Palestijnse jihad in Gaza: ‘Niet zo geboren maar wel opgevoed als terrorist’

“Vertederende” (ahum) beelden van de kleine bengels van de Gazaanse jeugd, de toekomst van Gaza opgevoed en opgeleid door de Al Quds Brigades (PIJ)

Al voor vele jaren nu, heeft de wereld gestreden tegen het probleem van het globaal terrorisme en reusachtige middelen ingezet in een poging om het uit te roeien.

De diverse commentatoren en academici bouwden bloeiende carrières op met hun diepgaande analyses en pseudo-verfijnde economische/politieke verklaringen over de oorsprong van dit fenomeen. De waarheid is in feite veel eenvoudiger, toch blijft de wereld volharden in zijn blindheid en verkiest om ten prooi te vallen aan ongefundeerde theorieën.

Eén gedachtenstroom neemt de economische verklaring aan: Het terrorisme is het wapen van de armen – geef hen enkel een huis en een auto en alles komt weer goed. Men zou kunnen verwacht hebben dat na de aanslagen van 11 september 2001, uitgevoerd door moslims van overwegend rijke komaf, net zoals de bomaanslagen in heel Europa werden uitgevoerd door locale moslims (eerder dan door onteigende Afghanen, bijvoorbeeld), deze theorie zou ondermijnen, maar dat is niet gebeurd.

In feite, als de meeste wereldleiders echt geïnteresseerd zouden geweest zijn om de economische waarheid te ontrafelen, was het enige wat zij hadden moeten doen zich eens wat verder moeten kijken buiten het Arabisch-Israëlische conflict, waar zij zich zo graag mee bemoeien.

Zij zouden dan ontdekken, zoals werd opgemerkt door Dan Schueftan in zijn boek “Disengagement: Israel and the Palestinian Entity“, dat diverse ‘Intifadas’ en Arabische opstanden tegen Israël, plaatsvonden tijdens periodes van economische welvaart op alle gebied, toen de vruchten van de samenwerking met de Joodse staat voor het grijpen lagen. Maar toch heeft deze welvaart, net zomin als de zware economische prijs die telkens door de Palestijnen na elke gevechtsronde moest betaald worden, de Arabische moordzucht niet kunnen temperen.

Nog een andere strekking richt zich tot het politieke aspect van de kwestie: De brutale onderdrukking en de dorst naar vrijheid stuwen diverse terroristen om “wanhopige daden” te plegen zoals het opblazen van koffiebars druk bevolkt door tieners of het doorsnijden van de kelen van buitenlandse journalisten.

Aldus zouden volgens deze logica, de Joden (die aan moordende onderdrukking hebben geleden ongekend in de geschiedenis van het mensdom) geheel een natie moeten zijn geworden samengesteld uit bloeddorstige terroristen, terwijl Tibetanen die permanent gebukt leven onder de Chinese repressie, een broeikas voor globale terreur zijn geworden. Waarom is dat dan niet gebeurd? Hoe kon het zijn dat, in plaats van het produceren van zelfmoordbomaanslagers, het gebeurde dat Tibet een vriendschappelijke, vredelievende Dalai Lama heeft voortgebracht?

De eenvoudige en droevige waarheid is dat het terrorisme een “aangeleerde goesting” is en de affiniteit met terreur, een waarde is die gevoed en aangemoedigd moet worden. Aangezien vele families en staten wereldwijd hun kinderen en mensen overeenkomstig bijvoorbeeld de waarde van tolerantie bijbrengen, verkiezen andere mensen en naties hun zonen en dochters aan te moedigen om het pad van moord en terreur te kiezen.

Na lange jaren van dergelijk “onderwijs”, via kinderprogramma’s op televisie, in peutertuinen, scholen, tijdens zomerkampen, en in gebedshuizen, mag het geen wonder heten dat vele leden van deze volkeren de weg van de terreur inslaan en deze moordzucht omturnen in een algemene levenswijze.

Deze band tussen onderwijs en terrorisme werd op de duidelijkste en stuitendste manier gedemonstreerd in gepubliceerde foto’s van 12 juni 2012. De beelden van een eindejaarsfeestje in een kleuterschool van Gaza, toonden jonge kinderen gekleed in legeruniformen en zwaaiend met wapens. Diezelfde kereltjes riepen anti-Israël slogans, hun wensen uitdrukkend om de Joodse staat aan te vallen met raketten, zelfmoordbomaanslagen op bussen en om te sterven als martelaren.

Dit is het gehele verhaal en men kan slechts veronderstellen wat er zou gebeuren hadden de wereldleiders al hun inspanningen en middelen besteed aan het bestrijden van de echte wortels van de terreur. Wat zou er bijvoorbeeld gebeuren, had in plaats van te spelen met contacten rechtstreeks met Hamas en het overhandigen van “hulpgelden” die steevast belanden in de handen van terroristen, de wereld ipv. ernstige sancties had opgelegd aan elke organisatie en betrokkene in terreur, het aanzetten tot terreur, of het opvoeden tot terroristen?

Wat zou er gebeuren indien de opruiers tot haat en hun “opvoeders” zouden gebrandmerkt worden als mogelijke doelwitten voor uitschakeling en de straaljagers van de NAVO om het even welke structuur gebombardeerd zouden hebben die voor dit soort onderwijs wordt gebruikt, zij het een moskee of een kleuterschool (op het ogenblik natuurlijk dat er niemand aanwezig is)?

Zou het kunnen dat een compromisloze oorlog tegen de bronnen van het terrorisme, in plaats van pogingen om in dialoog te treden met terroristen en de aandacht trachten af te leiden van hun dubieuze doelen die bewezen hebben ondoeltreffend te zijn, geheel de onverbiddelijke werkelijkheid zou veranderen waarmee wij momenteel geconfronteerd worden?

Helaas, zolang het dwaze beleid voortduurt, zullen wij geen antwoord krijgen. En aldus zullen, jaar in jaar uit, decennium na decennium, onschuldigen over de hele wereldbol worden afgeslacht, zonder dat het einde ooit in zicht komt.

Bronnen:

  • naar een artikel van Yigal Walt “The truth about terrorism” van 30 juni 2012 op de site van Ynet News
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.