Joden die huizen bouwen: als die gedachte je gek maakt, gefeliciteerd, dan ben je een antisemiet

Waar gaat het over dat Joden huizen bouwen waar zoveel mensen zich blauw aan ergeren? We weten wat ze beweren. Ze zeggen dat het bouwen van huizen voor joden in betwist gebied een ‘obstakel voor vrede’ is. Dat is echter een duidelijke leugen. De echte reden waarom de wereld niet wil dat Joden huizen bouwen in Israël is Jodenhaat: antisemitisme.

Hoe weten we dat de mantra ‘obstakel voor vrede’ een leugen is die haat biedt? We weten dit vanwege de geschiedenis en het precedent. De 600 huizen van de Joden van Yamit bleken geen obstakel voor vrede met Egypte. 

De Palestijnse Autoriteit koloniseert met de hulp van het Westen (inclusief België) de betwiste gebieden (Area C) in Judea & Samaria die volgens de Oslo Akkoorden onder de voogdij van Israël vallen

De 2.530 woningen in Gush Katif en de 270 woningen in Samaria stonden de grote Gaza-weggeefactie niet in de weg. En de 450.000 nederzettingen in Judea en Samaria hielden Oslo en de lokale Arabische autonomie niet tegen.

Ondanks de duizenden huizen die werden gebouwd om Joden te huisvesten in hun heilige, inheemse grondgebied, ontving Egypte nog steeds het geschenk van de Sinaï, terwijl de UNRWA “vluchtelingen” de facto staten kregen in Judea, Samaria en Gaza. 

De bouw, zelfs van Joodse huizen in oud Joods land, heeft dit niet voorkomen. Waar ooit Joodse huizen stonden, zijn er nu geen Joden. Deze gebieden zijn etnisch gezuiverd van elke Joodse aanwezigheid, met uitzondering van een handvol gevangenen die in de jaren sinds 2005 door Gaza werden vastgehouden, waarvan twee vrijwel zeker dood.

Joodse huizen staan ​​vredesonderhandelingen of Israëlische concessies niet in de weg omdat Israël dat niet toelaat. In plaats daarvan verdrijft de Joodse Staat eenvoudig duizenden van zijn eigen mensen, de Joden zelf, en maakt hun huizen plat met bulldozers. 

Het is echt zo rechttoe rechtaan. Duizenden Joodse huizen gaan op en neer. Sinaï krijgt Egypte. De rest krijgt autonomie en Gaza.

Niets van deze waarheid wordt weerspiegeld in de  brief van 1 juli die 29 democratische congresleden aan Anthony Blinken stuurden aan de vooravond van Bidens reis naar Israël. Het kan de briefschrijvers niet schelen dat Israël sowieso de huizen vernietigt voordat het land wordt overgedragen. Ze eisen dat de president druk uitoefent op Israël om te STOPPEN MET HET BOUWEN VAN HUIZEN VOOR JODEN!

We schrijven om onze verontrusting te uiten over de hernieuwde poging van de Israëlische regering om nederzettingen te bouwen in het gebied van de Westelijke Jordaanoever dat bekend staat als E-1.

De schrijvers, in hun eigen woorden, schrijven om hun “alarm” te uiten over Israëls “hernieuwde poging om nederzettingen te bouwen” in delen van het Joodse thuisland waarvan ze niet willen dat we ze hebben.

Als wetgevers die zich inzetten voor het doel van een rechtvaardige en veilige vrede tussen Israël en de Palestijnen, zijn we deze regering dankbaar voor haar eerdere werk om schadelijke acties te voorkomen die ons verder van dit doel brengen inclusief de succesvolle preventie van E-1 nederzettingsplannen die vorig jaar aan de orde waren.

De 29 wetgevers noemen de bouw van Joodse huizen “schadelijke acties” en prijzen de president voor het voorkomen van dergelijke bouw in het verleden. Ze zeggen deze dingen, beweren ze, omdat ze toegewijd zijn aan een “rechtvaardige en veilige vrede”. Dit is een aantoonbare leugen.

Als ze toegewijd waren aan een rechtvaardige en veilige vrede, zouden ze zich niet uitspreken over Joodse huizen, maar over Arabische terreur Vooral als je bedenkt dat volgens een artikel van  Batya Medad uit 2015 15 procent van de Joden die huizen bouwen Amerikaanse staatsburgers zijn, met alle recht op de bescherming die het staatsburgerschap biedt. 

Bronnen:

 • naar een artikelJews Building Homes: If the Thought Makes You Nuts, Congrats! You’re an Antisemite” van 6 juli 2022 op de site van Elder of Ziyon (EoZ)

Een gedachte over “Joden die huizen bouwen: als die gedachte je gek maakt, gefeliciteerd, dan ben je een antisemiet

 1. De Palestijnse Autoriteit koloniseert met de hulp van het Westen (inclusief België) de betwiste gebieden (Area C) in Judea & Samaria die volgens de Oslo Akkoorden onder de voogdij van Israël vallen

  Israel’s eigen schuld.

  Er is altijd een gever & nemer.

  Als je geeft, moet je daarna niet zeuren als de nemer neemt wat hij nemen kan.

  Israel maakt het ze wel érg makkelijk. Ze breekt haar eigen bouw plannen af bij de éérste pieps van protest en neemt zelf géén enkele maatregel tegen deze illegale palestijnse bouw.

  Dit Israelische zwakte bod word allang herkend & uitgebuit want in de politiek bestaan er geen leemtes.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.