Israël moet Hamas volledig vernietigen

Wie een geweer heeft moet het klaar houden en wie geen geweer heeft, moet zijn hakmes, bijl of mes klaar houden.”
 (Hamas-leider Yahya Sinwar, 30 april 2022)

Niets kenmerkte het joodse leven overal gedurende de twee millennia van diaspora meer dan de toevalligheid ervan. Er waren goede tijden, slechte tijden en slechtere tijden, maar tenzij een niet-joodse macht hen tijdelijk beschermde – en het was altijd tijdelijk – kon de Joden alles worden aangedaan. Hun eigendom kan worden gestolen, hun vrouwen kunnen worden geschonden, hun huizen kunnen worden verbrand. Opnieuw en opnieuw.

In haar artikel Nostalgia for a Slaughterhouse stelt Phyllis Chesler de realiteit van de sjtetl van rond de eeuwwisseling tegenover het sentimentele beeld van Anatevka gepresenteerd in Fiddler on the Roof , en citeert onderzoeker Irina Astashkevich’s beschrijving van de tweede dag van de pogrom, nadat de Kozakken en de niet-Joodse buren van de Joden al alles van waarde hadden gestolen:

Het carnaval van geweld, compleet met scènes van marteling, verkrachting en moord, speelde zich op de tweede dag van de pogrom af als ‘feestelijk straattheater’. Pogrom-daders dreven doelbewust Joden de straat op en jaagden hun slachtoffers op … martelingen vonden plaats voor een publiek van pogrom-daders, de lokale bevolking en bange Joden. 

“Het geritualiseerde geweld herhaalde de eerdere pogroms, maar vaak in een meer groteske en gruwelijke vorm. Het bejaarde echtpaar Yudko ​​Gurshevoy, vijfenzeventig jaar oud, en zijn vrouw Bruckha, gek van angst, werden uitgekleed en gedwongen door de straten te rennen als opgejaagde dieren, toegejuicht door de Kozakken. 

“Pogromschiki bajonette hun slachtoffers, voorzichtig om ze niet te doden, maar om de gewonden te laten lijden en dood te bloeden in een doodsangst die soms meerdere dagen duurde. Oudere ouders werden achtergelaten om te sterven, terwijl hun families hen niet mochten helpen …

“Pogromschiki zorgde ervoor dat alle apothekers vernield werden, en er was geen medische hulp; de enige overgebleven niet-joodse arts was ten strengste verboden om op straffe des doods hulp te bieden aan de joden.”

Een sjtetl in het Vestigingsgebied rond de eeuwwisseling van 1900

Astashkevich merkt op dat er in de periode 1917-21 in het Vestigingsgebied „meer dan duizend pogroms waren op ongeveer vijfhonderd plaatsen”. Iedereen die ook maar een beetje bekend is met de joodse geschiedenis weet dat soortgelijke gebeurtenissen overal en op elk moment gebruikelijk waren in de christelijke en islamitische wereld die de joden bewoonden, altijd als een machteloze minderheid. Bloedsprookjes die anti-joodse rellen veroorzaakten, waren gebruikelijk tijdens de middeleeuwen en zijn doorgegaan tot in de 21e eeuw .

In juni 1941 woonden er al meer dan twee millennia joden in Irak, sinds de Babylonische verovering van Jeruzalem in 586 v. Chr. De Babylonische Talmoed werd hier gecomponeerd. Maar ook hier was het joodse leven altijd contingent. En in juni 1941 kwam er een einde aan in de Farhud , een bloedige pogrom geïnspireerd door een pro-nazi-regime. 

Officiële schattingen van het aantal vermoorde Joden liggen tussen de 100 en 200, maar recenter bewijs geeft aan dat het werkelijke aantal dichter bij de 1000 ligt. Het aantal verkrachtingen en verminkingen is niet bekend. Het was in ieder geval het begin van het einde voor de Joodse aanwezigheid in Irak; en in 1952 werden bijna alle overgebleven Joden vrijgekocht door de Israëlische regering en overgevlogen naar Israël, gedwongen om (zoals altijd) hun bezittingen achter te laten, waaronder bedrijven en onroerend goed ter waarde van honderden miljoenen dollars .

De gewoonte, inderdaad de instelling, dat het altijd open seizoen is voor het Joodse volk, bereikte zijn hoogtepunt met de Holocaust, die de verarming, marteling, degradatie en moord op Joden industrialiseerde. We werden behandeld als insecten, zelfs uitgeroeid met een product dat oorspronkelijk bedoeld was voor ontsmetting .

