UNRWA ‘schorst’ zes leraren omwille van het aanzetten van kinderen tot Jodenhaat

“Heb je al het krijt opgebruikt? Gelukkig hebben we zonet nieuwe donaties ontvangen”

Door zes leraren te schorsen – niet te ontslaan – heeft UNRWA het absolute minimum gedaan in reactie op een verwoestend rapport van UN Watch, ongeveer 120 UNRWA-leraren die in de klas moorddadig antisemitisme doceerden. 

Maar zelfs deze kleine stap heeft de Palestijnen woedend gemaakt, die niet willen dat UNRWA-leraren hun baan verliezen omdat ze er bij hun jonge aanklagers op aandringen Joden te vermoorden. 

Een rapport over deze handvol schorsingen, en de Palestijnse reactie, is hier: “Rapport: UNRWA schorst 6 stafleden die aanzetten tot geweld tegen Joden”,  Israel Hayom , 30 juni 2022:

Het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen heeft zes werknemers met administratief verlof geplaatst naar aanleiding van een NGO-rapport waarin ze worden beschuldigd van het aanzetten tot geweld tegen Joden, zo vernam Israel Hayom donderdag.

Een recent overzicht van UNRWA-operaties op Palestijnse scholen die door de donorstaten aan het agentschap door UN Watch werden gefinancierd, wees uit dat zes leraren herhaaldelijk en publiekelijk hadden opgeroepen om Joden te [sic] vermoorden.

UNRWA heeft niet uitgelegd waarom het de zes leraren niet heeft ontslagen, maar hen slechts tijdelijke schorsingen heeft gegeven, en ongetwijfeld zal deze “klap van de pols” het einde betekenen, aangezien ze opnieuw worden aangenomen, misschien niet als leraren in de klas, maar in een of andere bestuurlijke hoedanigheid, waar niemand hen kan beschuldigen van “zich bezighouden met moorddadige ophitsing van leerlingen”.

UNRWA’s eerste reactie was om te proberen UN Watch in diskrediet te brengen door een “politiek gemotiveerde organisatie” in te schakelen die probeert “het werk van het agentschap te delegitimeren. UNRWA is een agentschap dat zich volledig inzet voor het handhaven van de principes en waarden van de Verenigde Naties en heeft een nultolerantie voor aanzetten tot haat en aanzetten tot discriminatie, vijandigheid of geweld.”

UNRWA waagde het om te proberen het UN Watch-rapport in diskrediet te brengen, dat vol stond met gedetailleerde informatie over welke leraren precies wat zeiden. In plaats van deze beschuldigingen en het bewijs daarvoor aan te pakken, beweerde UNRWA eenvoudig dat UN Watch probeert “het werk van het agentschap te delegitimeren”. 

Dat is geen antwoord op de berg bewijzen die UN Watch presenteerde, maar slechts een shooting-the-messenger ontwijking van de beschuldigingen. UNRWA deed het absolute minimum: in plaats van de zes leraren die betrokken waren bij het onderwijzen van moorddadig antisemitisme regelrecht te ontslaan, koos UNRWA ervoor om ze slechts tijdelijk te schorsen.

Erger nog, Hillel Neuer van UN Watch zegt dat de NGO bij haar onderzoek naar UNRWA in totaal “meer dan 120 UNRWA-leraren en ander personeel heeft gevonden die Hitler prijzen, terrorisme verheerlijken en antisemitisme verspreiden, en UNRWA heeft de naam van een enkele die is ontslagen,” We kunnen dus aannemen dat geen van hen werd ontslagen. En de enigen die zelfs geschorst zijn, zijn deze, de laatste zes. 

De plaatsvervangend commissaris-generaal van het agentschap, Leni Stenseth, voegde toe: “De acties van deze organisatie en de gecoördineerde opmerkingen van satellietorganisaties tonen opnieuw de echte bedoeling aan. Ze proberen te vernietigen, niet te bouwen, om conflicten uit te lokken, niet om een ​​duurzame vrede op te bouwen.”

Een misselijkmakend antwoord. Val UN Watch aan, omdat het het gekke idee heeft dat het juist en gepast is om het gewelddadige antisemitisme dat op UNRWA-scholen wordt onderwezen aan de kaak te stellen. 

En voor het op zich nemen van deze taak is UNWatch onderworpen aan Leni Stenseth’s groteske omkering van de realiteit, wanneer ze de groep ervan beschuldigt te proberen “te vernietigen, niet op te bouwen, conflicten uit te lokken, geen duurzame vrede op te bouwen”. 

Hoe kun je een “duurzame vrede” opbouwen als de ene kant (de Arabieren) moorddadige haat jegens de andere (Israëlische Joden) inprent, zoals sommige Palestijnse leraren doen op UNRWA-scholen?

In een verklaring die op haar website is gepubliceerd, zei UNRWA dat haar senior executives de donorlanden hebben geïnformeerd over “beschuldigingen van haatzaaiende uitlatingen die onlangs zijn geuit tegen verschillende personeelsleden van het Agentschap”, die volgens haar “getimed waren om de jaarlijkse UNRWA-toezeggingsconferentie op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York.”

Lessenpakket van UNRWA “Part 1: Why we must kill all the Jews” voor Palestijnse kinderen vanaf 6 jaar

Oh jee. Stel je eens voor. Die sinistere organisatie UN Watch heeft in de loop van de tijd honderden voorbeelden gepresenteerd van antisemitische haatzaaiende uitlatingen op UNRWA-scholen, hard bewijs, niet alleen maar “beschuldigingen”, en – hoe verschrikkelijk ook – keer de publicatie van haar rapport om “de jaarlijkse UNRWA te verstoren” donorconferentie.” 

Er is geen bewijs dat deze timing opzettelijk was, maar zelfs als dat zo was, wat dan nog? Waarom zou UN Watch er niet voor willen zorgen dat UNRWA-donoren precies weten wat er gaande is binnen die organisatie, door hen het aanzienlijke bewijs te presenteren dat UN Watch heeft verzameld dat de wijdverbreide leer van antisemitisme in UNRWA-scholen aantoont? En de “haatdragende taal” die UN Watch heeft ontdekt, is niet alleen door “verschillende” UNRWA-medewerkers geweest, maar door 120 leraren. 120 is niet “meerdere”. 120 is een “groot aantal”.

Bronnen:

  • naar een artikel van Hugh Fitzgerald “UNRWA Suspends Six Teachers; Palestinians are enraged” van 6 juli 2022 op de site van Frontpage Magazine
  • naar een artikel op deze blogOnderwijzers van Jodenhaat in de Palestijnse gebieden worden door het Westen gesponsord” van 30 juni 2022 en een artikelVN hulporganisatie UNRWA is rot tot op het bot, laat het rustig heengaan” van 27 juni 2022 en een artikelUNRWA haalt $ 160 miljoen op aan donaties voor Palestijnse vluchtelingen” van 25 juni 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.