Enkel een compleet Palestijns débacle kan het conflict met Israël beëindigen

Gaza, vrijdag 8 augustus 2014, tijdens Operation Protective Edge. Moslims houden vrijdaggebed in de schaduw van een omgevallen minaret. De moskee werd eerder gebombardeerd nadat bleek dat er raketten lagen opgeslagen en terroristen vanuit het gebouw vuurden naar Israël en naar het IDF

Wat is ons doel? Ik kan in één woord antwoorden: Victorie. Overwinnen koste wat het kosten moet – Overwinning ondanks alle terreur – Overwinning, hoe lang en hoe zwaar de weg ook mag zijn, want zonder overwinning is er geen overleving.
[Winston Churchill, House of Commons, 13 mei 1940]

De verslagenen stellen geen eisen. Dat is een gemeenplaats geweest in de hele geschiedenis van conflict en oorlog. Het is tijd voor Israël om de Palestijnen te laten inzien dat ze hun oorlog tegen de Joodse soevereiniteit hebben verloren.

In de overgrote meerderheid van oorlogen wint de ene partij en de andere partij verliest. De winnende partij kan dan eisen stellen aan de verliezende partij. Als de winnende partij de oorlog niet is begonnen, kan zij stappen eisen die ervoor zorgen dat de verliezende partij niet in staat zal zijn om binnen afzienbare tijd een nieuwe conflictronde te beginnen.

Gedurende meer dan een eeuw oorlog tegen de soevereiniteit van het Joodse volk over hun voorouderlijk en inheems thuisland, zijn de Palestijnen en hun bondgenoten meedogenloos geweest.

Ze probeerden de Joodse staat bij de geboorte uit te roeien met overweldigende militaire macht en verloren. Ze verloren opnieuw in 1967 en 1973. Ze probeerden Israël economisch te verzwakken met regionale en wereldwijde boycots. Ze faalden. Toen gebruikten de Palestijnen terrorisme dat de Israëli’s volgde waar ze ook gingen – cruiseschepen, Joodse gemeenschapscentra en zelfs de Olympische Spelen.

In deze generatie hebben de Palestijnen de Boycot-, Desinvesterings- en Sanctiebeweging opgericht, in de hoop dat de Arabisch-islamitische demografische meerderheid in internationale instellingen en macht in de internationale handel, samen met een groeiend aantal aanhangers in het Westen, grotendeels ongeïnteresseerde en onwetende bevolking met leugens.

Zoals in alle voorgaande conflictrondes was het eindspel niet een Palestijnse staat, maar het einde van de enige Joodse staat.

Zoals een van de leiders van de BDS-beweging, Omar Barghouti, openlijk zei: “wij zijn tegen een Joodse staat in elk deel van Palestina”, verwijzend naar het hele land Israël tussen de rivier de Jordaan en de Middellandse Zee.

Israël is een regionale economische supermacht en na twee decennia heeft BDS nog maar weinig voet aan de grond gekregen. Net als de andere eerdere pogingen om een ​​einde te maken aan de Joodse soevereiniteit, zal het mislukken.

Het conflict zal echter doorgaan totdat Israël besluit dat het genoeg heeft van het constante bloedvergieten, grove aanvallen en economische aanvallen.

Er is geen garantie dat de Palestijnen en hun bondgenoten uiteindelijk niet de middelen zullen vinden om blijvende en dodelijke schade aan te richten.

In 2013 zei de senior leider van de Palestijnse Autoriteit Jibril Rajoub: “Wij, de Palestijnen, zijn een bron van zorg voor Israël. Onze belangrijkste vijand, niet alleen als Palestijnen, maar ook als Arabieren en moslims, is Israël. In de naam van Allah, als we kernwapens hadden, zouden we ze gebruiken.

Dit lijkt op dit moment misschien vergezocht, maar een vijand die ernaar streeft Israël te vernietigen, moet niet lichtvaardig worden behandeld, vooral niet wanneer sommige van zijn gezworen bondgenoten weken verwijderd zijn van nucleaire capaciteit.

