Antisemitische dominee van de Kerk van Engeland maakt het weer bont

Stephen Sizer, dominee in de Kerk van Engeland, een christen wolf in schaapsvacht

Een dominee van de Kerk van Engeland riskeert ontslagen te worden te midden van beschuldigingen dat hij antisemitische artikelen online heeft geplaatst en inhoud heeft gedeeld met Holocaust-ontkenners.

Het disciplinaire tribunaal dat de beschuldigingen tegen dominee Stephen Sizer, 68, beoordeelt, werd gevormd nadat de raad van afgevaardigden van Britse joden een klacht had ingediend waarin 11 gevallen van antisemitisme werden benadrukt.

Volgens de Daily Mail was het de eerste keer in de 260-jarige geschiedenis van het bestuur dat het een klacht indiende tegen een kerklid.

Hoewel kerktribunalen meestal privé zijn, koos Sizer ervoor om zijn naam openbaar te maken en zei dat hij zijn naam wil zuiveren. De dominee heeft zichzelf verdedigd door te stellen dat hij niet antisemitisch is en dat zijn acties gericht waren op Israël, niet op het Joodse volk.

De klacht tegen Sizer omvatte een ontmoeting in 2006 met sjeik Nabil Kaouk, een vooraanstaand lid van de Libanese terreurgroep Hezbollah, en het delen van een artikel in 2015 getiteld “9/11: Israël deed het“. In de post bij het artikel schreef Sizer: “is dit antisemitisch? Als dat zo is, zal ik ongetwijfeld worden gevraagd om het te verwijderen. Het roept veel vragen op.”

Sizer nam de post na 48 uur weg en verontschuldigde zich bij de bisschop van Guildford. Hij stemde er ook mee in te stoppen met schrijven, spreken of lesgeven over het conflict in het Midden-Oosten.

“Hij had moeten weten hoe beledigd de Joodse gemeenschap moest zijn door dit zeer beledigende document, maar hij keurde het niettemin goed door het opnieuw te posten, maar door zelf te zeggen hoeveel vragen het opriep”, vertelde bestuursvertegenwoordiger Nicholas Leviseur aan het tribunaal, volgens een bericht in de Britse Jewish Chronicle vorige week.

Sizer deelde ook een link op Facebook naar een artikel waarin werd beweerd dat voormalig Labour-leider Jeremy Corbyn het slachtoffer was van “de verborgen handen van het zionisme”, aldus de Jewish Chronicle. Corbyn verloor zijn leiderschapspositie in 2020 te midden van beweringen dat hij niet genoeg deed om antisemitisme in de partij aan te pakken.

Marie van der Zyl, de voorzitter van de Raad van Afgevaardigden, vertelde de krant dat de opvattingen van Sizer “genoeg waren om me voor altijd ziek te maken”. Ze zei ook dat hij “antisemitisme promoot op elk platform waartoe hij toegang heeft.”

De Scottish Council of Jewish Communities heeft een gedetailleerde lijst gepubliceerd van Sizer’s associatie met Holocaust-ontkenners en antisemitische platforms.

Stephen Hofmeyr, die Sizer vertegenwoordigt, beweerde dat de dominee niet de antisemitische opvattingen deelt van degenen wiens artikelen hij deelde.

“Het is veelbetekenend dat niet één woord of verklaring van Dr. Sizer antisemitisch is gebleken. Die zijn er niet”, citeerde de Daily Mail Hofmeyr tegen het tribunaal.

“Associatie met anderen waarvan wordt erkend dat ze antisemitische opvattingen hebben, is op zichzelf onvoldoende, net als waar de associatie om een ​​goede reden is, zoals het uitdagen of presenteren van opvattingen”, voegde hij eraan toe.

Hofmeyr vertelde de hoorzitting dat Sizer eerder heeft geschreven dat ontkenning van de Holocaust geen plaats heeft in het discours en dat legitieme kritiek op Israël niet mag worden gebruikt om het Joodse volk aan te vallen.

Op 27 september 2014, nam de Anglicaanse predikant Stephen Sizer (2de van links) deel aan de “Second New Horizon Conference” in Teheran waar de klassieke antisemitische samenzweringstheoriën werden besproken zoals “Zionistische vingerafdrukken omtrent de 9/11 cover-up” en “9/11 en de Holocaust als pro-Zionistische ‘openbare mythes’” Volgens Sizer zat de Israëlische geheime dienst de Mossad achter de aanslagen op de Twin Towers

Bronnen:

  • naar een artikelChurch of England vicar who shared article blaming Israel for 9/11 faces removal” van 30 mei 2022 op de site van The Times of Israel
  • naar een artikelC of E vicar faces being kicked out of the Church for anti-Semitism after meeting Hezbollah commander and publishing article entitled ‘9/11: Israel did it’” van 27 mei 2022 op de site van The Daily Mail
  • een artikel op deze blogKerk van Engeland legt anti-Israëlische predikant Stephen Sizer spreekverbod op” van 12 februari 2015

Een gedachte over “Antisemitische dominee van de Kerk van Engeland maakt het weer bont

  1. Deze kerk afgevaardigden die Jodenhaat promoten via onzinnige theorieën laten zien dat ze er écht niets van snappen.

    Zij bidden namelijks dagelijks tegen een gestorven Jood aan als zijnde hun verlosser.

    Zo zie je maar weer……..gelovigen zijn niet persé slimmere mensen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.