Nasrallah: ‘Hezbollah dicht bij het verslaan van Israëli’s te land, ter zee en in de lucht’

Hassan Nasrallah, leider van de Libanese terreurorganisatie Hezbollah

De door Iran gesteunde sjiitische terreurgroep Hezbollah’s leider, Hassan Nasrallah, zegt dat alle gasvelden van Israël “worden bedreigd door onze raketten, niet alleen door Karish”.

Belangrijke functionarissen van Hezbollah hebben Israël maandag bedreigd met een aanval op zijn offshore-gasplatforms te midden van door de VS bemiddelde onderhandelingen tussen Israël en de Libanese regering om een ​​hoogstaand zeegrensgeschil op te lossen.”

Alle gasvelden van Israël worden bedreigd door onze raketten – niet alleen Karish. De schepen die het gas winnen zijn Israëlisch, zelfs als ze onder een Griekse vlag staan”, vertelde Hezbollah-leider Hassan Nasrallah aan de Al-Mayadeen TV van Libanon .

“Er is geen doel in de zee of in de lucht dat niet binnen het bereik van de precieze raketten van Hezbollah ligt”, zei hij. “Niemand wil oorlog, en de beslissing ligt in de handen van Israël, niet in onze handen.”

Nasrallah heeft zich uitgesproken over verzet tegen de Israëlische winning van aardgas, waarvan Libanon beweert dat het wordt gedaan uit oliereserves binnen zijn maritieme grenzen, met name het Karish-gasveld.

Het gas boorplatform Karish voor de kust van Israël

“Als de gaswinning uit ‘Karish’ in september begint voordat Libanon zijn rechten krijgt, hebben we een probleem”, waarschuwde hij.

Op 2 juli schoot de IDF drie onbemande luchtvaartuigen neer die het Israëlische Karish-platform vanuit Libanon naderden.

Een van de UAV’s werd neergehaald door een Israëlische F-16 straaljager, terwijl de andere twee werden onderschept door het INS Eilat-raketkorvet, volgens de IDF. Alle drie werden neergeschoten boven de Middellandse Zee, meldde de IDF.

Nasrallah prees ook de drone-capaciteiten van zijn groep en beweerde: “We hebben drones die de vijand kunnen ontwijken; een aantal drones zijn de afgelopen jaren delen van Galilea binnengedrongen en zijn teruggekeerd zonder te zijn neergeschoten.”

Het hoofd van de uitvoerende raad van Hezbollah, Sayyed Safieddine, zei intussen dat de door Iran gesteunde terroristische organisatie “op het punt stond de Israëli’s over land en over zee te verslaan als we dat willen, en we zullen beslissen wanneer we het zullen doen.”

Sprekend in de Zuid-Libanese stad Kfarkela, zei Safieddine, in navolging van Nasrallah, dat Hezbollah weliswaar geen oorlog met Israël wenst, maar er wel op is voorbereid.

“Hoe meer je ons land onder druk zet, hoe meer onze vastberadenheid, kracht en soliditeit zal toenemen”, aldus Safieddine, volgens het rapport van de Libanese nieuwssite Naharnet . “We zijn op alle fronten klaar”, voegde hij eraan toe.

De uitvoerende raad is verantwoordelijk voor de civiele activiteiten van de terroristische organisatie en is een van de vijf organen die ondergeschikt zijn aan de Hoge Raad van Hezbollah, die wordt geleid door Nasrallah.

Eerder deze maand bedreigde Nasrallah Israël in een televisietoespraak waarin de maritieme grensbesprekingen werden besproken, die ook betrekking hebben op de poging van Beiroet om toegang te krijgen tot een deel van het Karish-gasveld voor de kust van Haifa.

“We volgen alle gasvelden in Palestina op”, zei Nasrallah. ‘Als je bedrijven niet toestaat gas te winnen, draaien we de hele wereld om. Oorlog voeren zou eervoller zijn als de andere keuze is dat de Libanezen verhongeren.’

Hezbollah financiert zijn militair materieel via zijn uitgebreide drugshandel

Bronnen:

  • naar een artikel van Shahar Klaiman “Nasrallah: Hezbollah close to defeating Israelis by land, sea” van 26 juli 2022 op de site van Israel Hayom

Een gedachte over “Nasrallah: ‘Hezbollah dicht bij het verslaan van Israëli’s te land, ter zee en in de lucht’

  1. Libanon is op sterven na economisch dood en deze in een bunker wonende schreeuwlelijk zit vandaar nog te roepen & te dreigen.

    Hoog tijd dat Libanon zelf hem uit zijn bunker en van het politieke toneel verdrijft……’anders is de situatie van vandaag nog de betere. .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.