Premier Lapid roept op tot nultolerantie voor terreur en ook: Gazanen moeten eigen lot in handen nemen en Hamas afwijzen

De Israëlische premier Yair Lapid riep inwoners van de Gazastrook op om de terroristische organisatie Hamas onder druk te zetten om haar aanvallen op Israël te staken, in ruil voor economische groei in de kustenclave.

Lapid sprak zondag op de berg Herzl in Jeruzalem tijdens de staatsherdenkingsceremonie voor degenen die vielen in Operatie Protective Edge, Lapid rouwde om de Israëlische soldaten die waren omgekomen in de oorlog met Gaza van 2014, terwijl hij een oplossing voorstelde voor het aanhoudende conflict met de door Hamas geregeerde Gazastrook .

“In de oorlog tegen Hamas, een brute en moorddadige terroristische organisatie, hebben we niet alleen gelijk, maar zijn we ook sterk. Het beste leger in het Midden-Oosten en de meest geavanceerde technologie naast onze economische en diplomatieke bekwaamheid – deze garanderen onze veiligheid”, zei Lapid.

“Ik was kabinetslid tijdens Operatie Protective Edge. Niets bereidt je voor op het moment dat je soldaten in de strijd stuurt. Elke soldaat die niet naar huis is teruggekeerd, staat in onze ziel gegrift. We hebben een heilige plicht om onze gevallen soldaten, Hadar Goldin en Oron Shaul, naar huis te brengen voor hun begrafenis.”

“Het afgelopen jaar heeft de Israëlische regering een nultolerantiebeleid aangenomen als het gaat om terreur vanuit Gaza. Elke vijandige activiteit werd beantwoord met een onmiddellijke reactie die het de vijand heel duidelijk maakte: test ons niet.”

“Dit beleid is professioneel uitgevoerd door de veiligheidsdiensten en heeft zichzelf bewezen. Dingen die onvermijdelijk leken, zoals brandende ballonnen, koffers gevuld met contant geld en sporadisch geweervuur ​​uit Gaza, werden bijna volledig tot stilstand gebracht.”

Lapid riep op tot een alternatief voor periodieke gevechten met de Gazastrook en grondoperaties in de kustenclave, en suggereerde in plaats daarvan dat Israël economische prikkels zou bieden aan de Gazanen om Hamas onder druk te zetten om af te zien van een aanval op Israël.

“Om de volgende operatie Protective Edge te voorkomen, moet de staat Israël zich houden aan twee principes: de eerste is nultolerantie voor terrorisme, nulbeperking van schietpartijen of aanvallen op Israëli’s. Degenen die ons komen vermoorden, zullen wij opstaan ​​en hen eerst doden.”

“Het tweede principe is dat we de burgerbevolking in Gaza moeten laten beseffen dat ze een ander leven kunnen leiden. Om Hamas onder druk te zetten om te stoppen met schieten op Israël. Daartoe hebben we het aantal werkvergunningen voor Israël dat wordt afgegeven aan de inwoners van Gaza verhoogd en blijven we het plan ‘Economy for Security’ promoten.”

“Lange tijd waren de enige twee opties die op tafel lagen het bezetten van Gaza of eindeloze gevechtsrondes. Het is onze taak om betere oplossingen te vinden. De kracht van de IDF geeft ons vrijheid van handelen in Gaza, maar ook economische en diplomatieke vrijheid van handelen.”

  • Premier Lapid feliciteerde de nieuw gepromoveerde officieren van de IDF en twitterde op 7 juli 2021: “Officieren, de staat Israël is erg trots op jullie. Namens de regering van Israël ben ik erg trots op u. Zorg voor jezelf!

Bronnen:

  • naar een artikelPrime Minister Lapid: We need an alternative to occupying Gaza” van 10 juli 2022 op de site van Israel National News (INN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.