VN: Aantal gesneuvelde Palestijnen met 46% toegenomen in Judea & Samaria

Van januari tot juni 2022 hebben Israëlische veiligheidstroepen 60 Palestijnen gedood op de Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem, 46 procent meer dan in de eerste helft van vorig jaar, aldus de VN. 

In 2021 bedroeg het aantal Palestijnse dodelijke slachtoffers 78, vergeleken met 24 in 2020. Volgens het lokale VN-mensenrechtenbureau gebruiken de Israëlische strijdkrachten (IDF), de grenspolitie en de Israëlische politie dodelijk geweld “op een manier die totaal niet in overeenstemming lijkt met internationale mensenrechtenwetgeving.”

De eerste zes maanden van dit jaar werden 60 Palestijnen gedood vergeleken met 251 executies in Iran over dezelfde periode. Ruim 4 x meer. Maar over de moorden in Iran zwijgt de VN. Waarom? Omdat er geen Joden noch Israëliërs in betrokken zijn. No Jews No News!

“Bij een aantal incidenten lijkt het erop dat de Israëlische strijdkrachten dodelijk geweld hebben gebruikt als eerste in plaats van als laatste redmiddel om de vermeende dreiging het hoofd te bieden”, citeerde The Jerusalem Post het VN-rapport . 

Palestijnse propaganda: PA-cartoon roept op om Joden te vermoorden “met alle middelen”

Gezien de recente veiligheidssituatie, toen Palestijnse terroristen van de Westelijke Jordaanoever 18 Israëli’s doodden in een reeks aanvallen tussen maart en mei, concentreerde de VN zich op gevallen waarin het gevaarsniveau naar verluidt geen dodelijke reactie van Israëlische veiligheidstroepen vereiste . 

Onder hen bevonden zich de dood van een 16-jarige tiener bij een incident met stenen gooien op 10 mei, het neerschieten van Ghada Ibrahim Ali al-Sabiteen, die niet reageerde op de waarschuwing van soldaten op 10 april, en verschillende andere incidenten. 

De wapens die Palestijnen gebruiken en de queeste om Joden te vermoorden zijn sinds de 7de eeuw na Chr. nauwelijks geëvolueerd

“Gebrek aan aansprakelijkheid voor deze schendingen blijft alomtegenwoordig. Een dergelijke straffeloosheid maakt ook verdere schendingen mogelijk”, aldus het rapport.

“Iedereen die verantwoordelijk wordt bevonden, moet ter verantwoording worden geroepen met strafrechtelijke en disciplinaire sancties die in verhouding staan ​​tot de ernst van de overtredingen”, voegde het toe. Het rapport maakte echter geen onderscheid tussen de Palestijnen die werden gedood tijdens terreuractiviteiten en botsingen met IDF of slachtoffers onder omstanders. 

Vorige week werd een Palestijnse schutter van de Islamitische Jihad neergeschoten en gedood nadat hij had geschoten op Israëlische troepen die actief waren in Jenin. IDF, grenspolitie en de interne veiligheidsdienst van Shin Bet arresteerden ook 13 gezochte personen tijdens de inval op de Westelijke Jordaanoever. 

De Israëlische strijdkrachten hebben hun activiteiten de afgelopen maanden opgevoerd als reactie op een reeks dodelijke aanvallen op Israëli’s. De lopende terrorismebestrijdingsoperatie heet Operation Break the Wave.

Bronnen:

  • naar een artikel “Number of Palestinians killed by Israeli forces in West Bank increased by 46% – UN” van 4 juli 2020 op de site van i24News

Een gedachte over “VN: Aantal gesneuvelde Palestijnen met 46% toegenomen in Judea & Samaria

  1. Het palestijnse terreur geweld is dan ook met 46% toegenomen.

    Als de palestijnse medemens niet met messen zou rondlopen om daar Israeli’s meer dood te snijden of met auto’s Israeli’s mee dood te rijden dan zou dit % gereduceerd worden tot 0.

    Deze UN genieën zouden eens een een grondig onderzoek moeten starten…..naar zichzelf!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.