Vrouw die Palestijnse steniging overleefde, doet haar verhaal ‘Eén millimeter en ik was er misschien niet meer’

Favoriete hobby van Palestijnse jongeren in Judea & Samaria: passerende Israëliërs stenigen in hun wagens met katapulten, keien en halve rotsblokken

Shir Lev, die op weg naar haar sjabbat in het huis van haar ouders in de stad Psagot zwaar in het gezicht werd geraakt door een steen, gaf haar eerste interview sinds de aanval.

“Mijn gezondheid is beter na zeer moeilijke dagen”, vertelt ze aan Israel National News-Arutz Sheva. “Het herstel van de operatie was moeilijk. Mijn gezicht ziet er nog lang niet uit zoals het zou moeten en ik weet ook niet wat het resultaat zal zijn. Het herstel is lang en langzaam, maar ik ben dankbaar voor elke kleine vooruitgang die ik maak en vandaag zag ik veel vooruitgang.”

Shir Lev overleefde de steniging

Shir zegt dat ze zich de aanval niet kan herinneren. “Ik werd wakker in de eerste hulp, braakte bloed, leed vreselijk en daar begon de pijn”, zegt ze, terwijl ze zich de reis naar Beit Haria in de stad Psagot herinnert, waar ze moesten de verjaardag van haar zoon vieren. ‘Ik kan me nog herinneren dat ik een vragenlijst had voorbereid. Dat herinner ik me een beetje, maar na de stenen en de ambulance herinner ik me niets meer.’

Als dochter van ouders die oprichters waren van Psagot, koos ze ervoor om niet in een Psagot te wonen vanwege het trauma en de mentale littekens die ze als kind opgroeide. Shir zei: “Er zijn tijden dat het geen gemakkelijke strijd is, niet van stenen maar van kogels, maar er zijn ook veel stenen. Ik heb uit de eerste hand ervaren dat een steen kan verwonden en zelfs doden. Het was helemaal niet gegarandeerd dat ik hier nog steeds zou zijn. Eén millimeter en ik was hier misschien niet geweest.”

Shir zei: “Ik werd wakker met 1500 berichten, mijn gezichtsvermogen is nog steeds niet op zijn best en beetje bij beetje lees en hoor ik over mensen die om me geven. Voor de operatie probeerde ik te voelen dat ik niet alleen ben en daar zijn mensen met mij die om me gaven en voor me baden.”

“De gegevens zijn op dit moment extreem wreed, maar we hebben ermee te maken”, zegt ze over de veiligheidsspanningen in de hele regio. “Dit betekent dat er een veel uitgebreider verdedigingssysteem moet komen. Als we weten dat er stenen in dit gebied zijn, kan een steen doden, en we moeten het niet lichtvaardig opvatten. Natuurlijk moeten we de mogelijkheid hebben van een snelle reactie , en dat we niet bang zullen zijn om te reageren.”

In een eerder gesprek zei Shir’s moeder dat de verjaardag die de familie wilde vieren die van Shir’s zoon was, die nu zijn moeder als verjaardagscadeau kreeg. Nu wacht de hele familie op haar herstel en op het verjaardagsfeestje.

Het hoofd van de Binyamin-raad, Israel Gantz, zei: “Elke dag slaagt de staat er niet in om de veiligheid van zijn burgers te waarborgen. Er lijkt een stille acceptatie van de situatie te zijn. zag hoe het politieke echelon een duidelijk bevel weet uit te vaardigen en hoe het veiligheidsinstituut mobiliseert. Deze motivaties moeten gericht zijn tegen de relschoppers en tegen de bevolking waarvoor zij optreden.

“Wanneer de stenengooiers de ijzeren vuist van de IDF ontmoeten, zal het stoppen”, benadrukte Gantz. “Dit zou een duidelijke en ondubbelzinnige taak moeten zijn die de staat aan het leger zou moeten opdragen. Namens alle inwoners van Binyamin wens ik lieve Shir een volledig herstel en geef een dikke knuffel aan haar man Tom en de kinderen.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Hezki Baruch “Woman recovers from stone attack: ‘One millimeter and I might not be here’” van 25 juli 2022 op de site van Israel National News
  • naar een artikelSuffers from severe crises in her face Israel Ganz asks: “Pray for Shir medicine that was injured in a stone attack”” van 18 juli 2022 op de site van Time News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.