Jordanië: ‘De Jood is de Grote Satan die moet weg gestenigd worden uit Palestina’

Moslimpelgrims werpen hun stenen naar een pilaar die de steniging van Satan symboliseert tijdens de jaarlijkse Hajj-bedevaart in Mina, Saoedi-Arabië, 9 juli 2022 [beeldbron: Reuters/Mohammed Salem]

Honderdduizenden pelgrims gooiden op zaterdag 9 juli 2022 kiezelstenen naar gigantische zuilen die Satan symboliseren, onderdeel van de jaarlijkse hadj-rituelen die de eerste dag van het Eid al-Adha-feest markeren dat door moslims over de hele wereld wordt gevierd.

Op de Jordaanse nieuwssite Ad Dustour vergeleek de auteur Rachid Hassan in een artikel de Joden met de duivel. Het hajj ritueel het ‘Stenigen van de Duivel‘ aka de shaitan, dat de gelovige moslims moeten uitvoeren tijdens hun islamitische bedevaart naar Mekka in Saoedi-Arabië, betekent in feite, volgens de auteur, dat “Joden moeten weggestenigd worden uit Israël.” De Jood van Israël wordt door Hassan gezien als de Grote Satan in de wereld.

Of waar de soennitische Palestijnse stenengooiers in Israël hunne mostaard vandaan halen: uit Mekka dus. Of… misschien wel bij de Christenen. Die stenigden vroeger toch ook de Joden, als zijnde de reïncarnatie van de Duivel (plaatje hieronder).

Tijdens de 40 dagen durende christelijke Vastentijd in Engeland in de 13de eeuw, vanaf de sabbat voor Palmzondag tot het laatste uur van de dinsdag na Pasen, “waren de christenen gewend aan het stenigen en afranselen van de Joden” [beeldbron: Hone Archive]

Rachid Hassan schreef in Ad Dustour:

Een van de grootste rituelen van de Hajj – en het zijn allemaal geweldige gezegende rituelen – zijn de offerrituelen en werpstenen. Het ritueel van het Stenigen van de Duivel [ramy al-jamarāt] is een oproep aan moslims op alle tijden en plaatsen en zelfs op dit uur….

De duivel is vandaag de Zionistische vijand die het land bezet en de heilige plaatsen bevuilt, zich Al Aqsa toe-eigent en de smerigste soorten losbandigheid en immoraliteit beoefent in de gebieden van de eerste Qiblah, de tweede van de twee moskeeën en het derde heiligdom …

De steniging van de Satan is een uitnodiging aan moslims, waar ze zich ook bevinden, om Jeruzalem te steunen, naar Al Aqsa te kruipen, het te reinigen van de gruwel van de vijand, en heel Palestina te zuiveren van de barbaarsheid van de Joden die het land vulden met onrecht en om dit land te reinigen.

De steniging van Satan moet worden vertaald in dagelijkse actie, uitgevoerd door Arabieren en moslims, vooral het Palestijnse volk, in de confrontatie met de Zionistische vijand. De Grote Satan en zijn bondgenoot Washington, die deze duivel steunt, en zijn waanzin ontketent om de heiligheden en de rechteloze mensen te vernietigen en bloed te vergieten …

EoZ: “In feite zegt Rachid Hassan dat het een islamitische verplichting is om alle Israëlische Joden te doden, zoals gesymboliseerd door de Hajj-ceremonie om de duivel te stenigen. Zoals gebruikelijk is er geen negatieve reactie in de Arabische media op flagrant antisemitisme en roept het op tot etnisch zuiveren van Joden uit het Midden-Oosten.”

Leuven, vrijdag 8 juli 2022. Massale opkomst van Belgische moslims om het Offerfeest (Eid al Adha) te vieren. De politie zag zich verplicht om de hele buurt af te zetten. Het wordt stilaan een probleem voor België om alle immigranten te helpen… behalve als het moslims of Oekraïners zijn.

Bronnen:

  • naar een artikelMuslim Pilgrims Perform Hajj’s Symbolic Stoning of the Devil” van 9 juli 2022 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikel van EoZ “Jordanian article compares Jews to the devil, says Hajj ritual means Jews must be wiped out from Israel” van 18 augustus 2019 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Jordanië: ‘De Jood is de Grote Satan die moet weg gestenigd worden uit Palestina’

  1. Met dit soort gehersenspoelde primitievelingen is het geen wonder dat er geen vrede is.

    Totaal blijven steken in de middeleeuwen.

    Maar ja, zo blijven de machthebbers aan de macht.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.