Het Westen wil (nog) geen vrede maar gokt op overwinning op Rusland en gebruikt Oekraïne als slagveld

NAVO-top in Madrid, 29 en 30 juni 2022

“We zullen blijven vechten voor ons land. We zullen vechten in de jungle en aan de rivieroever. We zullen niet opgeven, we zullen vechten tot het einde.” (President van Oekraïne, Vladimir Zelenskyy op 8 maart 2022 in het Britse parlement)

Rusland is aan de winnende hand. De Oekraïense strategisch gelegen steden Lisitsjansk en Severodonetsk zijn de voorbije dagen in handen van het Russische leger gevallen. Deze steden vormden het laatste Oekraïense bolwerk in de provincie Loegansk, een provincie die thans volledig in Russische handen is.  

Het Westen gokt momenteel op voortzetting van de oorlog, Washington staat Kiev niet toe om over vrede te denken of te praten,” zei Dmitry Peskov, de Russische presidentiële woordvoerder op zondag 3 juli 2022.

“Dit is het moment waarop westerse landen wedden op voortzetting van de oorlog. Dit betekent dat het moment voortduurt dat westerse landen, onder leiding van Washington, Oekraïners niet toestaan ​​om over vrede te denken of te praten“, zei Peskov in een interview met Rossiya-1 TV-zender.

Tegelijkertijd is hij ervan overtuigd dat vroeg of laat het gezond verstand in het Westen zal zegevieren en de onderhandelingen over Oekraïne zullen worden hervat.

“Nu is de vraag naar initiatieven om de situatie te pacificeren afgenomen. Maar we twijfelen er niet aan dat vroeg of laat het gezond verstand zal zegevieren en dat de onderhandelingen weer zullen aanbreken”, voegde Peskov eraan toe.

Hij merkte ook op dat Oekraïne, voordat het onderhandelingsproces wordt hervat, “opnieuw de voorwaarden van Moskou moet begrijpen”. “Ben het met ze eens. Ga aan tafel zitten. En formaliseer gewoon het document dat in veel opzichten al is overeengekomen”, besloot Peskov.

Europese leiders missen meestal de kracht om zich alleen te laten leiden door de belangen van hun land, ze moeten het collectieve Westen volgen, zei de Russische presidentiële woordvoerder.

“Europese leiders, ze hebben nog steeds hun eigen land met hun eigen belangen. En ze kunnen eigenlijk verschillende standpunten hebben. We zien dit heel goed”, zei Peskov, die commentaar gaf op de verschillen tussen landen in de G20.

NAVO plant en breidt uit…

NAVO

Op 20 juni 1997 hield Joe Biden een toespraak voor de Atlantische Raad waarin hij zei dat het toevoegen van de Baltische staten (Letland, Estland en Litouwen) aan de NAVO, “bij de Russen een krachtige reactie zou uitlokken.”

Biden was zich toen al bewust dat de agressieve ongelimiteerde uitbreiding van de NAVO naar het Oosten toe met voormalige Oostbloklanden, bij Rusland in het verkeerde keelgat zou schieten. Kortom: De oorlog in Oekraïne stond al 25 jaar in de sterren geschreven.

Het Westen beweert thans dat Biden’s uitspraken “uit zijn context werden getrokken”. Poetin was in 1997 nog geen president maar werd in 1999 premier en pas president in 2000…

De Russische president Vladimir Poetin noemde op 24 april 2005 de ineenstorting van het Sovjet-imperium “de grootste geopolitieke catastrofe van de eeuw“.

Bronnen:

  • naar een artikelRussia Says Its Forces Now Have Full Control of East Ukraine Region” van 3 juli 2022 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikelWest still betting on continuing war, not allowing Kiev to talk about peace” van 3 juli 2022 op de site van Tass Russian News Agency
  • naar een artikelOekraïne trekt zich terug uit Lisitsjansk, strategisch belangrijke stad volledig onder controle van Rusland” van 3 juli 2022 en een artikel“We zijn vertrokken voor een lange periode van onzekerheid”: waarom de NAVO-top in Madrid historisch is” van 30 juni 2022 en een artikelRussische troepen veroveren Severodonetsk, Poetin dreigt met raketten die kernwapens kunnen dragen” van 25 juni 2022 op de site van VRT NWS

Een gedachte over “Het Westen wil (nog) geen vrede maar gokt op overwinning op Rusland en gebruikt Oekraïne als slagveld

  1. Dom om je oren te laten hangen aan een oude demente corrupte dwaas !!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.