Britse opperrabbijn verzet zich tegen het anti-Israëlisch standpunt van de Methodistenkerk

Oude Jodenhaat met een devote grijns in een christen verpakking: de Methodistenkerk van Groot-Brittannië

Opperrabbijn van het Verenigd Koninkrijk Ephraim Mirvis riep de Methodistengemeenschap op om boycots tegen Israël niet te steunen nadat het steun had betuigd aan de BDS-beweging.

Ik ben diep teleurgesteld en bedroefd om te horen dat de Methodist Church Conference opnieuw voor BDS heeft gestemd, een stap die de betrekkingen met de Joodse gemeenschap in dit land en in het buitenland verder ernstig ondermijnt“, plaatste hij eerder deze maand op sociale media.

BDS bevordert op geen enkele manier de zaak van de vrede“, zei hij. “Ik roep de Methodistengemeenschap op om haar inspanningen in plaats daarvan te investeren in constructieve betrokkenheid bij Israël en zijn samenleving.

In haar conferentieboekje van 2022 verklaarde de Methodist Church dat “de conferentie daarom de Methodisten uitnodigt om de bovengenoemde maatregelen met betrekking tot boycot, desinvestering en sancties te steunen totdat Israël voldoet aan zijn verplichting om het recht op zelfbeschikking van het Palestijnse volk te erkennen. en voldoet aan de voorschriften van het internationaal recht.

Enkele anti-Israël standpunten van de Britse Methodisten Kerk:

  • Cry of Hope stelt dat het tijd is voor de internationale gemeenschap om Israël te erkennen als een apartheidsstaat in termen van internationaal recht. Apartheid heeft een precieze definitie onder internationaal recht en niet alle situaties van apartheid zijn identiek aan die van apartheid in Zuid-Afrika.
  • De Conferentie heeft geen nieuw standpunt ingenomen over boycot. In 2010 drong de Methodistenconferentie er bij Methodisten op aan om geen producten te kopen uit Israëlische nederzettingen in de bezette Palestijnse gebieden die door de meeste regeringen (inclusief het VK) als illegaal worden beschouwd volgens het internationaal recht.
  • De Methodistenconferentie aanvaardde het verzoek om een ​​beroep te doen op de Britse regering om de steun voor militaire contracten met Israël stop te zetten terwijl dat land in strijd blijft met het internationaal recht.

Bronnen:

  • naar een artikelUK chief rabbi pushes back against Methodist church’s anti-Israel stance” van 11 juli 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.