Rep. Andrew Torba: ‘Geen plaats voor Joden en niet-christenen in de Conservatieve Beweging’

“Andrew Torba beweert valselijk dat het ketterij is om te zeggen dat de Joden G’ds uitverkoren volk is”

Een consultant voor een Republikeinse kandidaat zei in een livestream-video dat de Verenigde Staten “een expliciet christelijk land” zijn en dat conservatieven behoren tot “een expliciet christelijke beweging”, meldde The Jerusalem Post dinsdagavond.

Andrew Torba, CEO van het sociale-medianetwerk Gab, dat naar verluidt de voorkeur geniet van extreemrechts, is een adviseur voor Doug Mastriano, de Republikeinse kandidaat voor gouverneur van Pennsylvania. 

Amerikaanse kranten meldden onlangs dat Mastriano $ 5.000 uitgaf aan advertenties op Gab en ook betaalde voor “campagneadvies” van het platform, waarbij gebruikers hem automatisch zouden volgen, merkte de Post op.

Volgens de Post beweerde Torba dat veel andere kandidaten advertenties op Gab hebben geplaatst, maar hij noemde niemand.

“Dit is de belangrijkste verkiezing van de midterms van 2022 omdat Doug een uitgesproken christen is”, zei Torba in de video. “We gaan een coalitie vormen van christelijke nationalisten, van christenen, van christelijke kandidaten, op staats-, lokaal en federaal niveau en we gaan dit land terugnemen voor de glorie van God.”

“Mijn beleid is om geen interviews te houden met journalisten die niet christelijk zijn of met media die niet christelijk zijn en Doug heeft een zeer vergelijkbare mediastrategie waarbij hij geen interviews met deze mensen doet. Hij praat niet met deze mensen. Hij geeft de pers geen toegang tot deze mensen”, aldus de oprichter van Gab volgens de Post .

“Deze mensen zijn oneerlijk. Het zijn leugenaars. Ze zijn een adderhol en ze willen je vernietigen. Mijn typische gesprek met hen wanneer ze mij e-mailen is ‘bekeer u en aanvaard Jezus Christus als uw heer en verlosser’. Ik zie het als een kans om te proberen ze te bekeren.”

Torba noemde Mastriano’s joodse tegenstander, Josh Shapiro, een ‘Soros-marionet’. Over de niet-christelijke – eigenlijk joodse – conservatieve commentatoren Ben Shapiro en Dave Rubin zei hij:

“Deze mensen zijn niet conservatief. Ze zijn niet christelijk. Ze delen onze waarden niet. Ze hebben omgekeerde waarden van ons als christenen. Trap dus niet in het lokaas van Populism Inc, trap niet in het lokaas van dit pseudo-conservatisme, grote tent-onzin. Dit is een christelijke beweging. Deze beweging moet gericht zijn op het evangelie en de waarheid van Gods woord en van Jezus Christus, onze heer en verlosser en koning. Dat is de enige manier waarop dit gaat werken.

“We willen geen mensen die atheïst zijn. We willen geen mensen die joods zijn. We willen geen mensen die, je weet wel, ongelovigen, agnostisch of wat dan ook zijn. Dit is een expliciet christelijke beweging omdat dit een expliciet christelijk land is. We zeggen niet dat we al deze mensen gaan deporteren of wat dan ook. Je bent vrij om hier te blijven. Je wordt niet gedwongen om je te bekeren of iets dergelijks, want dat is helemaal niet bijbels. 

“Maar je gaat genieten van de vruchten van het leven in een christelijke samenleving onder christelijke wetten en onder een christelijke cultuur en je kunt ons later bedanken. Ben Shapiro en andere niet-gelovigen mogen geen prominente stem hebben in onze beweging omdat ze onze waarden niet delen… Ze proberen het christelijke nationalisme te ondermijnen. Zet Ben Shapiro uit. Dit is geen joods-christelijke beweging. Die twee termen zijn eigenlijk tegenstrijdig.”

Ben Shapiro heeft vaak gesproken en geschreven over joods-christelijke ethiek en waarden , die hij promoot.

Zowel Republikeinen als Democraten hebben Mastriano opgeroepen om zijn advertentiecampagne van Gab terug te trekken, meldde de Post .

Bronnen:

 • naar een artikelUS ‘explicitly Christian,’ Jews not welcome in Conservative movement, says GOP candidate’s consultant” van 26 juli 2022 op de site van World Israel News (WIN)
 • naar een artikel van Tzvi Joffre “Jews, non-Christians not part of conservative movement – GOP candidate consultant” van 27 juli 2022 op de site van The Jerusalem Post
 • naar een artikel van Eric Hananok “Doug Mastriano consultant and Gab CEO: Jewish conservatives like Ben Shapiro aren’t welcome in our movement” van 22 juli 2022 op de site van Media Matters for America

Een gedachte over “Rep. Andrew Torba: ‘Geen plaats voor Joden en niet-christenen in de Conservatieve Beweging’

 1. En daar gaan we weer!!!!!!

  Een ‘expleciet nationale beweging in een ‘expleciet Christelijk land dat zijn geloof, ziel & zaligheid heeft gelegd in een ‘expleciet Joodse rabbijn Jehushuah en zijn expleciet Joodse decipelen.

  Had de goede man vandaag geleefd, indien hij de Spaanse Inquisitie, de oost Europeese Pogroms en de Duitse/Europeese Holocaust had overleefd…..’dan waren hij & zijn joodse vrienden uitgesloten om lid te worden van deze partij.

  LOL!!!!

  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.