IDF bouwt barrière in woestijn van Judea om terroristische aanslagen te verminderen

Bouwvoertuigen aan het werk in de woestijn van Judea, zoals te zien is op een foto die op 21 juli 2022 door het Israëlische leger is vrijgegeven [beeldbron: IDF/TOI]

In april is de IDF ‘Operation Breakwater‘ begonnen uitbreiden met het bouwen van een barrière, vergelijkbaar met wat het IDF Engineering Corps heeft gebouwd aan de grens met de Gazastrook, die Palestijnse pogingen om Israël binnen te komen zal verijdelen en daardoor potentiële terroristische activiteiten wil verminderen.

Het Israëlische leger maakte donderdag bekend dat er vooruitgang is geboekt met een “technische barrière” in de Judese woestijn die de illegale Palestijnse grensoverschrijdingen en terroristische aanslagen wil tegengaan, waarbij kilometers land zijn opgegraven en het aantal invallen naar verluidt al is verminderd.

Het werk aan de barrière begon in april, te midden van een bredere inspanning van het leger om een ​​golf van aanvallen op Israëlische burgers af te wenden, waarvan sommige werden uitgevoerd door Palestijnen die het land illegaal waren binnengekomen.

Palestijnen weer boos: “Nu kunnen wij niet meer naar Israël om eerlijk ons dagelijks brood te verdienen. Dat is Apartheid!”

Het algemene doel is om infiltraties vanuit het zuidelijke Mount Hebron-gebied op de Westelijke Jordaanoever te voorkomen, volgens kolonel Ido Journo, technisch commandant van het Centraal Commando. “Samen met troepen in het gebied beschermen we een gebied dat een paar maanden geleden volledig open was”, zei hij.

Volgens het leger hebben troepen in de buurt de afgelopen weken tientallen voertuigen en infiltranten betrapt die Israël illegaal wilden binnenkomen. “Ik geloof dat [deze missie] terroristische aanslagen en criminele overtochten zal stoppen”, zei Journo, die samen met Brig. Gen. Ido Mizrahi.

Woestijn van Judea

Tot dusver zijn er meerdere obstakels neergezet en is er ongeveer vijf mijl van een kanaalvormige barrière gegraven, in overleg met de Israëlische Natuur- en Parken Autoriteit en de Antiquities Autoriteit.

Volgens de IDF heeft de operatie al geleid tot “een significante afname … van het aantal infiltranten die illegaal Israël proberen binnen te komen.”

IDF Stafchef Aviv Kochavi zei dat “door het bouwen van de barrière, we terroristische aanslagen verijdelen.” “Tegelijkertijd worden er dag en nacht arrestaties verricht van gezochte personen en terroristen”, voegde hij eraan toe. “Onze missie is nul terroristische aanslagen.”

Bronnen:

  • naar een artikelIDF Builds Judean Desert Barrier in Bid to Reach ‘Zero Terrorist Attacks’” van 21 juli 2022 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikel van Emanuel Fabian “IDF launches major engineering drive to strengthen defenses along West Bank barrier” van 21 juli 2022 op de site van The Times of Israel
  • naar een artikel van Lilach Shoval “IDF expands ‘Operation Breakwater’ to Judean desert” van 22 juli 2022 op de site van Israel Hayom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.