Egypte waarschuwt tegen het ‘Hitler Shot’ als medicijn tegen Covid en griep

Tegenstanders van het corona-beleid zien in de opgedrongen vaccinatie, lockdowns en coronapas een heropleving van nazi praktijken [beeldbron: LCD]

Volgens Kamal Tabikha, correspondent van de nationale krant in Caïro, heeft het Egyptische ministerie van Volksgezondheid afgelopen zondag gewaarschuwd tegen het nemen van een injectie bijgenaamd het ‘Hitler Shot‘.

Het ‘Hitler Shot‘ is een cocktail van antibiotica, pijnstillers en steroïde hormoon cortisone die populair is in de landelijke provincies van het land, waar het gebruikt wordt tegen Covid-19 en influenza (de griep).

Tot op heden hebben 515.645 Egyptenaren het virus opgelopen, met 24.613 doden. 442.182 zijn hersteld.

Dr. Ahmed Doma, een lid van het apothekerssyndicaat van het land, riep zondag een populaire Egyptische talkshow bijeen om te waarschuwen voor farmaceutische verkopers die de gevaarlijke stof verspreiden, meldde Tabikha.

“Het ‘Hitler Shot‘ bestaat al een tijdje en wij in de medische gemeenschap zijn ons er al een tijdje van bewust”, zei Dr. Doma, eraan toevoegend: “Het krijgt nu misschien meer aandacht omdat mensen het meer gebruiken tijdens een recente piek in gevallen van griep en milde Covid-19.”

Dr. Doma waarschuwde dat het ‘Hitler Shot‘ vooral gevaarlijk was voor patiënten met allergieën of ademhalingsproblemen, en de cortison in de medicijncocktail kan een daling van de immuunrespons van mensen veroorzaken. 

Hij zei: “Egyptenaren gaan op een manier om met geneesmiddelen die in de meeste andere landen ter wereld ongehoord zijn, ze hebben een zeer intieme relatie met hun medicatie. Helaas krijgen Egyptische patiënten vaak gratis toegang tot medicijnen die alleen door een arts mogen worden toegediend.”

Hossam Abdel Ghaffar, een woordvoerder van het Egyptische ministerie van Volksgezondheid, waarschuwde dat de antibiotica in het ‘Hitler Shot‘ een anafylactische shock kunnen veroorzaken, vanwege ongecontroleerde doseringen, die fataal kunnen zijn.

Egyptische medische experts waarschuwen al jaren voor het ongebreidelde gebruik van antibiotica daar, wat heeft geleid tot de opkomst van antibioticaresistente ‘superbacteriën’.

Bronnen:

  • naar een artikel van David Israel “Report from Cairo: Egyptian Doctors Warn Against ‘Hitler Shot’” van 19 juli 2022 op de site van The Jewish Press
  • naar een artikel van Kamal Tabikha “Egypt warns against unauthorised ‘Hitler’ flu shot” van 18 juli 2022 op de site van National News Com – MENA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.