Officiële PA krant roept Palestijnen op om de gewapende strijd tegen ‘de zionisten’ op te drijven

Een column in de officiële Palestijnse Autoriteit (PA) drong er bij de Palestijnen op aan om “direct bij te dragen aan het verhogen van de lat van het volksverzet” – een term die door de PA wordt gebruikt om onder andere geweld en terreur aan te duiden.

Omar Hilmi Al-Ghoul, een vaste columnist voor de krant, zette zijn aansporing voort door op te roepen om “de strijddaden te bevorderen”, “Palestina te bevrijden” en “de volledige verwijdering van het zionistische kolonialisme” te bewerkstelligen:

Alle facties van politieke activiteit en alle sectoren van het [Palestijnse] volk moeten … rechtstreeks bijdragen aan het verhogen van de lat van het volksverzet en het versterken van de geest van politiek partnerschap en partnerschap op het terrein. Dit is om de strijd tegen de zionistische kolonialisten in alle delen van Palestina voort te zetten tot aan de bevrijding en tot de volledige verwijdering van het zionistische kolonialisme van zijn land. [nadruk toegevoegd]

[Officiële PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida , 28 juni 2022]

Zoals Palestijnse Media Watch (PMW) heeft onthuld, heeft PA-voorzitter Abbas zelf terreuraanslagen en moorden gecategoriseerd als “vreedzame volksopstand”. Nadat 14 Israëli’s waren vermoord tijdens de ‎terreurgolf van 2015-2016 (“The Knife Intifada”), zei Abbas: “We willen een vreedzame volksopstand, en dat is wat dit is:”

Abbas: “Niemand riep om deze opstand en niemand vroeg erom. Het kwam voort uit de harten van de jongeren. … We hebben tegen iedereen gezegd dat we een vreedzame volksopstand willen, en dat is wat dit is. Dat is wat dit is. De agressie van het afvuren van kogels is echter afkomstig van de Israëli’s.”

[Officiële PA TV, 16 november 2015]

Het gebruik van de term “de volledige verwijdering van het zionistische kolonialisme uit het [Palestina] land” is volledig in overeenstemming met het beleid van de PA en Fatah. PMW heeft talloze keren gedocumenteerd dat de ware bedoeling en het politieke doel van de PA is om heel Israël uit te wissen en “Palestina te vestigen van de [Jordanische] rivier tot de [Middellandse] Zee.”

Video: PA aan Israëli’s: ‘Jullie moeten vertrekken, want jullie hebben geen geschiedenis in ons Jeruzalem en het is niet jullie thuisland’:

Fatah sprak dit doel onlangs ook uit:

Geplaatste tekst: “Het wapen van de nationale beweging zal blijven spreken tegen de vijand tot het einde van de bezetting en de oprichting van de Palestijnse staat waarvan de hoofdstad Jeruzalem is. Er is geen verjaringstermijn van toepassing op ons historische recht om al het Palestijnse land terug te nemen van de [Jordanische] rivier tot de [Middellandse] Zee, inclusief de [Jordaanse] rivier en de [Middellandse] Zee. We zullen onze mensen ermee verdedigen (dwz met wapens), en alle internationale en goddelijke wetten garanderen dit. Naar de hel met je dubbele moraal.” 

[Officiële Fatah Facebook-pagina, 25 mei 2022]

De recente column in het officiële dagblad van de PA is niet het enige voorbeeld. De PA en Fatah onderschrijven en promoten voortdurend terreur. Onlangs onthulde PMW dat de PA aanzette tot rellen en terreur tijdens de islamitische vastenmaand Ramadan in april. Dit is een voortdurend patroon – en de echte reden voor het gebrek aan vrede in de regio.

Video: Fatah-functionaris: Hamas moet beslissen of ze een Palestijnse patriottische beweging of een islamitische beweging zijn:

Op 7 juli 2022 verscheen Jibril Rajoub, secretaris van het Centraal Comité van Fatah, in interviews op Asharq TV (Saoedi-Arabië) en op Mayadeen TV (Libanon). Hij zei dat Hamas moet beslissen of het een organisatie van de Moslimbroederschap is met een islamitische agenda, of dat het een Palestijnse nationale beweging is met een islamitische visie. Hij zei dat Fatah de laatste situatie kan accepteren, maar dat de eerste een mislukking is gebleken. Bovendien zei Rajoub dat de enige manier om stabiliteit in het Midden-Oosten te verzekeren, is door een Palestijnse staat op te richten met Jeruzalem als hoofdstad. Over de mogelijke oprichting van de ‘NAVO in het Midden-Oosten’ waarover berichten zich verspreiden, zei Rajoub dat Saoedi-Arabië de Palestijnen heeft verzekerd dat het de betrekkingen met Israël niet zou normaliseren totdat de Palestijnse kwestie is opgelost.

Bronnen:

  • naar een artikel van Nan Zilberdik “Official PA daily urges Palestinians “to advance the acts of struggle against the Zionist colonialists in all parts of Palestine”” van 7 juli 2022 en een artikelPA to Israelis: “You must leave, because you have no history in our Jerusalem, and it is not your homeland”” van 13 juli 2022 en een artikel van Lahav Harkov “Palestinian school magazine calls for ‘armed struggle’ against ‘Israeli monster’” van 22 november 2021 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.