Premier Lapid: ‘Israël zal snel en krachtig reageren op raketvuur vanuit Gaza’

Nadat zaterdagochtend vroeg vier raketten vanuit Gaza op Israël waren afgevuurd, waarschuwde premier Yair Lapid zondag dat Israël “snel en krachtig” zou reageren op elke aanval die vanuit de Strook wordt gelanceerd.

“Het beleid van deze regering is niet veranderd. Elk schot, elke brandende ballon – we zullen snel en krachtig reageren, en zonder aarzeling”, zei Lapid tijdens een kabinetsvergadering, terwijl hij de Israëlische strijdkrachten prees voor hun reactie op het raketvuur.

“Wij allemaal, allemaal kabinetsleden, geven een sterke knuffel aan de kinderen in Israëlische gemeenschappen aan de grens met de Gazastrook die vrijdagnacht in raketschuilplaatsen sliepen”, voegde hij eraan toe.

Na een evaluatie van de veiligheidssituatie op zaterdag na de raketaanvallen, heeft de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz besloten de quotaverhoging van werkvergunningen die aan inwoners van Gaza zijn verleend, op te schorten. 

Geen van de in Gaza gevestigde terroristische groeperingen eiste de verantwoordelijkheid op voor het raketvuur, dat plaatsvond uren nadat Joe Biden Israël had verlaten en een strategisch partnerschap tussen de VS en Israël aankondigde.

Met betrekking tot het bezoek van de Amerikaanse president aan de regio zei de Israëlische premier zondag dat er “politieke, veiligheids- en economische prestaties zijn geweest die de staat Israël nog vele jaren zullen versterken”.

Joe Biden beëindigde zaterdag zijn eerste Midden-Oosten-tour in Saoedi-Arabië , die woensdag begon met een bezoek aan Israël en de Westelijke Jordaanoever, zonder de feitelijke heerser in Gaza, Hamas, te noemen.

Bronnen:

  • naar een artikelLapid: Israel will respond ‘quickly and forcefully’ to rocket fire from Gaza” van 17 juli 2022 op de site van i24News
  • naar een artikel “IDF strikes Hamas targets in Gaza following rocket fire on Israel” van 16 juli 2022 op de site van The Jerusalem Post
  • naar een artikel “IDF strikes in Gaza in response to nighttime rocket attack; 2 more rockets fired” van 16 juli 2022 op de site The Times of Israel
  • een artikel op deze blogDirect nadat Biden vertrok bestookt Hamas Israël met raketten” van 16 juli 2022 en een artikelIsraël schort 1.500 Palestijnse werkvergunningen op na raketaanval” van 17 juli 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.