de hoop dat Israël ophoudt te bestaan.

Het is geen toeval dat UNRWA de definitie meerdere keren heeft gewijzigd om ervoor te zorgen dat het verhaal van het Palestijnse slachtofferschap voor altijd kan voortduren. UNRWA’s definitie van vluchtelingen omvat nu meerdere generaties en omvat “de afstammelingen van mannelijke Palestijnse vluchtelingen inclusief geadopteerde kinderen.”

Zoals opgemerkt door juridisch expert Marc Goldfeder, “is de huidige definitie van UNRWA volkomen inconsistent met hoe alle andere vluchtelingen worden geclassificeerd.” Andere definities ontheffen over het algemeen iemands vluchtelingenstatus in eerste aanleg van iemand die een nieuwe nationaliteit verkrijgt. 

De definitie van UNRWA in combinatie met de Jordaanse en Libanese wetgeving, die het staatsburgerschap weigert aan kinderen van Palestijnse vaders, zorgt er echter voor dat veel kinderen van Palestijnse afkomst eeuwig zonder recht als vluchtelingen en zonder burgerschap blijven.

De anti-Israëlische vooringenomenheid van UNRWA is systemisch en manifesteert zich veel verder dan de definitie van de vluchtelingenstatus. In 2021 zette UNRWA de directeur van Gaza, Matthias Schmale, af, nadat hij had opgemerkt dat de luchtaanvallen van Israël zeer nauwkeurig waren in de operatie in 2021. De leerboeken van de UNRWA blijven terrorisme verheerlijken en de joden afschilderen als ‘onzuiver’ en ‘inherent verraderlijk en vijandig jegens de islam en moslims’, volgens leerplanwaakhond IMPACT-se.

De vooringenomenheid van UNRWA zegt veel over het kwade trouw karakter van degenen die namens de Palestijnen leidinggevende posities bekleden en waarom verdere Amerikaanse financiering geen oplossing zal opleveren tenzij er serieuze hervormingen komen. 

Palestijnse leiders hebben zich gerealiseerd dat, hoewel ze niet machtig genoeg zijn om Israël te vernietigen – een ambitie die wordt vermeld in de handvesten van Hamas en de PLO – ze doorgaan met het verwerpen van vredesvoorstellen, het voortduren van conflicten en het stelen van buitenlandse hulp.

Ondanks dat het Palestijnse leiderschap 25 keer meer hulp per hoofd van de bevolking heeft ontvangen dan Europa ontving in het kader van het Marshallplan voor de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog – alle inflatie in aanmerking genomen – heeft het Palestijnse volk nog steeds geen ontwikkeling in Europese stijl bereikt. 

Dit komt grotendeels omdat Palestijnse leiders honderden miljoenen dollars verspillen aan initiatieven die zijn ontworpen om aan te zetten tot geweld, zoals het pay-for-slay-fonds, dat stipendia verstrekt aan terroristen en hun families in verhouding tot de ernst van hun misdaden.

Terwijl bloedvergieten volgt, sluizen Palestijnse leiders regelmatig publieke middelen over, die goed zijn voor de miljarden van Yasser Arafat, en zeker hoe carrièrepoliticus Mahmoud Abbas en zijn zonen, die eerder bedrijven oprichtten die contracten aangingen met buitenlandse hulpdonoren, samen meer dan $ 100 miljoen (NIS 345 miljoen) vergaarden . Met name Hamas-boegbeelden Khaled Meshaal en Mousa Abu Marzook zijn ook “op de een of andere manier” miljardairs geworden.

Hoewel de meest recente toezegging van de VS aan UNRWA lager kan zijn dan de donatie van vorig jaar, ter waarde van 334 miljoen dollar (1,2 miljard NIS), is het onrealistisch om te denken dat verandering zal plaatsvinden totdat zowel het Palestijnse leiderschap als de UNRWA worden gedwongen te hervormen. 

Amerika bevindt zich in een machtspositie en moet erop aandringen dat de UNRWA alle antisemitische staf en materiaal uit haar curricula verwijdert voordat toekomstige hulp wordt verleend. Anders kunnen de VS alleen eindeloze conflicten verwachten als gevolg van de propaganda van de huidige leerplannen van UNRWA.

Bronnen:

 • naar een artikel van Jordan Cope “US should stop funding UNRWA” van 25 juli 2022 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “VS moeten stoppen met het financieren van UNRWA

 1. Zou moeten, maar gaat niet gebeuren!

  Waar ter wereld vind je nog zo een groep die zich jarenlang vrijwillig opblazen, laten vermoorden voor een narratief.

  Voor Antisemieten in EU/US zijn dit soort gewillige partners een kadootje en daar hebben ze graag een paar miljard voor over.

  Voor hen zou het een drama zijn als deze palestijnen het licht zouden zien en zouden zoeken naar een ladder om uit de boom der gestuurde haat te klimmen.

  Maar wees gerust…..dat gaat voorlopig niet gebeuren.

  Geluk of wijsheid?

  Palestijnse leiders hebben ‘het geluk te regeren over een groep van makkelijk te manipulerende onderdanen met ‘de Jood als vijand en ‘de wijsheid om de nog stééds intense Jodenhaat van de Westerling in Europa & Amerika te herkennen en deze uit te buiten voor hun eigen belang.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.