Top 5 van de meest populaire Palestijnse terroristen in het Westen

Extreemlinkse aanhangers in het Westen vereren het gewelddadige marxistische Volksfront voor de bevrijding van Palestina (PFLP) als een soort reïncarnatie van de beruchte guerrillastrijder Che Guevara (1928-1967)

Een van de bepalende kenmerken van het Israëlisch-Palestijnse conflict is het gebruik van geweld en terreur door Palestijnse organisaties en individuen om Israëlische burgers schade toe te brengen en hun politieke doelen met gewelddadige middelen te bevorderen.

Deze terroristische aanslagen hebben duizenden Israëliërs het leven gekost en talloze anderen gewond en getraumatiseerd.

Ondanks hun rol bij het toebrengen van geweld tegen onschuldige burgers, hebben een aantal Palestijnse terroristen een internationale aanhang ontwikkeld, waarbij activisten, kunstenaars en academici hun acties en ideeën verheerlijken.

Leila Khaled (°1944)

1. Leila Khaled

Leila Khaled, lid van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), nam in 1969 deel aan de kaping van een TWA-vlucht van Rome naar Tel Aviv die uiteindelijk naar Damascus werd omgeleid.

Een jaar later maakte Khaled deel uit van een tweekoppig team dat probeerde een El Al-vlucht van Amsterdam naar New York City te kapen. Tijdens de aanval verwijderde Khaled de pinnen van de twee granaten die ze droeg.

Nadat haar partner was gedood door Israëlische luchtmarshals, werd Khaled overmeesterd door de beveiliging en in hechtenis genomen.

Bij de landing op de Londense luchthaven Heathrow werd Khaled in Britse hechtenis genomen. Ze werd minder dan een maand later vrijgelaten in ruil voor gijzelaars die waren genomen tijdens een afzonderlijke kaping.

Leila Khaled woont momenteel in Amman, Jordanië, waar ze lid blijft van de PFLP.

Hoewel Leila Khaled deelnam aan twee kapingen die het leven van honderden burgers in gevaar brachten, wordt ze al bijna een halve eeuw internationaal verheerlijkt door zowel politieke activisten als kunstenaars.

In 1981 bracht de Engelse band The Teardrop Explodes een nummer uit genaamd ‘Like Leila Khaled Said ‘.

In 2005 bracht Lina Makboul een film uit met de titel ‘ Leila Khaled Kaper ‘, waarin de Zweeds-Palestijnse filmmaker Khaled ‘mijn idool’ noemde.

In 2014 werden in Belfast, Noord-Ierland , beelden van Leila Khaled die een geweer wiegt, geschilderd op twee afzonderlijke muurschilderingen .

Zowel in september 2020 als in april 2021 nodigde het Arab and Muslim Ethnicities and Diasporas Studies Program van de San Francisco State University Leila Khaled uit om online te spreken als onderdeel van hun ‘ Whose Narratives?’ programma. Beide toespraken werden uiteindelijk gestaakt, waarbij de lezing in september door Zoom werd geannuleerd vanwege het antiterrorismebeleid van het streamingplatform.

Rasmea Odeh (°1947) met enkele van haar Joodse slachtoffers

2. Rasmea Odeh

Rasmea Odeh, ook lid van de PFLP , werd in 1970 door Israël gevangengenomen voor het plegen van twee terroristische aanslagen in 1969: de bomaanslag op een supermarkt in Jeruzalem waarbij twee studenten van de Hebreeuwse Universiteit om het leven kwamen en de poging tot bomaanslag op het Britse consulaat in Jeruzalem vier dagen later.

Odeh werd vrijgelaten tijdens een gevangenenruil in 1980 en verhuisde in 1995 naar de Verenigde Staten. In 2004 werd ze genaturaliseerd tot Amerikaans staatsburger.

In 2014 veroordeelde een rechtbank Rasmeah Odeh wegens immigratiefraude omdat ze had gelogen over haar Amerikaanse immigratie- en staatsburgerschapsaanvragen over haar veroordelingen voor terrorisme.

Odeh werd in september 2017 gedeporteerd naar Jordanië.

Ook al is ze een veroordeelde terrorist die verantwoordelijk is voor de dood van twee onschuldige burgers en het verwonden van talloze anderen, Rasmea Odeh is een cause célèbre en icoon geworden voor politieke activisten over de hele wereld, nadat ze door een breed scala aan organisaties was uitgenodigd om spreken en haar mening verspreiden.

