De terugkeer van de ‘tweestatenoplossing’ om Israël te vernietigen

Hamasleider Haniyeh en PLO-leider Mahmoud Abbas op het ‘Jodenperron’ (Judenrampe) van KZ Ramallah. Abbas: “[Joodse] vrouwen en kinderen naar links en mannen naar rechts?”. Haniyeh: “Mag het niet andersom? Anders denken ze dat het jouw idee was.”

Terwijl de regering Biden blijft praten over haar inzet voor de “twee-staten-oplossing”, zegt een meerderheid van de Palestijnen dat ze de islamistische terreurgroep Hamas steunen en meer terreuraanslagen tegen Joden willen zien.

De regering-Biden leeft in de illusie dat de “twee-staten-oplossing”, waarbij een onafhankelijke en soevereine Palestijnse staat naast Israël zou worden opgericht, de enige manier is om vrede, veiligheid en stabiliteit in het Midden-Oosten te bereiken.

De overgrote meerderheid van de Palestijnen maakt echter overduidelijk dat zij niet geloven in de “twee-staten-oplossing” en liever zouden zien dat Hamas, de door Iran gesteunde terreurgroep die in haar handvest oproept tot de eliminatie van Israël, de plaats inneemt van de Palestijnse Autoriteit onder leiding van Mahmoud Abbas.

Op 30 juni sprak de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken met Abbas om de komende reis van president Joe Biden naar het Midden-Oosten te bespreken.

“Minister Blinken benadrukte de inzet van de VS om de levenskwaliteit van het Palestijnse volk op tastbare wijze te verbeteren met de steun van de regering voor een op onderhandelingen gebaseerde tweestatenoplossing”, aldus Ned Price, woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Aan de vooravond van het bezoek van Biden aan Israël, de Westelijke Jordaanoever en Saoedi-Arabië wees een opiniepeiling, uitgevoerd door het Palestijnse Centrum voor Beleids- en Enquêteonderzoek, op een aanzienlijke daling van de steun onder de Palestijnen voor de “twee-staten-oplossing” en een toename van de steun voor een terugkeer naar een gewapende intifada (opstand) en terroristische aanslagen binnen Israël.

Volgens de resultaten van de opiniepeiling bedraagt het verzet tegen het concept van de “twee-staten-oplossing” 69%. Nog eens 75% van de ondervraagden sprak zich uit tegen het idee van een één-staat-oplossing, waarbij Israëli’s en Palestijnen samen zouden leven en gelijke rechten zouden genieten.

Uit de opiniepeiling bleek dat 55% van de Palestijnen voorstander is van een terugkeer naar gewapende confrontaties en een intifada, een stijging ten opzichte van de 51% die drie maanden geleden voorstander waren van een terugkeer naar geweld.

Bovendien zei een meerderheid van 59% dat zij terroristische aanslagen steunden die de afgelopen maanden door Palestijnen in Israël zijn gepleegd.

De overgrote meerderheid van de Palestijnen (69%) is ook tegen een onvoorwaardelijke hervatting van de Palestijns-Israëlische vredesonderhandelingen. Nog eens 65% is tegen een dialoog met de regering-Biden.

Uit de opiniepeiling blijkt dat een meerderheid van de Palestijnen geen vertrouwen heeft in Abbas, met wie de regering-Biden omgaat.

Ook ex-premier Binyamin Netanyahu is een bekende voorstander van de tweestatenoplossing

Als vandaag nieuwe presidentsverkiezingen zouden worden gehouden, zou Hamas-leider Ismail Haniyeh 55% van de stemmen krijgen, terwijl Abbas slechts 33% zou krijgen, zo bleek uit de peiling.

Drieënzeventig procent van de Palestijnen toonde zich ontevreden over de prestaties van Abbas, terwijl nog eens 77% zei dat ze willen dat hij aftreedt.

De meeste Palestijnen vonden dat Hamas het meest verdient om het Palestijnse volk te vertegenwoordigen en te leiden.

De stijgende populariteit van Hamas onder de Palestijnen betekent dat de Palestijnse staat die de regering Biden naast Israël wil vestigen, binnenkort zal worden geregeerd door een islamistische groepering waarvan het convenant stelt dat “Israël zal bestaan en zal blijven bestaan totdat de islam het zal uitwissen, net zoals de islam anderen vóór haar heeft uitgewist”.

Aangezien een meerderheid van de Palestijnen Abbas wil vervangen door een Hamas-leider, betekent dit dat de voorgestelde Palestijnse staat zich zal verbinden aan het verbond van de terreurgroep, die niet gelooft in het bestaansrecht van Israël.

Voor het geval dat de regering Biden en de rest van de internationale gemeenschap niet op de hoogte zijn van de agenda van Hamas, moeten zij eens kijken naar wat er in het convenant van de terreurgroep staat.

