Waarom de Arabieren genoeg hebben van de Palestijnen

De Palestijnen zijn teleurgesteld : hun Arabische broeders geven hen geen financiële steun meer. De waarheid is dat de meeste Arabische landen lang geleden de Palestijnen de rug hebben toegekeerd. Ze kunnen alleen zichzelf de schuld geven van het verpesten van hun betrekkingen met de rest van de Arabische wereld.

Het is ironisch dat terwijl de Europese Unie onlangs haar besluit aankondigde om de onvoorwaardelijke financiële hulp aan de Palestijnen te hervatten , de Arabische landen de Palestijnen volledig blijven negeren. Het is ook ironisch dat terwijl de regering-Biden blijft praten over het verstrekken van financiële hulp aan de Palestijnen, de Arabische landen helemaal niets lijken te geven om hun Palestijnse broeders op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook.

De Palestijnen ontvangen veel lippendienst van de Arabieren, maar zien op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook nauwelijks geld naar hun schatkist gaan. Daardoor zijn de Palestijnen de afgelopen decennia bijna volledig afhankelijk geworden van Amerikaans en Europees belastinggeld.

Premier Mohammad Shtayyeh van de Palestijnse Autoriteit (PA) heeft onlangs onthuld dat, met uitzondering van Algerije, de Arabische landen zijn gestopt met het sturen van financiële hulp naar de schatkist van de PA.

Shtayyeh onthield zich van het geven van enige reden waarom de Arabieren hadden besloten de financiering van de Palestijnen stop te zetten.

Shtayyeh en de PA hebben de Arabische landen veroordeeld die tijdens het regeringstijdperk van Trump normalisatieovereenkomsten met Israël hebben ondertekend. Sommige van deze landen, met name de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein, hielpen de Palestijnen op velerlei gebied, waaronder financiële hulp en banen voor tienduizenden arbeiders.

King Abbas van Ramallah

De Palestijnse leiders hebben de VAE, Bahrein en Soedan ervan beschuldigd het Palestijnse volk, Jeruzalem en de Al-Aqsa-moskee (in Jeruzalem) te hebben “verraden” door in te stemmen met het sluiten van vrede met Israël.

Het zijn deze ernstige beschuldigingen die deze landen en andere Arabieren van zich hebben vervreemd, die de Palestijnen ervan beschuldigen ondankbaar te zijn en in de hand te bijten die hen voedt.

Eerder dit jaar legde de prominente Koeweitse journalist Ahmed Al-Jarallah uit waarom hij en vele anderen genoeg hebben van de Palestijnen. Om de Palestijnen te herinneren aan wat de Golfstaten in de loop der jaren voor hen hebben gedaan, schreef Al-Jarallah :

“Wij zijn de enigen die hen [Palestijnen] hebben gered in het jaar 1970 toen ze hun oorlog tegen Jordanië lanceerden. Wijlen sjeik Saad Al-Abdullah heeft hun leider Yasser Arafat uit Amman geëvacueerd. De Arabische golfstaten, geleid door het Koninkrijk Saoedi-Arabië Arabië boycotte de olie-export naar de westerse landen tijdens de [Israël-Arabische] oorlog van 1973. Bovendien presenteerde Riyad twee initiatieven om het conflict op te lossen. Ondanks hun [Palestijnen] steun aan de invasie van Saddam Hoessein in Koeweit en hun deelname aan intimidatiedaden ,,misbruik van en moord op Koeweitse burgers, blijven de Golfstaten de Palestijnen steunen. Dit alles is slechts het topje van de ijsberg van wat de Golfstaten en hun volk aanboden aan de Palestijnen, die ondankbaar waren en nog steeds zijn.”

De Arabieren hebben blijkbaar niet alleen genoeg van het Palestijnse leiderschap, maar ook van de internationale organisaties en instanties die de Palestijnen helpen. De Arabische financiële hulp aan de VN-organisatie voor hulp en werk voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) is de afgelopen jaren met 90% gedaald, aldus de woordvoerder van de organisatie, Adnan Abu Hasna.

