Leerboeken met ophitsing tot Israëlhaat aangetroffen in scholen in oostelijke wijken van Jeruzalem

De Israëlische minister van Onderwijs Yifat Shasha-Biton heeft donderdag de permanente exploitatievergunningen van zes scholen in oostelijk Jeruzalem ingetrokken en vervangen door voorwaardelijke in plaats van de leerboeken met opruiing tegen Israël en zijn strijdkrachten (IDF). 

De directeuren van het Ibrahimieh College, de Al-Eman basisscholen voor jongens en meisjes en de Al-Eman middelbare scholen voor jongens en meisjes werden opgeroepen voor een hoorzitting, waarna werd besloten een tijdelijke vergunning voor een jaar te krijgen.

De scholen zullen ook het curriculum moeten aanpassen om te voorkomen dat ze hun exploitatievergunning volledig verliezen. Samen bieden deze onderwijsinstellingen onderdak aan circa 2.000 studenten.

De scholen bleken leerboeken te gebruiken waarin “gevangenen werden geprezen en hun gewapende strijd tegen de staat Israël, samenzweringstheorieën over het weigeren van behandeling aan patiënten en opzettelijke schade aan medisch personeel, beschuldigingen dat [Israël] verantwoordelijk is voor de watercrisis in de Palestijnse Autoriteit en serieuze beweringen over militaire moorden, ontheemdingen en bloedbaden”, zei het ministerie van Onderwijs in een verklaring. 

“Het ophitsen tegen de staat Israël en IDF-soldaten in schoolboeken voor kinderen is een onaanvaardbaar fenomeen dat streng zal worden aangepakt”, zei Shasha-Biton .

“Degene die in zijn onderwijsinstellingen wordt betrapt op het aanzetten tot en het verspreiden van haatzaaiende uitlatingen tegen de staat Israël en zijn symbolen – zijn vergunning zal worden ingetrokken”, voegde ze eraan toe. 

Eerder deze maand leidde een middelbare school in Oost-Jeruzalem tot verontwaardiging nadat een video opdook waarin een toneelstuk te zien was waarin vermomde studenten hun wapens richtten op andere studenten die verkleed waren als religieuze Joden, geblinddoekt en staande op hun knieën.

“Heb je al het krijt opgebruikt? Gelukkig hebben we zonet nieuwe donaties ontvangen”

Bronnen:

  • naar een artikelTextbooks with anti-Israel incitement found in east Jerusalem schools” van 28 juli 2022 op de site van i24News

Een gedachte over “Leerboeken met ophitsing tot Israëlhaat aangetroffen in scholen in oostelijke wijken van Jeruzalem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.