De T-shirts van @Amnesty die bewijzen dat antizionisme antisemitisme is

Volgens deze tweet van Kristyan Benedict, campagnemanager van Amnesty International UK, zal Amnesty-UK binnenkort T-shirts ‘End Israel Apartheid’ verkopen.

Ik keek door de Amnesty USA en Amnesty UK website advertentie kon geen andere koopwaar vinden die een enkele natie aanvalt. Geen anti-Rusland of anti-China of anti-Myanmar items. Er wordt niets verkocht tegen Afghanistan of Syrië of Noord-Korea.

Maar het probleem is niet alleen dat Amnesty heeft besloten dat Israël deze unieke behandeling moet krijgen. Het is dat Amnesty weet dat sommige mensen met trots zo’n T-shirt zouden dragen.

Het dragen van een T-shirt met een bericht is een sociale activiteit. Niemand koopt er een om alleen thuis te dragen. Ze zijn bedoeld om gezien te worden. Wat nog belangrijker is, ze zijn bedoeld om op te reageren, al was het maar subtiel. 

Mensen dragen T-shirts met berichten om de spanning te voelen van mensen die het ermee eens zijn. Mensen willen berichten dragen die degenen die ze lezen ertoe brengen om “Ja!” te zeggen. of “Slim!” of “Ik ook!” of gewoon een glimlach en een knikje. 

Antisemieten Verbond

In het geval van anti-Israël T-shirts krijgt de drager de positieve feedback-sensatie omdat er genoeg medehaters zijn die positief zouden reageren. De reden dat je de T-shirts “End Chinese Genocide” of “End Myanmar Persecution of Rohingya” niet ziet, is omdat ze niet dezelfde positieve reactie zouden uitlokken. 

Niemand wil rondhangen met die T-shirtdragers; hun boodschap is fundamenteel asociaal. Iedereen die ze leest, zal waarschijnlijk ook beledigd zijn, omdat echte mensenrechtenschendingen worden gebagatelliseerd als ze op T-shirts worden geplaatst.

Maar publiekelijk verkondigen dat je Israël haat, brengt een sensatie die gewoonlijk versterkt zou worden door de positieve reacties van andere haters. Het is alsof je deel uitmaakt van een club – net als de aantrekkingskracht van de Duitse “Verenigde Antisemitenbund“, uitgegeven op 16 april 1920: 

De enige natie die sociaal aanvaardbaar is om publiekelijk te haten, is de Joodse staat. Dus de enige T-shirts die Amnesty ooit zou verkopen die een specifieke natie aanduiden, zijn duidelijk anti-Israëlische T-shirts. 

Net zoals de enige natie die in Amnesty’s kinderboek riep om haat, ook Israël is. 

Bronnen:

 • naar een artikelThe @Amnesty T-shirts that prove anti-Zionism is antisemitism” van 11 juli 2022 en een artikelAmnesty’s anti-Israel story “Uncle Meena,” aimed at kids, is even worse than reported” van 25 oktober 2021 op de site van Elder of Ziyon
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “De T-shirts van @Amnesty die bewijzen dat antizionisme antisemitisme is

 1. Joden & Israelhaat verkoopt en dát heeft Amnesty goed gezien en buit dit uit.

  Deze humanitaire farce is het boegbeeld geworden van anti Joodse/Israel haat, religieus anti Joods fanatisme & racistische obsessie.

  Iedere Amnesty T-shirt drager is dus makkelijk te identificeren als een trotse nazaat van de Nazi partij.

  Bravo Amnesty!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.