Het is tijd om het ‘palestinisme’ te de-normaliseren

Het extreem boosaardige ‘Mapping Project‘ van de BDS beweging brengt de Joodse instellingen in Boston in kaart onder het mom van pro-Palestinisme

Vorig jaar waren er bijna 3.000 antisemitische aanvallen in de VS, een stijging van 34% ten opzichte van 2020. In New York City namen de aanvallen toe met 409%. 

Dit wordt weerspiegeld in de dagelijkse incidenten op de campus waarbij schaamteloos anti-Israëlische professoren, sprekers, studenten en resoluties betrokken zijn. En het ging de politiek in met de introductie van een “Nakba” -resolutie in het Congres door Rep. Rashida Tlaib , die probeerde in de wet te verankeren dat de schepping van Israël een “catastrofe” was.

De dramatische golf van antisemitisme is grotendeels ongehinderd geweest, omdat het zich heeft vastgehaakt aan verschillende Woke-oorzaken in de krachtige vorm van “Palestijnen“. Deze nieuwe vorm van de oude haat is een ideologie van leugens over het land Israël gecombineerd met een volledige uitwissing van de Joodse identiteit van de Joden. 

Terwijl het voortbouwt op eeuwenoude antisemitische thema’s van wereldheerschappij, is het Palestinisme moeiteloos versmolten met de opkomende Woke-ideologieën van vandaag. Hoewel het net zo gewelddadig, bedrieglijk en gevaarlijk is als oudere vormen van Jodenhaat, is het in schokkende mate onbetwist gebleven.

Dit is de enige manier om het gebrek aan significante terugslag te verklaren toen op 2 juni een interactieve kaart van 483 joodse en andere instellingen in Massachusetts – waaronder een joodse middelbare school, een joodse gehandicaptengroep en een synagoge – online kwam. 

Onschuldig het ‘Mapping Project’ genoemd, stelt de website ongegeneerd: “Ons doel bij het nastreven van deze collectieve mapping was om de lokale entiteiten en netwerken die verwoesting aanrichten te onthullen, zodat we ze kunnen ontmantelen. Elke entiteit heeft een adres, elk netwerk kan worden verstoord.

Gebruikmakend van millennia-oude antisemitische stijlfiguren over Joodse manipulatie en politiek touwtrekken, is de kaart in wezen een 21e-eeuwse versie van de Protocollen van de Wijzen van Zion, de verzinsel uit 1903 die beweerde een Joods plan voor wereldwijde overheersing te beschrijven, dat hielp om brute Russische pogroms en de Holocaust te inspireren.

Joden zijn volgens het Mapping Project verantwoordelijk voor al het slechte in de wereld en hebben andere groepen gemanipuleerd om mee te werken aan hun snode plannen.

De kaart is de natuurlijke volgende stap voor de internationale Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS)-beweging, die Israël wil ‘de-normaliseren’ en een einde wil maken aan zijn bestaan. De kaart, gepubliceerd door een anonieme groep BDS-aanhangers, identificeert een ‘web van connecties’, inclusief de namen en adressen van joodse en niet-joodse leiders. 

Het project wil aantonen dat “institutionele steun voor de kolonisatie van Palestina structureel verbonden is met politie en systemische blanke suprematie hier waar we wonen, en met Amerikaanse imperialistische projecten in andere landen.” De kaart is “een bron voor het verzamelen van inlichtingen over de aspecten van onderdrukking”, waaronder “medische apartheid” en “landdiefstal”.

Zou een kaart die aangeeft waar alle Joden zijn en hen als vijandige onderdrukkers die moeten worden ‘ontmanteld’ als doelwit hebben, niet onmiddellijk worden bekritiseerd en uitgeschakeld?

Helaas heeft het Palestinisme tot dusver gezegevierd. Het BDS National Committee heeft een niet-overtuigende en inconsequente kritiek geuit op de site, die nog steeds actief is en nog steeds wordt gepromoot door BDS Boston. 

In een brief van 20 juni beval generaal-coördinator Mahmoud Nawajaa BDS Boston om de kaart te verwijderen of “het BDS-acroniem van uw naam te verwijderen”. Nawajaa schreef dat het Nationaal Comité “diepe zorgen” heeft over het project omdat het “onstrategisch de namen en ‘fysieke adressen’ van instellingen en individuen target en verstrekt en berichten promoot die uitdrukkingen bevatten zoals ‘verzet in al zijn vormen’.”

Helaas is deze brief bedrieglijk omdat het Palestinisme van het Mapping Project het fundament is van de BDS-beweging zelf, wiens eindspel is om Israël te verbannen en uiteindelijk te “ontmantelen”. Nerdeen Kiswani van de groep Within Our Lifetime beweerde bijvoorbeeld onlangs dat Joodse gemeenschapsorganisaties “zionistische organisaties zijn die zich verschuilen achter het jodendom. 