Artikel 11 van het convenant stelt:

“De Islamitische Verzetsbeweging gelooft dat het land Palestina een islamitische Waqf is, gewijd voor toekomstige moslimgeneraties tot de Dag des Oordeels. Het, of een deel ervan, mag niet worden verkwanseld; het, of een deel ervan, mag niet worden opgegeven. Noch een enkel Arabisch land, noch alle Arabische landen, noch een koning of president, noch alle koningen en presidenten, noch een organisatie, noch alle organisaties, of zij nu Palestijns of Arabisch zijn, bezitten het recht om dat te doen.”

Het verbond (artikel zeven) herinnert de moslims aan de beroemde hadith (gezegde) die aan de profeet Mohammed wordt toegeschreven:

“De Dag des Oordeels zal pas aanbreken wanneer de moslims tegen de joden vechten, wanneer de jood zich achter stenen en bomen zal verbergen. De stenen en bomen zullen zeggen: O moslims, O Abdullah, er is een Jood achter mij, kom en dood hem.”

De Palestijnse staat waar de regering-Biden op aandringt, zal ongetwijfeld door Hamas en zijn beschermheren in Iran worden gebruikt als lanceerplatform om Israël uit te roeien.

De leiders van Hamas zijn nooit anders dan duidelijk en consequent geweest over hun intentie om Israël te elimineren en Joden te doden.

Tijdens een recent bezoek aan Libanon verklaarde Haniyeh, de voorkeurskandidaat van de Palestijnen voor het presidentschap, dat er “geen toekomst” is voor Israël op “het land van Palestina”.

Haniyeh kondigde aan dat Hamas zich voorbereidt op een “strategische strijd” met Israël. “De zionistische entiteit gaat een donkere toekomst tegemoet vanwege het islamitische verzet,” zei hij, waarbij hij Palestijnen prees die terreuraanslagen uitvoeren tegen Israël.

Haniyeh zei dat in het geval van een nieuwe militaire confrontatie met Israël, Hamas de “Zionistische entiteit” in een kwestie van minuten zal vernietigen. “De Zionistische entiteit zal worden getroffen met 150 raketten in minder dan vijf minuten,” dreigde hij.

Tijdens zijn bezoek aan Libanon nam de Hamas-leider deel aan een vergadering van de zogenaamde Nationale Islamitische Conferentie samen met leiders van de door Iran gesteunde terreurmilitie Hezbollah. De conferentie werd ook bijgewoond door vertegenwoordigers van verschillende Arabische landen, waaronder Egypte, Libië, Koeweit, Syrië, Marokko, Jordanië, Jemen, Libanon en Algerije.

De conferentie sprak haar volledige steun uit voor Hamas en het terrorisme tegen Israël en haalde uit naar Arabische landen die een normalisatie met Israël tot stand brachten.

“De conferentie neemt nota van de prestaties en heldendaden van het Palestijnse verzet in de strijd tegen de zionistische vijand”, aldus een verklaring die de deelnemers aan het eind van de bijeenkomst hebben uitgegeven. “De conferentie steunt alle vormen van verzet tegen de zionistische vijand.

De conferentie veroordeelde de pogingen van sommige Arabische landen “om zich te normaliseren met de zionistische vijand en hun landen open te stellen voor diens leger, economie, kolonisten en politici.” Verder veroordeelde de conferentie de pogingen van Arabische landen “om militaire allianties met de zionistische vijand aan te gaan” en riep op tot het opzeggen van de Oslo-akkoorden die in 1993 tussen Israël en de PLO werden ondertekend. De conferentie verklaarde dat zij “het recht van het Palestijnse volk op hun historische land van de [Jordaan] Rivier tot de [Middellandse] Zee” bevestigt.

Deze verklaring is een enorme opsteker voor Hamas omdat de conferentie in feite de poging van de terreurgroep om Israël te vernietigen en te vervangen door een door Iran gesteunde islamistische staat, geleid door Haniyeh en de mullahs in Teheran, onderschreef.

Hamas en zijn aanhangers geloven niet in Biden’s “twee-staten oplossing” of enig vredesproces met Israël. De enige oplossing die zij willen is een oplossing waarbij Israël en de Joden van deze wereld zouden verdwijnen. Helaas deelt een meerderheid van de Palestijnen (zoals blijkt uit de laatste opiniepeiling) de ideologie van Hamas en wil zij dat nog meer Joden worden gedood.

De regering-Biden moet begrijpen dat, onder de huidige omstandigheden, het bevorderen van het idee van een “twee-staten-oplossing” neerkomt op het bepleiten van bloedvergieten en geweld in het Midden-Oosten.

De regering moet ook begrijpen dat Abbas, de Palestijnse leider die zij probeert te engageren en op wie zij vertrouwt om vrede te sluiten, de steun van een meerderheid van zijn volk voor welk vredesplan met Israël dan ook volstrekt ontbeert.

Bronnen:

  • naar een artikel van Khaled Abu Toameh “The ‘Two-State Solution’ to Destroy Israel” van 4 juli 2022 in een vertaling van W.J. Jongman en H. Sleijster van 8 juli 2022 op de site van The Gatestone Institute
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.