Antisemitisme verwijderd uit Saoedische leerboeken wordt toegevoegd aan Palestijnse boeken

Israël’s ambassadeur aan de Verenigde Naties Danny Danon toont een plaatje uit een Palestijns schoolboek waarin visueel wordt uitgelegd hoe je een Jood moet neersteken met een mes: “How to stab a Jew” [beeldbron: Director Blue]

De ommekeer die in het Midden-Oosten aan de gang is, waarbij Israël wordt geaccepteerd en geïntegreerd in een regio die ooit vijandig stond tegenover de Joodse staat, gaat door op tal van manieren, zoals het herwerken van educatief materiaal in het Koninkrijk Saoedi-Arabië, niet langer om antipathie voor joden, joodse soevereiniteit of joodse belangen in de vorm van de joodse staat op te nemen. 

Palestijnse onderwijsfunctionarissen hebben al die plotseling beschikbare judeofobie gegrepen en geprobeerd zoveel mogelijk in hun leerboeken in te passen in een curriculum dat al het meeste van dergelijke materiaal van welk land dan ook bevat, hebben waarnemers opgemerkt.

Vice-minister van Onderwijs van de Palestijnse Autoriteit Wilqil Dajoussi erkende het fenomeen donderdag in een interview: 

“In een zeer korte periode is er een overvloed aan anti-joods educatief materiaal vrijgegeven voor beschikbaarheid. Het begon een paar jaar geleden subtiel toen de Verenigde Arabische Emiraten, Oman en verschillende andere landen in de Perzische Golf begonnen te normaliseren met de zionisten, en de trend heeft zich voortgezet. Riyad lijkt van plan zich bij die groep aan te sluiten.

“Het is duidelijk dat de Palestijnse positie duidelijk is, en we zijn er geen voorstander van, maar mijn focus is beperkter: het is mijn taak om ervoor te zorgen dat de hoeveelheid antisemitische materialen die kinderen in het Midden-Oosten worden bijgebracht op het historische niveau blijft, en dat doen we door al het antisemitisme dat niet langer de Saoedische, Emirati en andere schoolteksten overspoelt. Het is zeker een uitdaging geweest.

“Het is niet alsof we er eerder slechts een symbolische hoeveelheid van in onze schoolboeken hadden. We hebben tientallen jaren geprobeerd het in elke denkbare didactische context te proppen, en een paar die je je onder de meest absurde omstandigheden niet zou hebben voorgesteld. Onze woordproblemen in de rekenkunde betreffen de ontmenselijking van en het aanzetten tot geweld tegen Joden.

“Onze ingenieursstudenten moeten de vectoren en de noodzakelijke kracht berekenen, rekening houdend met luchtweerstand en de vorm van het projectiel, om een ​​Israëlische auto te raken met een molotovcocktail. Het is moeilijk om extra ruimte vinden voor meer antisemitisme, maar met alle gevallen van jodenhaat die plotseling zijn uitgesloten van Saoedische materialen, moeten we een plaats voor hen vinden.”

Weerkaart van ‘Palestina’ (Israël is van de kaart gevaagd)

Toonaangevende voorstellen voor de integratie van dat extra antisemitisme stellen voor om standaard algebraïsche variabelen zoals “x”, “y” en “n” te vervangen door symbolen zoals de nazi-swastika of Hakenkreuz; het introduceren van meer expliciet raciaal, in tegenstelling tot religieus of cultureel antisemitisme, aangepast aan de Arabisch-islamitische context; en waar mogelijk de nadruk te leggen op de Joodse betrokkenheid bij dergelijke snode ondernemingen als de trans-Atlantische slavenhandel. 

Het laatste voorstel maakt minder kans op goedkeuring, geven ambtenaren van het ministerie toe, gezien de betrokkenheid van moslims en Arabieren bij de slavenhandel van vandaag.

Bronnen:

  • naar een artikelAntisemitism Removed From Saudi Textbooks Added To Palestinian Books (PreOccupied Territory)” van 7 juli 2022 van Elder of Ziyon
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Antisemitisme verwijderd uit Saoedische leerboeken wordt toegevoegd aan Palestijnse boeken

  1. In tijden van hergebruik mogen we dus blij zijn dat deze tekstboeken, i.p.v. in de vuilbak, in de hersenpan van nieuwe generaties palestijnen verdwijnen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.