Joe Biden vertelde Abbas dat zijn eisen alleen door Jezus Christus konden worden vervuld

Volgens een oude volkse legende kon Jezus over water wandelen, veranderde hij water in wijn, maakte doden weer levend en meer van dattum. Kortom: Jezus was de (illusionist) David Copperfield van zijn tijd

Op donderdag gaf de belangrijkste Amerikaanse contactpersoon voor de Palestijnse Arabieren een uitgebreid interview aan de Palestijnse media in Ramallah.

Donderdag sprak een hoge Amerikaanse functionaris over de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Palestijnse ambtgenoot, Mahmoud Abbas, in Bethlehem, tijdens zijn bezoek aan de regio op de dertiende van deze maand.

Tijdens zijn ontmoeting met een aantal journalisten in de stad Ramallah, bevestigde de chef van het Amerikaanse bureau voor Palestijnse zaken, George Noll, dat president Abbas Biden zijn eisen aan het Palestijnse volk voorlegde die hij nastreeft.

Volgens Noll zei President Biden aan zijn Palestijnse tegenhanger dat “deze eisen de Heer Jezus Christus, de maker van wonderen, nodig hebben om ze te vervullen.

Jezus Christus, de Koning der Joden

Noll maakte er geen geheim van dat president Biden grote sympathie had voor de Palestijnen, wat aangeeft dat er grenzen waren aan wat Amerika kon doen om druk uit te oefenen op Israël om de bezetting te beëindigen.

De Amerikaanse functionaris voegde eraan toe: “Amerika is tegen de bezetting en tegen nederzettingen, maar er zijn mensen die geloven dat de Verenigde Staten de telefoon kunnen opnemen en Israël vragen om dit of dat te doen. Ik wou dat het op deze manier was, maar het is niet.

Hij wees erop dat Biden begrip had voor de schending van de waardigheid van de Palestijnen, wat hem ertoe bracht het belang van het behoud van de waardigheid van het Palestijnse volk te benadrukken.

Noll wees er ook op dat president Biden het standpunt van Amerika van een onderhandelde politieke oplossing op basis van de tweestatenoplossing, het vinden van een onderhandelde oplossing in Jeruzalem, het stopzetten van de nederzettingen en het verkrijgen van gelijke maatregelen voor de Palestijnen als de Israëli’s, heeft bevestigd.

De chef van het Amerikaanse kantoor voor Palestijnse zaken in Jeruzalem benadrukte dat het idee van Palestijnen die via Ramon Airport in het zuidelijke bezette Palestina (sic) reizen geen Amerikaans idee is, en legt uit dat ze hun inspanningen opvoeren om het probleem van het oversteken (naar Jordanië) via de Karamabrug op te lossen.

Grensovergang naar Jordanië via de Karamabrug

De Amerikaanse functionaris gaf aan dat zijn land Israël nog steeds onder druk zet om het Amerikaanse consulaat in bezet Jeruzalem te openen. Hij wees erop dat de zaak nog steeds in handen van Israël is, vooral omdat de wet bepaalt dat het land waar het consulaat is gevestigd het land is dat goedkeuring geeft voor de verblijfsbeslissing.

Hij legde uit dat het Amerikaanse kantoor voor Palestijnse zaken in Jeruzalem dezelfde taken en procedures uitvoert als het consulaat zou moeten uitvoeren. Met betrekking tot de opening van het kantoor van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie in Washington, benadrukte Noll dat deze zaak vereist dat de organisatie enkele procedures in de Amerikaanse wetgeving wijzigt… 

In een verwante context bevestigde Noel dat de Amerikaanse regering de resultaten van het onderzoek naar de moord op journalist Sherine Abu Akleh blijft volgen, waarbij hij opmerkt dat de juridische procedures lang duren.

EoZ: Ik was eerst sceptisch toen ik dit verhaal zag, maar het wordt in meerdere winkels gerapporteerd zonder te worden gekopieerd, dus het lijkt er echt op dat George Noll al deze dingen heeft gezegd. 

Bronnen:

  • naar een artikelUS envoy: Biden told Abbas that his demands could only be fulfilled by Jesus Christ” van 21 juli 2022 op de site van Elder of Ziyon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.