Een zeldzaam Palestijns artikel tegen antisemitisme

Een eenzame roepende in de woestijn?

Dit gebeurt niet vaak, maar Amad publiceerde een column van Abdulaziz Al Zayed die benadrukt dat Palestijnen Zionisten moeten haten, geen Joden.

Is het jodendom echt een belediging? Ik zeg: “Maak de natie van de islam wakker, want dit is niet van de religie van Mohammed.” Ik zeg: “Maak mijn volk wakker, want uw schuld aan de Joden is een fout die moet worden gecorrigeerd.”

“Dus waarom blinde haat tegen joden en jodendom? Het jodendom is een goddelijk gerespecteerde religie in de islam, en de joden zijn onze broeders onder ons. En ze hebben veel overeenkomsten en banden… Is de islamitische religie echt een religie van tolerantie en vriendelijkheid? Dus waarom blinde haat tegen joden en jodendom? Het jodendom is een goddelijk gerespecteerde religie in de islam, en de joden zijn onze broeders onder ons. 

“Helaas zijn er denkers die hun positie hebben overschreden en op de weegschaal zijn gaan drijven, en de joden vanuit zichzelf geen recht hebben gedaan, en de koran dreigt door te zeggen: (wee de delinquenten), wanneer zullen we het zwaard van rancunes? En wanneer zullen we de banier van liefde hijsen?”

Natuurlijk moeten zionisten worden verafschuwd. Maar dit is een zeer zeldzaam artikel dat moslim-antisemitisme aan de kaak stelt. 

In het stadje Arraba in Galilea in het noorden van Israël wonen zo’n 25.000 Israëlische Joden en Arabieren broederlijk naast elkaar. De Israëlisch-Arabische gemeenschap van Arraba in het Lager-Galilea heeft meer dan zes dokters per duizend inwoners. Het Vrijheidsbeeld in Arraba toont wat het zegt: bruggenbouwers [beeldbron: Israel21c]
Een delegatie jonge Israëlische Arabieren neemt deel aan de strijd tegen de apartheidsleugen en de BDS-laster. Uit peilingen blijkt dat 51 procent van de Arabieren er trots op is Israëli te zijn [beeldbron: Ynet]

Bronnen:

  • naar een artikelA rare Palestinian article against antisemitism” van 18 juli 2022 op de site van Elder of Ziyon (EoZ)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.