Duizenden Israëli’s blijken nieuwe gemeenschappen te bouwen in Judea & Samaria

Israëliërs van de Nachala Settlement Movement hebben tenten opgezet in de buurt van Kiryat Arba, met de bedoeling illegale buitenposten te vestigen in Judea en Samaria, bij het Gush Etzion Junction. 20 juli 2022. (Yonatan Sindel/FLASH90)

Duizenden mensen namen woensdagavond deel aan het initiatief van “Nachala“, een zogeheten ‘nederzettingen beweging’, om zes nieuwe gemeenschappen in Judea en Samaria te stichten en worden geconfronteerd met pogingen van de politie om de actie te voorkomen.

De beweging zei dat er twee gemeenschappen zijn opgericht in het Kiryat Arba-gebied, twee in het Binyamin-gebied (in het Psagot-gebied en in het Gush Talmonim-gebied), één gemeenschap bij Revava in Samaria en één in de buurt van Bruchin.

Ongeveer twee uur na het begin van de operatie verklaarde de IDF een gesloten militaire zone in de buurt van de nieuwe gemeenschappen, en de grenspolitie begon pogingen om de activisten te evacueren.

Tot nu toe zijn op de verschillende punten in Binyamin vijf mensen gearresteerd tijdens botsingen met de politie en de evacuatie gaat tot diep in de nacht door.

De politie heeft veel wegversperringen op de toegangswegen tot deze gebieden ingesteld en inspecteert voertuigen. De politie staat niet toe dat mensen die niet in de buurt wonen, passeren en geeft hen de opdracht om weg te blijven van de plaats.

De politie evacueert kolonisten van de Nachala Settlement Movement die een kampement oprichtten buiten Kiryat Arba. 20 juli 2022. (Yonatan Sindel/FLASH90)

De Binyamin-raad heeft een verklaring uitgegeven waarin staat: “Tijdens deze uren handelen politieagenten illegaal en voorkomen ze de doorgang van onschuldige burgers die voor hun dagelijkse zaken reizen.”

“Raadsvoorzitter Israel Gantz is ter plaatse. Een paar minuten geleden richtte hij zich met spoed tot de procureur-generaal en eiste dat de minister van Defensie en de minister van Binnenlandse Veiligheid afzien van deze acties. Hij verklaarde dat als hij niet zou reageren, hij een verzoekschrift zou indienen het Hooggerechtshof tegen criminele activiteiten uitgevoerd door de strijdkrachten”, voegde de verklaring eraan toe.

Eerder publiceerden tientallen religieuze zionistische rabbijnen een brief waarin het publiek werd opgeroepen om mee te doen aan de operatie om nieuwe nederzettingen te stichten onder leiding van de Nachala-beweging.

De brief is ondertekend door onder meer Rabbi Chaim Druckman, Rabbi Dov Lior, Rabbi Elyakim Levanon, Rabbi Aryeh Stern, Rabbi Tisrael Ariel, Rabbi David Chai HaCohen, Rabbi Yitzchak Ben Shachar, Rabbi Shmuel Eliyahu, Rabbi Yehoshua Shapira en Rabbi Menachem Burstein , samen met tientallen hoofden Yeshivas en gemeentelijke rabbijnen en steden uit het hele land.

“Het is tijd voor de Israëlische regering om terug te keren naar het stichten van nieuwe nederzettingen in Judea en Samaria”, schreven de rabbijnen. “We waren blij te horen over het belangrijke initiatief om op de 21e van Tammuz naar een aantal punten te gaan als onderdeel van de oproep voor de vestiging van nieuwe nederzettingen in Judea en Samaria.”

Al meer dan 20 jaar bouwt de Israëlische regering geen nieuwe nederzettingen in Judea en Samaria“, schreven ze. “De regering bevriest de Joodse nederzettingen en laat de Arabieren de gebieden van Judea en Samaria overnemen. Het is tijd om met duidelijke stem te zeggen: het hele land Israël is van ons.”

De rabbijnen voegden toe: “We zullen ons inspannen om op een van de punten te staan ​​die zijn aangewezen voor de vestiging van een regeling, en we roepen het publiek op om zich bij ons in het veld te voegen en de regering op te roepen terug te keren naar het oorspronkelijke zionistische pad en nieuwe nederzettingen stichten.”

De rabbijnen riepen in een brief aan Knesset-leden en gekozen functionarissen “om te reageren op de oproep van de Nachala-beweging en het hele publiek dat tegenwoordig met grote kracht wakker wordt en een grote oproep om nieuwe nederzettingen te stichten in ons hele land, vooral in Judea en Samaria.”

Bronnen:

  • naar een artikelThousands turn out to build new settlements” van 20 juli 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • naar een artikel van Jeremy Sharon “Police, army gear up for clashes as settler group to try set up 3 illegal outposts” en een artikelThousands of settler activists create mayhem in West Bank campaign” van 20 juli 2022 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.