In een ander teken van Arabische minachting voor de Palestijnen waarschuwde het Palestijns Islamitisch-Christelijk Comité voor de Ondersteuning van Jeruzalem en de Heilige Plaatsen voor de gevolgen van het opdrogen van de Arabische financiële steun aan de stad.

De commissie zei dat dit jaar getuige was van een “gevaarlijke en ongekende daling” in het niveau van financiële steun die door een aantal Arabische landen aan Palestijnse instellingen in Jeruzalem werd verleend.

De commissie voegde eraan toe dat een aantal overheids- en civiele instanties die in sommige Arabische landen waren opgericht om rechtstreekse steun te verlenen aan tientallen Palestijnse instellingen, zijn geschorst om redenen die niet zijn bekendgemaakt.

“Het stopzetten van deze Arabische hulp veroorzaakte de verstoring van vitale diensten die aan de Jeruzalemieten werden geleverd, vooral op het gebied van gezondheid en onderwijs”, voegde de commissie eraan toe. “Tientallen culturele, sociale en sportinstellingen kampen met een verstikkende financiële situatie die hen dreigt te sluiten en hun medewerkers te ontslaan.”

De Palestijnen kunnen het zichzelf alleen kwalijk nemen dat ze hun Arabische broeders tegen zich in het harnas jagen en daardoor het Arabische geld verliezen. De Palestijnen spugen de Arabische landen in het gezicht, terwijl ze tegelijkertijd verwachten dat deze landen hen zullen blijven financieren.

De Arabieren zijn duidelijk niet zo naïef als de Amerikanen en Europeanen, die de Palestijnen jaarlijks miljoenen dollars blijven schenken zonder voorwaarden en zonder verantwoording te eisen.

Als de Palestijnen de vele vredesakkoorden tussen Israël en de Arabische staten hadden verwelkomd in plaats van ze te veroordelen en slecht te praten over de Arabische leiders, zouden ze zich vandaag in een veel betere situatie hebben bevonden. Ze zouden financiële hulp van de Arabieren zijn blijven ontvangen en dit geld kunnen gebruiken om een ​​betere toekomst voor hun kinderen op te bouwen.

Het Palestijnse leiderschap heeft er echter voor gekozen om in de put te spugen waar het al vele jaren uit heeft geput, en nu drinkt het de bittere wateren van zijn beslissingen.

De Arabische landen hebben urgentere problemen om op te lossen dan de corrupte, ondankbare Palestijnse leiders. U kunt beginnen met het welzijn van hun eigen mensen. Het Palestijnse leiderschap daarentegen laat zijn volk graag in de steek door generatie na generatie te indoctrineren met bloeddorstigheid voor Joden. Wanneer de Palestijnse samenleving wordt achtergelaten in het wereldwijde stof van de vooruitgang, kan ze haar leiders bedanken voor het feit dat ze hen tot die spijtige pas hebben gebracht.

Bronnen:

 • naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Why Arabs Are Fed up With the Palestinians” van 12 juli 2022 op de site van The Gatestone Institute
 • naar een artikel van Lt. Col. (res.) Dr. Mordechai Kedar “Why Do the Arabs Hate the Palestinians?” van 24 september 2020 op de site van The Begin–Sadat Center for Strategic Studies (BESA Center) 

Een gedachte over “Waarom de Arabieren genoeg hebben van de Palestijnen

 1. “De palestijnen”….fake news van A-Z en dáárom hebben de Arabische landen hen op een zijspoor gezet.

  Zij hebben eindelijk, na zoveel jaren het licht gezien.

  Niet Israel is de vijand maar hun eigen oude leiders die hen jarenlang BS verkochten.

  Laat de naieve Europeaan & Amerikaan met hun Jodenfobie maar voor het welzijn van “de palestijn”betalen.

  Het Midden Oosten heeft het licht gezien en heeft grotere ambities.

  Terwijl Europa, dat nu voor een energie en daardoor industriele crisis staat, stomen ze in de Arabische landen vooruit.

  Daar hebben ze energie & geld genoeg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.