In mei 2017, slechts enkele maanden voor haar deportatie uit de Verenigde Staten, werd Odeh gevraagd om te spreken aan de Northwestern University buiten Chicago door de plaatselijke afdeling van Students for Justice in Palestine (SJP).

Volgens een SJP-woordvoerder wilde de organisatie een evenement organiseren om “het geweldige werk [Rasmea Odeh] te eren.”

In 2018 werd Rasmeah Odeh uitgenodigd om te spreken in het Verrekijkercentrum van de Vrije Universiteit in Amsterdam voor een discussie over de “Palestijnse strijd voor bevrijding”. De universiteit sloot vervolgens het centrum.

In maart 2019 mocht Odeh geen presentatie geven in Berlijn nadat ze was uitgenodigd door twee PFLP-gelieerde organisaties om te spreken op een conferentie over ‘Palestijnse vrouwen die vechten voor bevrijding’.

Links Marwan Barghouti (°1959) samen met aartsterrorist Yasser Arafat (1929-2004) in Ramallah op 31 december 2001 tijdens de viering van Al Fatah in 1965 (AP Photo/Mohammed Rawas)

3. Marwan Barghouti

Marwan Barghouti is het hoofd van de Tanzim (een militante factie van Fatah) en een hooggeplaatst lid van de door de VS aangewezen terroristische organisatie Al Aqsa Martelarenbrigades .

Hij zit momenteel vijf keer levenslang in een Israëlische gevangenis voor het organiseren van schietaanvallen tijdens de Tweede Intifada , voor het leiden van een terroristische aanslag op het Seafood Market-restaurant in Tel Aviv waarbij drie Israëli’s omkwamen en voor een poging tot bomaanslag op de Malha Mall in Jeruzalem.

Barghouti heeft ook opgeroepen tot een Derde Intifada , waarin wordt gepleit voor een hervatting van het geweld tegen zowel Israëlische soldaten als burgers.

Ondanks zijn terroristische bonafides, wordt Marwan Barghouti in het hele Westen gelauwerd, aangeprezen als een gerenommeerde leider en afgeschilderd als een politieke gewetensgevangene.

Zoals HonestReporting al heeft gemeld, hebben een aantal nieuwsorganisaties Barghouti’s gewelddadige achtergrond verdoezeld, waarbij de AP naar hem verwijst als een “populaire, charismatische leider” en CNN’s Christiane Amanpour hem beschrijft als een “activist”.

Evenzo noemde de New York Times Barghouti “een Palestijnse leider en parlementariër”.

In 2017 leidde Marwan Barghouti een hongerstaking van Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen. Onder de stakende gevangenen bevonden zich leden van de door de VS aangewezen terroristische organisaties Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad .

Hoewel de hongerstaking werd geleid door een veroordeelde terrorist en leden van internationaal erkende terroristische organisaties omvatte, kwamen studentenactivisten van gewaardeerde instellingen als Columbia University, University of Chicago en DePaul University samen om openlijk solidariteit te tonen met de vastende gevangenen.

Evenzo hielp de Stanford Student Senaat een lezing op de campus te financieren door Marwan Barghouti’s jongste zoon, Aarab, waar hij sprak namens zijn vader en de andere hongerstakende gevangenen.

Ghassan Kanafani (1936-1972)

4. Ghassan Kanafani

Ghassan Kanafani, een bekende Palestijnse schrijver en dichter, was ook een vooraanstaand lid van de Palestijnse terreurorganisatie PFLP. Als woordvoerder van de PFLP rechtvaardigde Kanafani aanvallen op burgers, waaronder vliegtuigkapingen en het afslachten van toeristen op de Israëlische luchthaven Lod in 1972.

Als reactie op het bloedbad op de luchthaven van Lod werd Kanafani twee maanden later door Israëlische troepen gedood.

Ondanks zijn banden met een internationaal erkende terroristische organisatie en zijn rechtvaardiging voor aanvallen op burgers, is Kanafani een icoon onder anti-Israëlische activisten , academici en extreemlinkse politieke groeperingen .