Als we naar de huidige situatie kijken, zien we dat de Palestijnse leiders zich verre van verslagen voelen, maar brutale eisen blijven stellen.

Vooruitlopend op het aanstaande bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden aan het Midden-Oosten, eisen de Palestijnen dat de Amerikanen capituleren voor hun eisen om een ​​Amerikaans consulaat in Jeruzalem te heropenen dat de Palestijnen zou dienen, de PLO van de Amerikaanse lijst van aangewezen terroristische organisaties te verwijderen en te heropenen het PLO-kantoor in Washington DC Dit alles zal druk uitoefenen op Israël om zijn preventieve veiligheidsoperaties in Judea en Samaria stop te zetten en aan de onderhandelingstafel te komen.

Dit zijn de eisen van degenen die geloven dat ze winnen. Het zijn de voorwaarden van een partij die gelooft dat ze de overhand heeft en op weg is naar de uiteindelijke overwinning.

Israël zou deze gelegenheid moeten aangrijpen om zijn eigen eisen te stellen.

Israëlische leiders zouden tegen de Palestijnen moeten zeggen, voordat Biden arriveert, dat de Palestijnen duidelijk en publiekelijk de legitimiteit en duurzaamheid van Israël als het nationale thuisland van het Joodse volk moeten erkennen. De PA moet terroristische groeperingen ontwapenen, alle ophitsing stoppen en haar onderwijssysteem ontdoen van antisemitisme en vijandigheid jegens Israël. Het moet ook de betalingen aan terroristen en hun families staken en een einde maken aan alle BDS-activiteiten tegen Israël in de internationale arena, ook bij het Internationaal Strafhof.

Niets minder dan dit zal het conflict met Israël beëindigen.

Zodra deze stappen zijn genomen, zal de oorlog voorbij zijn, zullen de Israëli’s in vrede en veiligheid leven en zal het Palestijnse volk vrij zijn van de oorlogslast. Dan kunnen publieke middelen worden gebruikt om overheids-, sociale welzijns-, onderwijs- en gezondheidszorgsystemen op te bouwen.

Om de Palestijnen te laten slagen, moeten hun leiders de voorwaarden van Israël en hun eigen nederlaag in de strijd om een ​​einde te maken aan de Joodse soevereiniteit, accepteren.

Dit is wat Israëlische leiders bedoelen als ze zeggen: “We zullen alleen vrede hebben met de Arabieren als ze meer van hun kinderen houden dan dat ze ons haten.”

Als de Palestijnen de voorwaarden van Israël verwerpen, wat ze zeker zullen doen, zal Israël ze moeten handhaven. Israël moet druk uitoefenen – economisch, militair en diplomatiek – totdat aan zijn eisen wordt voldaan.

Israël moet de controle overnemen en een einde maken aan vijandige tactieken die Israël levens en levensonderhoud kosten.

Dit is de weg naar de overwinning.

De verslagenen stellen geen eisen, de overwinnaars wel.

Bronnen:

  • naar een artikel van Karma Feinstein Cohen “The defeated do not make demands, the victors do” van 6 juli 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
  • naar een artikel van Daniel Pipes “Achieving Peace Through Israeli Victory” gepubliceerd op 2 januari 2018 en een artikel “A Palestinian Defeat is Good for All” van 28 december 2016 op de site van het Middle East Forum

Een gedachte over “Enkel een compleet Palestijns débacle kan het conflict met Israël beëindigen

  1. Zolang het Westen, om hun eigen synistere redenen, de palestijnen blijven steunen, moreel & financieel en voeden met utopische hersenschimmen over ‘rechten & gestolen land’…….blijven ze doorvechten.

    Generatie na generatie zal hieraan ten gronde gaan, maar dat is het hen waard want zo zijn ze opgevoed door de UNWRA scholen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.