Neo-nazi-protest buiten de Conservatieve Conferentie van Florida trekt verontwaardiging

Mensen die met nazi-swastika-vlaggen zwaaien maken ruzie met conservatieven tijdens een protest buiten het Tampa Convention Center, waar Turning Point USA (TPUSA) Student Action Summit (SAS) wordt gehouden, in Tampa, Florida, VS 23 juli 2022 (Reuters/Marco Bello)

Een neonazistische demonstratie die werd gehouden buiten een conferentie voor conservatieve studenten in Tampa, Florida, is ronduit veroordeeld door Joodse leiders en staatsfunctionarissen.

Demonstranten zwaaiden zaterdag met vlaggen van de nazi-partij en de SS, een paramilitaire organisatie van de nazi’s, in de buurt van het Tampa Convention Center, waar Turning Point USA zijn jaarlijkse Student Action Summit hield. 

Volgens de  Associated Press confronteerden de neonazistische demonstranten “kort” pro-choice demonstranten die deelnamen aan hun eigen mars. 

Ze verspreidden ook antisemitische flyers die waren geproduceerd door de zogenaamde “Goyim Defense League (GDL)”, een neonazistische groep die door de Anti-Defamation League werd geïdentificeerd als een “klein netwerk van virulente antisemitische provocateurs”.

Antisemitische pamfletten van de GDL

Mike Igel, voorzitter van het Florida Holocaust Museum, dat op een halfuur rijden van het Tampa Convention Center ligt, zei dat het protest een “directe bedreiging” was voor de lokale Joodse gemeenschap.

“Het dragen van de nazi-vlag, of die van de SS, de eenheid die verantwoordelijk is voor enkele van de ergste wreedheden van de Holocaust, is een onverdedigbare daad van pure haat”, zei Igel. “Dit gaat niet over politiek of religie. Het gaat om menselijkheid.”

De woordvoerder van Turning Point USA, Andrew Kolvet, vertelde de AP  dat de beveiliging van de organisatie probeerde de personen te verwijderen, maar geen verhaal had omdat ze zich op openbaar terrein bevonden.

“We hebben geen idee wie ze zijn of waarom ze hier waren”, vertelde Kolvet zondag aan het persbureau. “Ze hadden niets te maken met TPUSA, ons evenement of onze studenten. Onze studenten, na hen aanvankelijk te hebben geconfronteerd, namen uiteindelijk de volwassen route en verlieten de ruimte. Toen dat eenmaal was gebeurd, zijn deze mensen vertrokken.”

In een reactie op Twitter noemde senator Rick Scott (R) uit Florida de demonstratie een “walgelijke daad van hatelijk antisemitisme”.

“[Het] hoort niet thuis in Florida, onze natie of waar dan ook ter wereld”, zei hij. “We staan ​​met onze Joodse gemeenschap en tegen deze haat. Het moet eindigen.”

De landbouwcommissaris van Florida, Nikki Fried, een democratische gouverneurskandidaat die DeSantis wil vervangen, zei : “We moeten eensgezind zijn, dit is geen Democratische of Republikeinse kwestie. Dit is een menselijke aangelegenheid.”

“Dit soort acties en dit soort woorden moeten worden veroordeeld”, vervolgde ze, volgens het lokale CBS-filiaal.

Bronnen:

  • naar een artikel van Dion J. Pierre “Neo-Nazi Protest Outside Florida Conservative Conference Draws Outcry” van 25 juli 2022 en een artikel van Ben Cohen “‘The Monetization of Hate’: US Neo-Nazi Group Distributes Antisemitic COVID-19 Propaganda Across The Country During Weekend Campaign” van 20 december 2022 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.