Ondersteuning voor Kanafani mag ook worden uitgesproken op universiteitscampussen, waarbij de Universiteit van Texas in Dallas toestaat dat de bloemlezing van Ghassan Kanafani uit 2022 op de campus wordt uitgebracht .

Evenzo werd de afbeelding van Kanafani opgenomen in een brochure voor een evenement dat werd gesponsord door het Instituut voor Islamitische Studies van de Universiteit van Toronto, departement Geschiedenis en het Centrum voor de Studie van de Verenigde Staten.

Abu Ghassan, nom de guerre van Ahmad Sa’adat (°1953)

5. Ahmad Sa’adat

Ahmad Sa’adat, secretaris-generaal van de PFLP sinds 2001, zit momenteel een gevangenisstraf van 30 jaar uit voor het organiseren van de moord op de Israëlische minister van Cultuur, Rehavam Ze’evi, in oktober 2001.

Hoewel hij een veroordeelde terrorist is en een internationaal erkende terreurorganisatie leidt, is Sa’adat een cause célèbre geworden onder anti-Israëlische organisaties en politieke extremisten die vechten voor zijn vrijlating uit de gevangenis.

De aan PFLP gelieerde Samidoun-organisatie organiseert vaak openbare bijeenkomsten in zowel Canada als de Verenigde Staten in een poging het bewustzijn over Sa’adats gevangenschap te verspreiden en zijn vrijlating te verdedigen.

In 2019 stond Minnesota University toe dat de National Students for Justice in Palestine-conferentie op haar campus plaatsvond . Tijdens deze bijeenkomst werd Ahmad Sa’adat geprezen en een bericht van hem werd gedeeld met de aanwezigen.

Ahmad Sa’adat is ook een aandachtspunt geworden voor internationale organisaties. Amnesty International pleit sinds 2002 voor zijn vrijlating, de Verenigde Naties publiceert werk dat sympathiek staat tegenover Sa’adat en de Interparlementaire Unie (een wereldwijde organisatie van nationale parlementen ) om hem vrij te laten.

Conclusie

Zoals uit het bovenstaande blijkt, zijn Palestijnse terroristen die hebben gepleit voor en geweld hebben gepleegd tegen onschuldige burgers, verontrustend populair, zelfs verheerlijkt, in het Westen.

Wil er vrede komen tussen Israël en de Palestijnen, dan moeten de stemmen van Leila Khaled, Rasmea Odeh en Marwan Barghouti worden vervangen door de stemmen van Palestijnen die pleiten voor vrede en samenwerking.

En door eindelijk de lafhartige daden van deze vredesvijanden aan de kaak te stellen, kunnen de media helpen het proces van normalisering terug te draaien dat heeft plaatsgevonden met betrekking tot mensen en groepen die uitsluitend worden gemotiveerd door de wens om te vernietigen.

Bronnen:

  • naar een artikel van Chaim Lax “Hijackers, Bombers and Masterminds: The Top 5 Most Popular Palestinian Terrorists in the West” van 21 juli 2022 op de site van Honest Reporters
  • naar een artikel van Cary Nelson “Rasmea Odeh: How an unrepentant Palestinian terrorist became a political hero of the anti-Zionist left” van oktober 2021 op de site van Fathom

2 gedachtes over “Top 5 van de meest populaire Palestijnse terroristen in het Westen

  1. De in Egypte geboren godfather& ingenieur van de palestijnse terreur, Yasser Arafat, is de échte lieveling van het Westen, UN & humanitaire idioten, ontbreekt in dit lijstje.

    Like

  2. Zou de pharma maffia terroristenvereerster Sigrid K.,de huidige minister van financiën in Nederland zich met behulp van een totaal gecorrumpeerde corrupte Nederlandse overheid zich nog bezighouden met het sponsoren van dit voorgenoemde terrorisme ?? Nederland had en heeft al een bedenkelijke rol betreffende de vrijwillige medewerking aan de Holocaust! Nog nooit heb ik welgemeende verontschuldigingen vernomen vanwege het nalatige wangedrag van de Nederlandse overheid in en na de tweede Wereldoorlog!!

    Een terroristische islamitische Palestijnse staat is een project van en voor gestoorde idioten !! DE GOD van Israël (DE SCHEPPER van hemel en aarde) heeft voor de toekomst andere plannen met ZIJN EIGEN grondgebied!!Er zal geen plaats meer zijn voor een Palestijnse staat!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.