Syrische soldaten gedood bij Israëlische aanval op Damascus

Drie Syrische soldaten zijn gedood en zeven anderen gewond bij een vermeende Israëlische luchtaanval in het gebied van Damascus begin vrijdag, volgens het door de staat gerunde persagentschap SANA

Kort na middernacht kwamen er berichten over Syrische luchtverdediging die reageerde op Israëlische raketten boven de Syrische hoofdstad. SANA citeerde een militaire bron, die zei dat de aanval materiële schade had veroorzaakt.

Eerder op sociale media geplaatste beelden toonden explosies die de lucht boven Damascus deed schudden, zoals het in het VK gevestigde Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) zei dat de aanval gericht was op militaire doelen.

De mensenrechtenorganisatie zei dat de aanval een auto raakte nabij de luchtmachtbasis Mezzeh, die ook gericht was op kantoren van de Syrische luchtmacht. Naar verluidt werd ook een Iraans magazijn geraakt; de SOHR bevestigde ten minste zes slachtoffers, waaronder drie met een buitenlandse nationaliteit.

Een luchtaanval die aan Israël wordt toegeschreven, heeft op 11 juni aanzienlijke schade toegebracht aan de luchthaven van Damascus .

Israël gaf geen commentaar op de rapporten, aangezien het zelden commentaar geeft op aanvallen die naar verluidt door zijn leger in Syrië zijn uitgevoerd. Het heeft gezegd dat het Iran of door Iran gesteunde volmachten niet zal toestaan ​​zich op te bouwen in het land, dat zich in een tien jaar durende burgeroorlog bevindt.

Vorige maand meldde het in Londen gevestigde Arabische persbureau  Elaph dat Israël de Syrische president Bashar al-Assad waarschuwde dat zijn paleis het doelwit zou kunnen zijn als Iran doorgaat met het overdragen van wapens in zijn land.

Bronnen:

  • naar een artikelSyrian soldiers killed in Israeli strike over Damascus – report” van 22 juli 2022 op de site van i24News
  • naar een artikelSyrian and non-Syrian nationalities | Israeli shelling on military positions in vicinity of Damascus leaves 16 casualties” en een artikel18th Israeli shelling | Iranian warehouse destroyed and extensive damage around military airport” van 21 juli 2022 op de site van Syrian Observatory for Human Rights (SOHR)
  • naar een artikel van Yonah Jeremy Bob “Israel warns Assad, will bomb palaces if Iran operations continue -report” van 14 juni 2022 op de site van The Jerusalem Post
  • naar een artikel van Elad Benari “Russia condemns Israel: IAF air strike caused serious damage to Damascus Airport” van 10 juni 2022 op de site van Israel National News (INN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.