Dus elke organisatie op die lijst is een legitiem doelwit.” Zahra Billoo, uitvoerend directeur van het hoofdstuk van de Council on American-Islamic Relations in San Francisco, zei: “We moeten aandacht besteden aan de zionistische synagogen. Het zijn je vijanden.” De New Yorkse groep Decolonize This Place was zelfs nog explicieter en plaatste online: “Vind doelen in de buurt, vind waar deze zionistische dwazen wonen en waar [sic] kantoren zijn, en handel!”

De BDS-campagne heeft met veel succes gebruikgemaakt van het intersectionele Palestinisme. BDS Boston twitterde : “Imperialisme, racisme, militarisme en zionisme zijn systemisch verbonden in onze gemeenschappen.” De mappers spraken van “zeer gemilitariseerde krachten die middelen en informatie delen om de kruisende systemen van blanke suprematie en kapitalisme te versterken.”

Nu het Mapping Project antizionisme grondig heeft ontmaskerd als flagrant antisemitisme, zal dit een keerpunt zijn in de eindeloze strijd om Israël te “de-normaliseren”? Helaas niet. De kaart is nog steeds in de lucht en de meeste nationale media hebben niet eens de moeite genomen om er verslag van te doen.

De FBI houdt naar verluidt toezicht op het project, hoewel ze nog geen “directe bedreigingen met geweld” hebben gevonden die voortkomen uit de kaart. Op 21 juni drong een tweeledige groep van 37 leden van het Huis er bij de federale wetshandhavingsinstanties op aan om het mogelijke gebruik van het project – dat het “gevaarlijke ophitsing” noemde – door extremistische groeperingen te onderzoeken, hoewel het onduidelijk is of een dergelijk onderzoek zal plaatsvinden.

Maar het is duidelijk dat het Mapping Project slechts de laatste – zij het bijzonder flagrante – manifestatie van een stroom van kwaadaardige ideeën is die verband houdt met de duizelingwekkende toename van daadwerkelijke antisemitische aanvallen. Wat er moet gebeuren is een de-normalisatie van het ‘palestinisme’.

Eerlijke journalisten, professoren en politici moeten beginnen erop te wijzen dat er nooit een land is geweest dat “Palestina” heette. Israël is geen ‘kolonisten, koloniale’ staat die wordt bezet door ‘blanke Europeanen’. Joden komen uit Judea en zijn inheems in het land Israël. Ondanks eeuwen van vervolging zijn we een volk, een natie, een etniciteit gebleven – die niet ‘wit’, Europees of ‘bevoorrecht’ is.

In feite verwees de term ‘Palestijn’ vóór 1948 naar joden. In de 2e eeuw sloegen de Romeinen een Joodse opstand neer , koloniseerden Jeruzalem en Judea en gaven het land de naam “Syrië-Palaestina” – een naam die waarschijnlijk is ontleend aan de Filistijnen, een Egeïsch volk dat historisch geen banden heeft met Arabië. 

Vanwege een voortdurende Joodse aanwezigheid en verbondenheid met het land, werden de Joden die in de regio woonden, tot aan de wedergeboorte van de staat Israël, nog steeds “Palestijnen” genoemd. In de jaren vijftig fabriceerden de KGB en later de Egyptenaar Yasser Arafat echter een “Palestijns” Arabisch volk als een instrument om Israël te vernietigen. Het werd in de jaren zeventig “academisch” geformaliseerd door professor Edward Said van de Columbia University.

En nu, eindelijk, rampzalig, heeft dit ‘palestinisme’ zijn hoogtepunt bereikt via de Woke-ideologie.

Joden hebben geen zin om deel te nemen aan de Woke-olympische slachtofferschapsspelen. Maar onze identiteit wordt niet langer gewist. Bij ” White Rose Magazine ” hebben we het Judean Ethnicity Project opgericht om de Judese identiteit en onze inheemse banden met het land Israël terug te winnen. 

Zal dit een einde maken aan de haat en vervolging die het Palestinsisme heeft aangewakkerd? Helaas niet. Maar het zal elke Judeeër een reden geven om voor ons land en ons volk te vechten.

Bronnen:

  • naar een artikel van Karen Lehrman Bloch “It’s time to de-normalize ‘Palestinianism’” van 10 juli 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
  • een artikel op deze blogAntisemitische activisten van BDS Boston brengen Joodse organisaties online” van 3 juli 2022 en een artikelBoston BDS map: Joden oplijsten is geen activisme – het is gewoon antisemitisme uit de oude doos” van 12 juni 2022
  • naar een artikel “Pro-Palestinian activists in Boston publish map of Jewish groups” van juni 2022 op de site van i24News
  • naar een artikel van Michal Cohen “Putting Jews on a list isn’t activism—it’s plain old antisemitism” van 10 juni 2022 op de site van The World Jewish Congress (WJC)
  • naar een artikel van Marc Rod “Boston BDS map of Jewish groups has ‘potential to incite violence,’ Auchincloss says” van 9 juni 2022 op de site van The Jewish Insider

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.