De influencers die vechten voor Israël op het digitale slagveld

De sociale media zijn de speeltuin van doorwinterde Israël- en Jodenhaters

Het is niet langer een geheim dat in onze tijd elke confrontatie twee slagvelden heeft: het fysieke en het spirituele. De eerste wordt gevochten met soldaten en harnassen. De tweede wordt uitgevochten over harten en geesten, en is een strijd om legitimiteit die zich afspeelt in de media en digitale sferen, uitgevochten door ‘computerstrijders’.

Sociale media zijn een belangrijk wapen geworden in de loopgraven van de legitimiteit. Tegenwoordig kan één tweet of één bericht op sociale media meer invloed hebben dan duizend artikelen in de reguliere media. Maar naast de positieve aspecten van sociale media, heeft het ook veel negatieve aspecten. Iedereen met een computer en een Facebook- of Twitter-account kan opzettelijk of onopzettelijk leugens en bedrog verspreiden.

Op deze platforms kunnen onwaarheden over Israël zich in seconden vermenigvuldigen, terwijl de waarheid de tijd neemt om het daglicht te zien. De vraatzuchtige honger naar het delegitimeren van de Joodse staat op deze platforms, met als einddoel Israël te vernietigen, wordt alleen maar groter.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken begrijpt deze uitdaging en heeft zijn mensen getraind op het gebied van sociale media en digitale diplomatie. Het heeft zijn online aanwezigheid exponentieel uitgebreid en heeft zelfs platforms ontwikkeld die de Arabische wereld in het Arabisch bereiken. 

Sommige elektronische berichten van het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben meer dan 500 miljoen mensen bereikt, waaronder de bevolking van Iran in de Perzische taal. Berichten die op waarheid en complexiteit zijn gebaseerd, kunnen echter moeilijk concurreren met simplistische bloedsprookjes.

Een andere manier om mensen in de wereld van de sociale media te bereiken, is via ‘influencers’. Het consulaat-generaal van Israël in Los Angeles heeft dergelijke methoden ontwikkeld. Gelukkig zijn er moedige pro-Israëlische social media influencers die bereid zijn leugens aan de kaak te stellen, gevaarlijke vervormingen te vernietigen en de complexe realiteit van de Israëlische samenleving en het Midden-Oosten in de schijnwerpers te zetten.

In een poging om de belangrijke stemmen van deze beïnvloeders te verheffen en te versterken, werkte het consulaat-generaal van Israël in het zuidwesten van de Stille Oceaan deze maand samen met de Women’s International Zionist Organization (WIZO) Californië voor een ochtenddiscussie met twee van de meest prominente en gevolgde webstrijders – Yoseph Haddad en Emily Schrader:

Dit onverschrokken stel vecht furieus tegen de leugens van de Verenigde Naties, door racistische beroemdheden aangewakkerde campagnes en BDS-tropen die zich in alle uithoeken van de sociale media verspreiden. Hun levenservaring geeft hun perspectieven onbetwistbare geloofwaardigheid. 

Zoals Yoseph al zei, als hij de mensen vertelt dat hij als Israëlisch-Arabische IDF-officier Joodse soldaten onder zijn bevel had, neemt dat de wind uit hun valse beweringen dat Israël een apartheidsstaat is. De impact van het paar is, zoals bij de meeste influencers, niet te overzien. Met elke tweet, post en afbeelding onthullen ze een onverbloemde waarheid over alle complexe en toch inspirerende aspecten van de staat Israël. Het zijn moderne krijgers in de legitimiteitsgevechtszone.

WIZO California heeft zich als levendige zionistische organisatie niet alleen gericht op Yoseph en Emily, maar ook op andere machtige persoonlijkheden die moedig op verschillende moderne manieren strijden om antisemitisme, antizionisme en BDS tegen te gaan. Dit is het moderne zionisme. De strijd voor de waarheid, de strijd om harten en geesten, vaak onder een spervuur ​​van misbruik, is een strijd om de toekomst van de betrekkingen tussen Israël en de VS.

Bronnen:

  • naar een artikel van Gina Raphael “The influencers fighting for Israel on the digital battlefield” van 5 juli 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
  • naar een artikel van Nicole Lampert “Me & You: Emily Schrader and Yoseph Haddad ‘We argued about saying ‘I love you’” van 18 maart 2022 op de site van The Jewish Chronicle (JC)

Een gedachte over “De influencers die vechten voor Israël op het digitale slagveld

  1. De digitale oorlog is precies dat wat het is……digitaal, met andere woorden een luchtbalon.

    Alle meer of mindere prominenten & volgers geven hun mening, maaar in de échte wereld zitten de Israelis stevig in het land en de palestijnen vastgeroest in het vluchtelingenkamp……….. maar wél met een boel luchtblazende volgers,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.