Antisemiet Roger Waters opnieuw onder vuur voor het spreken op het evenement in Montreal gekoppeld aan PFLP

Roger Waters verdedigt zijn Joden- en Israëlhaat: “Sommige van mijn beste vrienden zijn Joods…”

Voormalig Pink Floyd-bassist en vocale BDS-supporter Roger Waters werd door Canadese Joodse groepen aan de kaak gesteld voor deelname aan een evenement in Montreal, Quebec, gesteund door Samidoun, een organisatie die volgens het Centrum voor Israël en Joodse Zaken (CIJA) banden heeft met het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP).

De PFLP is door de Canadese regering aangemerkt als een terroristische entiteit.

CIJA hekelde de deelname van Waters aan het evenement van 14 juli en zei in een verklaring dat ze “diep verontrust waren door het gebrek aan oordeel van de muzikant bij het verlenen van zijn stem aan een dergelijk evenement.”

“We zijn erg bezorgd dat een beroemdheid met een aanhang zo groot als Roger Waters zou deelnemen aan een evenement dat wordt ondersteund door organisaties met gedocumenteerde banden met terroristen zoals Samidoun”, zei CIJA Quebec Vice President Eta Yudin. “Het is lovenswaardig om te pleiten voor vrede in het Midden-Oosten. Energie verlenen aan organisaties en individuen die banden hebben met terreurgroepen is onaanvaardbaar.”

Waters hield een toespraak op het door Samidoun goedgekeurde evenement “Standing Up for Student Solidarity with Palestine”, dat gericht was op universiteitsstudenten in Montreal.

CIJA merkte op dat Samidoun “regelmatig en publiekelijk haar banden met de PFLP viert” en dat “de PFLP in 2016 een officiële dankbetuiging heeft afgegeven aan Samidoun voor haar steun aan veroordeelde PFLP-terroristen”. “PFLP-vlaggen zijn regelmatig en prominent aanwezig in Samidoun-evenementen”, voegde CIJA eraan toe.

In februari 2021 wees de regering van Israël Samidoun aan als een terroristische organisatie, daarbij verwijzend naar de banden met de anti-Israëlische propaganda-inspanningen, fondsenwerving en wervingsactiviteiten van de PFLP.

“Stel je voor hoe Joodse studenten zich voelen wanneer ze horen dat een evenement gericht op jonge Montrealers wordt ondersteund en goedgekeurd door hatelijke organisaties zoals Samidoun”, zei Hillel Montreal in een verklaring.

De CEO van Montreal’s Federation CJA, Yair Szlak, noemde het optreden van de bekende rockster “verontrustend”.

“Wij in de Joodse gemeenschap zijn verontrust door het besluit van Waters om zijn stem te verlenen aan een evenement dat door zo’n groep wordt ondersteund”, zei Szlak. “Als Waters vrede in het Midden-Oosten wil bevorderen, moet hij een van de vele initiatieven steunen die Joden en Arabieren samenbrengen in plaats van organisaties te steunen die hen uit elkaar drijven en ons verder van vrede brengen.”

Plaatje hierboven en onder: Rock Werchter, 20 juli 2013. Fascistoïde Roger Waters etaleert wat graag zijn perverse voorliefde voor outfit en symboliek, die verdacht veel lijkt op die van de nazi’s.

Waters, die bij herhaling andere muzikanten en artiesten aanport en aanschrijft om Israël te boycotten en de Joodse staat vergeleek met Apartheid in Zuid-Afrika, trad toen op onder een reusachtige zwevende ballon met varken en Davidster, met in zijn handen een machinegeweer en gekleed in zwarte lederen mantel met een rood-witte armband.

Bronnen:

 • naar een artikelRoger Waters blasted for speaking at Montreal event tied to PFLP” van 26 juli 2022 op de site van Israel National News
 • naar een artikel van David Lange “Roger Waters Lies About Golda Meir Before Calling Her a “Lying Piece of Sh*t”” van 25 juli 2022 op de site van Israellycool

Een gedachte over “Antisemiet Roger Waters opnieuw onder vuur voor het spreken op het evenement in Montreal gekoppeld aan PFLP

 1. “Aan de kaak stellen” heeft bij deze obsessievelingen totaal geen nut!

  Aanklagen wegens anti semitische haatverspreiding & steun aan terreur beweging, wel.

  Je moet deze obsessieve hypocrieten daar pakken waar het pijn doet……flinke geldstraffen & uitsluiten van optredens.

  Beleefde protesten zijn zonde van ieders tijd.

  Joden & Joodse organisaties moeten eens ophouden met te zeggen dat het druppelt wanneer het plenst.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.