Amnesty Int. haalt uit naar ‘hasbara’ en beschuldigt pro-Israël activisten als ‘betaalde trollen’

Amnesty USA onderhoudt een Twitter-account met de naam IOTPA en het Amnesty-logo. Het beschrijft zichzelf als een niet-officieel account: “Amnesty International USA-ledenleidersteam voor Israël/OPT/Palestina. Eigen standpunten. Re-tweets mogen niet worden opgevat als een standpunt van Amnesty International.

Het is misschien niet officieel, maar het laat wel zien hoe anti-Israël Amnesty USA is. Verder gebruikt het de naam en het logo van Amnesty, zonder enige duidelijke pushback van Amnesty International, dus worden zijn tweets stilzwijgend goedgekeurd door de grotere organisatie. 

In de afgelopen maanden heeft Israël een terreurgolf meegemaakt waarbij onschuldige burgers op straat zijn afgeslacht. De slachtoffers zijn het soort mensen dat Amnesty beweert te willen beschermen. IOTPA heeft met geen woord gesproken over een van deze aanvallen.

In feite zou men heel goed moeten zoeken om veroordelingen van aanvallen op Israëli’s te vinden. De weinige aanvallen op Israëli’s die ik vond, waren geformuleerd in termen van ‘maar Israël is veel erger’. Ik vond één veroordeling van een bomaanslag op een Hamas-bus – in 2016.

Niet alleen dat, maar wanneer deze ‘mensenrechtenprofessionals’ zich verwaardigen om kritiek van zionisten te noemen, doen ze die meestal af als ‘hasbara lastertaal’:

De mensen van Amnesty USA zijn niet verlegen om toe te geven dat ze antizionistisch zijn. Ze herdefiniëren  het gewoon in de betekenis van ‘kritiek voor Israël’. Maar in werkelijkheid betekent het dat ze zich verzetten tegen zelfbeschikking voor het Joodse volk. Wat behoorlijk antisemitisch is.

Het account verwerpt consequent elk pro-Israël standpunt per definitie als een leugen – en beschuldigt iedereen die Israël steunt ervan trollen te zijn die door de Israëlische regering worden betaald. 

In één uitwisseling schreven ze aan een criticus: “Ben je een van de betaalde trollen van #Israël? Vraag je je af waar iemands ziel tegenwoordig voor verkoopt.” En ook Ben je misschien een betaalde trol?” En “Word je betaald om te trollen? Hoeveel verdien je?

In feite zeggen ze dat niemand een woord zou moeten geloven wat de Israëlische regering of het pro-Israëlische volk zegt: 

“Geloof niet dat de ‘hasbara’ (propaganda) wordt verspreid door het Israëlische leger en aanhangers. Ze proberen altijd het verhaal te controleren, zodat hun verklaringen nooit voor de nominale waarde mogen worden genomen.” 

Ze hebben dit nooit gezegd over de Palestijnse Autoriteit. Of Hamas. Alleen aanhangers van Israël worden ervan beschuldigd per definitie leugenaars te zijn. Toch houden ze vol dat ze niet bevooroordeeld zijn.

Oordeel zelf.

Bronnen:

 • naar een artikelAmnesty USA’s “Israel-Palestinian” Twitter account never condemns terrorism, rails against “hasbara,” accuses pro-Israel tweeters of being ‘paid trolls‘” van 5 juli 2022 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Amnesty Int. haalt uit naar ‘hasbara’ en beschuldigt pro-Israël activisten als ‘betaalde trollen’

 1. De “humanitaire” organisatie Amnesty laat haar kleuren zien en dat zij géén mooie kleuren.

  Het zijn donkere, van Joden haat verwrongen kleuren.

  Amnesty is een organisatie die niets voor de mensheid heeft gedaan behalve ”rapporteren” wat iedereen al weet.

  Om de zoveel tijd komen ze weer met een “belangrijk” rapport dat dan weer door de propaganda trollen in de media word overergenomen……om dan vervolgens in de la te verstoffen.

  Er is géén persoon die een beter leven heeft gekregen door Amnesty.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.