Antisemitisme ‘bloeit en groeit’ onder pandemische samenzweringsgroepen

Antisemitisme blijft wijdverbreid binnen de Britse COVID-19-samenzweringsbeweging en zou volgens een rapport van de non-profitorganisatie Community Security Trust (CST) escalerende risico’s kunnen opleveren voor joden in het VK.

“Er zijn elementen binnen de COVID-samenzweringsbeweging die zich in een meer confronterende en gewelddadige richting bewegen”, waarschuwde de CST, wijzend op openbare intimidatie van journalisten en politici in het VK en voorbereidingen door sommige groepen om de wetshandhaving fysiek te confronteren.

“Het antisemitisme in de COVID-samenzweringsbeweging, in combinatie met deze geleidelijke beweging naar gewelddadig activisme, zou daarom een ​​directe bedreiging kunnen vormen voor de Joodse gemeenschap”, zei de CST, die zich inzet voor de beveiliging van de Brits-Joodse gemeenschap.

Het rapport, “Covid, Conspiracies, & Jew Hate”, dat dinsdag werd vrijgegeven, draagt ​​bij aan het groeiende beeld van antisemitische activiteit onder sommige pandemische samenzweerders – die, nadat ze hebben vastgesteld dat het coronavirus “een neppandemie is die door elites wordt uitgebuit om hun bevolking onder controle te houden, ” zijn ook meer geneigd te geloven dat de gebeurtenissen in de wereld worden aangestuurd door een Joodse kliek.

De groep voegde eraan toe dat tot 2020-2021 het aantal COVID-gerelateerde antisemitische incidenten in het VK met 95% is gestegen, met 78 in 2021 vergeleken met 40 in 2020. Vorig jaar werd het hoogste totale aantal antisemitische afleveringen ooit gemeld aan de CST, aldus de organisatie. in een afzonderlijk rapport dat in februari werd uitgebracht.

De aangehaalde incidenten waren onder meer openbare intimidatie, het kapen van online joodse gemeenschappelijke ruimtes en de verspreiding van folders met de tekst “Vertrouw de Jood niet” en “Pas op voor de kike-piek”.

Sommige activisten hebben hun boodschap op sociale media verspreid met behulp van vulgaire antisemitische memes die beweren dat “elk aspect van COVID Joods is”, of dat er niet alleen een Joods complot achter de pandemie zit, maar ook achter de moord op John F. Kennedy en de 9/11 terroristische aanslagen.

De CST beschreef hoe de prominente fascistische groep Patriotic Alternative het antivaccinatie- en anti-lockdown-sentiment heeft uitgebuit om nieuwe volgers te bereiken. Een andere organisatie, bekend als Alpha Men Assemble, heeft naar verluidt een “militaire training” gegeven en bereidt zich voor op gewelddadige confrontaties met de autoriteiten.

“Het gevaar is dat geradicaliseerde individuen een soort gewelddadige aanval zouden proberen uit te voeren. Als ze zijn beïnvloed door het antisemitisme dat ze via online kanalen hebben zien pompen, kunnen ze ervoor kiezen om zich op de Joodse gemeenschap te richten”, concludeerde het rapport. 

“De onmiddellijke beschikbaarheid van schadelijk materiaal online en het aanzetten van individuen om op te treden tegen vermeende vijanden moeten worden aangepakt voordat echte aanvallen plaatsvinden.”

Bronnen:

  • naar een artikelAntisemitism ‘Flourishing’ Among Pandemic Conspiracy Groups in UK: Report” van 20 juli 2022 op de site van The Algemeiner
  • naar de website van Community Security Trust (CST)

2 gedachtes over “Antisemitisme ‘bloeit en groeit’ onder pandemische samenzweringsgroepen

  1. AHA….alwéér een rapport!

    Wanneer gaan al die rapporten schrijvers ophouden hun tijd te verdoen met excuses te verzinnen over het hoe & waarom.

    Antisemitische Jodenhaat heeft géén Covid nodig om te groeien & bloeien maar 0 tolerantie politiek……en die wil maar niet ingevoerd worden!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.