China: ‘De Five Eyes Alliance probeert China te infiltreren en valse informatie te verspreiden’

Skyline van Shangai in de Chinese Volksrepubliek

De woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Wang Wenbin, zei in een persconferentie die op 21 juni 2022 op het YouTube-kanaal van China Daily werd geplaatst, dat de landen van de Five Eyes Alliance een geschiedenis hebben van het aanzetten tot kleurenrevoluties over de hele wereld om hun doelen te bereiken.

Wang Wenbin zei ook dat deze landen momenteel anti-Chinese elementen ondersteunen, werken aan het “infiltreren” van het Chinese vasteland en valse informatie over China verspreiden.

  • De Five Eyes Alliance (in overheidsdocumenten afgekort als FVEY) is een coöperatief inlichtingennetwerk dat de elektronische communicatie van burgers en buitenlandse overheden bewaakt. Dit netwerk van Engelstalige landen omvat de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. 
  • Kleurenrevolutie (soms gekleurde revolutie) is een term die sinds ongeveer 2004 door de wereldwijde media wordt gebruikt om verschillende protestbewegingen tegen het regime te beschrijven en de bijbehorende (poging tot of succesvolle) regeringswisselingen die plaatsvonden in post-Sovjet-Eurazië in het begin van de 21ste eeuw, namelijk de landen van de voormalige Sovjet-Unie, het voormalige Joegoslavië en de Volksrepubliek China.

Wang Wenbin:

“We hebben relevante rapporten genoteerd en de betrokken landen moeten uitleg geven. Als het gaat om politieke infiltratie, hebben landen als de VS en het VK het altijd goed gedaan. In naam van vrijheid en democratie hebben de VS ‘kleurenrevoluties’ in gang gezet. in Oost-Europa, Centraal-Azië, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en andere plaatsen om regionale onrust te creëren, om zijn eigen geopolitieke doelen te bereiken.

“De Amerikaanse schrijver William Blum wees er in zijn boek America’s Deadliest Export: Democracy (2013) op dat sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog de VS hebben geprobeerd meer dan 50 buitenlandse regeringen omver te werpen en hebben zij zich op grove wijze bemoeid met de verkiezingen van ten minste 30 landen. Politici in de VS, het VK en andere landen hebben vaak samengespannen met [elementen] die tegen China zijn, evenals wanordelijke elementen in Hong Kong. “

“De VS hebben de ‘Five Eyes Alliance’-landen bijeengeroepen om onverantwoordelijke opmerkingen te maken over Hongkongse zaken door middel van gezamenlijke verklaringen en andere middelen. De National Endowment for Democracy heeft herhaaldelijk als een ‘pion’ met ‘witte handschoenen’ voor de Amerikaanse regering gefungeerd inmenging in de politieke agenda van Hongkong in een poging om van Hongkong een bruggenhoofd te maken voor subversieve infiltratie van het Chinese vasteland. Deze feiten zijn de wereld goed bekend. De VS en het VK hebben hun diepgewortelde mentaliteit en ideologische Koude Oorlog en vooringenomenheid blootgelegd door in China te infiltreren en zich ermee te bemoeien en tegelijkertijd China aan te vallen. “

“In naam van het voorkomen van infiltratie hebben de betrokken landen politieke vervolging uitgevoerd van mensen die normale uitwisselingen en samenwerking met China hebben gevoerd, waardoor een huiveringwekkend effect is ontstaan ​​​​om het McCarthyisme nieuw leven in te blazen, wat niet alleen de bilaterale betrekkingen tussen deze landen en China ernstig schaadt , maar bevordert ook rassendiscriminatie en haat in hun eigen land. “

“Het zogenaamde ‘China Action Plan’ geïnitieerd door de VS en de zogenaamde ‘Chinese Research Group’ opgericht door enkele anti-Chinese parlementariërs in het VK zijn typische voorbeelden van dit verband. Wat ik ook zou willen vragen is dat de media onlangs aan het licht hebben gebracht dat de Taiwanese autoriteiten van Tsai Ing-Wen veel geld hebben uitgegeven om kansen te kopen om met de Amerikaanse leiders te spreken en om te communiceren met hoge Amerikaanse functionarissen. Ik vraag me af wat deze acties zijn in de ogen van de Five Eyes Alliance.

“We dringen er bij relevante landen op aan politieke infiltratie te stoppen, te stoppen met het verspreiden van valse informatie over China en te stoppen met het gebruik van alle middelen om China in te dammen en te onderdrukken.”

Bronnen:

  • naar een artikelChinese Foreign Ministry Spokesman Wang Wenbin: The Five Eyes Alliance Is Supporting Anti-Chinese Elements, Working To Infiltrate China, Spreading False Information” van 21 juni 2022 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Een gedachte over “China: ‘De Five Eyes Alliance probeert China te infiltreren en valse informatie te verspreiden’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.