De uitdrukking “Nooit meer”, als het al iets betekent, zou moeten betekenen dat de staat van dreigend slachtofferschap waarin joden zich sinds 586 v. Chr. bevinden, nooit mag terugkeren. Een van de doelen van de oprichting van de Joodse staat, die een massale opoffering van Joodse levens vereiste, was om dit te bereiken.

Maar het is ons niet gelukt. Pogroms komen zelfs hier in de Joodse staat voor, kleinschalige die we ‘terrorisme’ noemen, en grotere zoals de ‘rellen’ van mei 2021 toen onze Israëlisch-Arabische buren Joden op straat aanvielen, hun huizen en synagogen in brand staken en hen vermoordden. Het kleinschalige terrorisme van het gooien van stenen en misdaad-als-jihad vindt voortdurend plaats, elke dag, overal waar Joden en Arabieren met elkaar in contact komen.

Van tijd tot tijd wordt de Joodse staat aangevallen met spervuur ​​​​van dodelijke raketten, die elke keer slechts een paar Joden doden, omdat het geroemde Joodse intellect en grote brokken Joods geld koepels van ijzer (en nu laserstralen) hebben gebouwd om te verbergen achter, terwijl onze vijanden hun schoten op ons nemen. 

Onze zorgvuldig afgemeten militaire reacties besteden veel aandacht aan het beschermen van vijandige burgers en stoppen altijd voordat we de vijand daadwerkelijk verslaan. En daarna wenden we onze ogen af ​​als Gaza geld ontvangt van Qatar en cement van Israël, ogenschijnlijk om burgerslachtoffers van het conflict te helpen, maar in feite door Hamas wordt gebruikt om meer tunnels te graven en meer raketten te bouwen.

Al onze oorlogen sinds 1948 zijn in politieke zin defensief geweest. Zelfs in 1967, toen de IDF de controle over grote delen van het grondgebied overnam, inclusief het hart van het land Israël, was een van de eerste daden van ons leiderschap daarna om het hart van het hart, de Tempelberg, terug te geven aan moslim-Arabische controle . In de daaropvolgende jaren probeerden onze politici, in plaats van een massale drang om de bevrijde en veroverde landen te vestigen en onze vijanden eruit te verdrijven, manieren te vinden om ze terug te geven aan onze vijanden in ruil voor ‘vrede’.

De boodschap die we de afgelopen decennia non-stop hebben uitgezonden en die onze vijanden luid en duidelijk hebben ontvangen, is dat “we onszelf zullen verdedigen, maar net genoeg om je onmiddellijke aanval te stoppen.” Dus natuurlijk, zodra ze kunnen, proberen ze het opnieuw. En hetzelfde geldt voor onze reactie op terrorisme, zowel op grote als op kleine schaal. Aangehouden terroristen, zelfs massamoordenaars, worden tijdelijk opgesloten in instellingen die ze grotendeels controleren, terwijl hun families rijkelijk worden beloond door de Palestijnse Autoriteit, met geld dat afkomstig is uit Israël, Europa en de VS.

Dus ja, de situatie van de Joden is tegenwoordig beter in Israël dan in Kishinev in 1903 of Irak in 1941-52. Maar de basis van onze reactie is hetzelfde: betaal het losgeld indien mogelijk, en weer de klappen af ​​als dat niet het geval is. Wat we niet doen, is de perceptie van de Jood als het wachtende slachtoffer veranderen. Wat we niet doen, is voor eens en altijd het idee in diskrediet brengen dat het normaal is om te proberen Joden te vermoorden.

Op de avond van 4 mei 2022, een paar dagen nadat Yahya Sinwar hen had aangespoord om hun messen en bijlen te gebruiken, trokken twee terroristen de stad Elad in centraal Israël binnen, vermoordden drie Joden en verwondden zeven anderen – met messen en bijlen, zoals opgedragen. Dit zet een reeks terrorisme voort die in maart begon, waarbij in totaal 19 Israëli’s (inclusief Druzen en christelijke Arabieren) zijn gedood door Palestijnse terroristen.

