Hamas sluit strandresort in Gaza omdat een promotievideo een gezin, inclusief jonge meisjes, liet zwemmen

De inwoners van Gaza hebben woedend deze video van het Bianco Resort gedownload, die een jaar geleden oorspronkelijk op Facebook was geüpload . Blijkbaar is het ongeveer een week geleden opnieuw geüpload naar Instagram.

Gazanen waren geschokt door video waarop een gezin te zien is dat zwemkleding draagt. Palestijnse media rapporteren gretig het verhaal over hoe schandalig de video is – terwijl ze de video zelf publiceren zodat iedereen deze prepuberale meisjes kan zien spetteren in het zwembad en de hot tub. (De vader zonder shirt krijgt ook wat aandacht.)

Het hotel heeft een verklaring uitgegeven waarin wordt uitgelegd dat de getoonde familie christenen waren, geen moslims, en dat in de video werd gepubliceerd dat het resort privéchalets en zwembaden biedt waar gezinnen samen kunnen zwemmen.

Dat was blijkbaar niet goed genoeg. Vandaag heeft het Ministerie van Toerisme van Gaza het Bianco Resort gesloten. Het ministerie van Toerisme en Oudheden in Gaza heeft dinsdag besloten een chalet in het Bianco-resort in de noordelijke Gazastrook tot nader order te sluiten: “Voor het niet naleven van de voorwaarden en procedures die gevolgd zijn bij de uitvoering van de evenementen en activiteiten, die de gewoonten en tradities van onze authentieke conservatieve mensen schenden.”

Het Bianco Resort is al eerder in het nieuws geweest. Afgelopen zomer nam een ​​man in een van de privéchalets een video op van zijn vrouw die te zien was voor een fractie van een seconde naakt zwemmen. Die man werd gearresteerd door Hamas. Op dat moment bedankte het resort Hamas voor de arrestatie en zei dat het de morele normen van Gaza handhaafde.

Ook vorig jaar bombardeerden islamisten in Gaza het resort omdat het een concert voor gemengd geslacht hield. De media hebben de neiging om weg te blijven van dit soort verhalen om twee redenen: ze willen niet publiceren hoe extreem Hamas is in het reguleren van hoe gewone inwoners van Gaza, inclusief christenen, zich kunnen gedragen.

En omdat ze niet willen dat mensen beseffen dat Gaza veel luxe resorts heeft en dat het niet de gebombardeerde granaat is die de media de wereld willen laten geloven dat het is.

UPDATE : Volgens sommige media is dit de video die Hamas van streek maakte – een feest in datzelfde resort met jonge mannen en vrouwen samen:

Bronnen:

 • naar een artikelHamas closes Gaza beach resort because a promotional video showed a family, including young girls, swimming (update)” van 26 juli 2022 op de site van Elder of Ziyon
 • naar een artikel van David Lange “Hamas Closes Down Luxury Resort in Gaza Where Men and Women Seen Enjoying Themselves” van 27 juli 2022 op de site van Israellycool

Een gedachte over “Hamas sluit strandresort in Gaza omdat een promotievideo een gezin, inclusief jonge meisjes, liet zwemmen

 1. En waar zij al die Westerse mensenrechten voorvechters voor gelijke rechten gebleven?

  Juist, in de anonimiteit……LOL.

  En gelijk hebben ze.

  Wie kan het in hemelsnaam iets schelen wat er in Gaza gebeurt als er géén Israeli in de buurt is die beschuldigd kan worden van…..’zoek maar uit!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.