Dit is niets bijzonders. De berichten die komen van de officiële media van Hamas en de groepen die deel uitmaken van de PLO (die de Palestijnse Autoriteit vormt), is dat het doden van Joden prijzenswaardig is, dat moordenaars helden zijn en dat aanhoudend gewelddadig “verzet” zal leiden tot de verwijdering van de Joden uit alle delen van het land, van de rivier tot aan de zee. Deze boodschap doordringt ook de sociale media, moskeeën in Judea, Samaria en Gaza (inclusief de al-Aqsa-moskee op de Tempelberg), de onderwijssystemen van de PA en UNRWA, en elk aspect van de “Palestijnse” cultuur.

Het is tijd, voor de eerste keer sinds het einde van de Onafhankelijkheidsoorlog, om definitief een einde te maken aan de verderfelijke perceptie van Joden als geschikte slachtoffers. Het wordt tijd dat al onze vijanden begrijpen dat het doden van Joden of zelfs maar proberen dit te doen geen optie is, omdat de kosten voor hen astronomisch zullen zijn. Het is tijd om eindelijk de belofte te realiseren die inherent is aan de slogan “Nooit meer”.

Vandaag hebben we een gouden kans om dit te doen, om aan te tonen dat het eindelijk, na meer dan twee millennia, niet normaal is om te proberen Joden te vermoorden.

Parlementslid Itamar Ben Gvir van de Otzma Yehudit-factie, reageerde op de terreuraanval in Elad en zei: “In een normaal land zou een luchtmacht nu raketten laten vallen op het huis van [Hamas-leider] Yahya Sinwar, die opriep tot aanvallen met wapens en bijlen, en hem te doden. Zo snijd je terrorisme af.” 

Sommigen noemen Ben Gvir een extremist, maar tal van andere politici en mediapersoonlijkheden waren het met hem eens. Het argument tegen het doden van Sinwar is dat hij zou worden vervangen en dat het terrorisme zou doorgaan. En Hamas heeft gedreigd dat als hij of een andere Hamas-functionaris wordt geschaad, ze zouden reageren met “onmiddellijke oorlog”, inclusief zelfmoordaanslagen in Israëlische steden, zoals die welke honderden Israëlische levens hebben gekost tijdens de Tweede Intifada.

Yahya Sinwar: “We halen de grens neer met Israël en rukken de harten uit hun lijven”

Maar Israël zou morgen Sinwar moeten liquideren en zoveel mogelijk van zijn medewerkers in de leiding van Hamas. En ze zou de dreigende oorlog moeten voorkomen met een eigen oorlog, tegen Hamas in Gaza en haar cellen in Judea, Samaria, Oost-Jeruzalem en waar dan ook. 

De operatie moet worden uitgevoerd in overeenstemming met het internationaal recht ; dat wil zeggen, zodat nevenschade aan het leven en eigendom van burgers evenredig is aan de militaire noodzaak – in tegenstelling tot het eerdere beleid om militaire doelen te bereiken met bijna nul burgerslachtoffers.

De operatie moet een tweeledig doel hebben: één doel moet puur militair zijn – en het moet doorgaan totdat Hamas (en aanverwante facties zoals de Palestijnse Islamitische Jihad) in Gaza en Judea en Samaria ophouden te bestaan. 

De andere zou in de informatiearena moeten zijn, om aan de wereld te verklaren dat Israël geen pogingen meer zal tolereren om Joden te vermoorden. Israël moet haar vijanden en bondgenoten duidelijk maken dat – zoals Ben Gvir zei – we een “normaal land” zijn, en als je probeert onze burgers te vermoorden, zul je daar een hoge prijs voor betalen.

Israël heeft veel vijanden en Hamas is er maar één. Er zijn veel gebieden waar ze de soevereiniteit heeft verloren die zo pijnlijk in 1948 en 1967 was verkregen. Al deze vijanden moeten worden afgeschrikt of vernietigd, en de soevereiniteit moet worden hersteld – bij de Tempelberg, het graf van Jozef, Hebron en zelfs de Negev en Galilea.

Er is een lange weg te volgen om terug te nemen wat in de loop der jaren is opgegeven en om de wereld te leren dat de omstandigheden van diasporische onderdrukking die de staat Israël heeft geërfd niet langer standhouden. De vernietiging van Hamas kan de eerste stap op deze reis zijn.

Bronnen:

  • naar een artikel van Victor Rosenthal “Hamas Must Be Destroyed” van 8 mei 2022 op de site van Abu Yehuda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.