Biden en EU sussen de Moellahs, Iran-regime neemt meer terreurcellen in dienst

Teheran, Iran, 3 juli 2022. Josep Borrell van de EU, aka de ‘Neville Chamberlain van de 21ste eeuw’ genoemd, op visite bij de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarifin in een zoveelste poging om spanningen te de-escaleren

De Europese Unie doet er alles aan om de nucleaire deal nieuw leven in te blazen en de geldstroom naar het Iraanse regime te openen, de sancties tegen Teheran op te heffen en de heersende mullahs van de Islamitische Republiek op een legale weg te zetten om een ​​nucleaire staat te worden.

Josep Borrell, hoofd van het buitenlands beleid van de Europese Unie, reisde onlangs naar de Islamitische Republiek, een “topstaatssponsor van terrorisme” volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken, om ” de huidige spanningen te keren ” en de nucleaire deal te bezegelen. 

Blijkbaar is Borrell erin geslaagd de nucleaire besprekingen te hervatten. De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amirabdollahian schepte op dat hij op 25 juni een “lange maar positieve ontmoeting” had met Borrell, en voegde eraan toe dat “Wat belangrijk is voor Iran is om de economische voordelen van het akkoord van 2015 volledig te ontvangen”.

Het is intrigerend dat Borrells bezoek aan Iran kwam nadat Turkije acht leden van een Iraanse cel had vastgehouden die van plan waren Israëli’s te vermoorden. “De huurmoordenaars van het moordteam”, verklaarde het Turkse privé-persbureau IHA, “die zich in twee aparte kamers op de tweede en vierde verdieping van een hotel in Beyoglu hadden gevestigd, werden [vastgehouden] met een groot aantal wapens en munitie.”

We hebben het niet alleen over de moord op onschuldige Israëlische toeristen”, waarschuwde de toenmalige Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid, “maar ook over een duidelijke schending van de Turkse soevereiniteit door Iraanse terreur.”

Als het Iraanse regime geslaagd was in zijn terroristische complot in Turkije, stel je dan eens voor hoeveel onschuldige Israëlische burgers zouden zijn gedood. Er is echter geen woord van veroordeling uitgesproken door de regering-Biden of de Europese Unie. Het regime van Iran lijkt beloond te worden met zijn nucleaire deal.

De EU en de regering-Biden lijken niet eens om hun eigen burgers te geven, die waarschijnlijk een doelwit zouden zijn voor een aangemoedigd en mondiger Iran. Een Iraanse diplomaat, Assadollah Assadi, werd vorig jaar veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf in België voor zijn rol in een terroristisch complot in 2018. 

Assadi leverde explosief materiaal aan zijn handlangers met als doel een Iraanse oppositiebijeenkomst in Parijs te bombarderen. Als het complot niet op het laatste moment was ontdekt, hadden honderden mensen kunnen worden gedood, waaronder internationale hoogwaardigheidsbekleders en veel Europese parlementsleden.

De moordpogingen en terreurplots van Teheran zijn ook in andere Europese landen te vinden. Een andere agent van het Iraanse regime, bijvoorbeeld Mohammed Davoudzadeh Loloei, werd in 2020 door een Deense rechtbank tot gevangenisstraf veroordeeld wegens medeplichtigheid aan de poging tot moord op een of meer tegenstanders van het Iraanse regime.

Op Amerikaanse bodem, minder dan een jaar geleden, werd het Iraanse regime betrapt op een complot om een ​​Amerikaans staatsburger te ontvoeren in Brooklyn, New York. Zelfs The Washington Post wees erop dat de poging tot ontvoering een serieuze waarschuwing zou moeten zijn voor de regering-Biden:

“De boodschap aan de regering-Biden, die vaak haar intentie heeft uitgesproken om pro-democratische dissidenten te verdedigen, is dat Iran en andere buitenlandse dictaturen niet zullen terugdeinzen voor het lanceren van aanvallen in de Verenigde Staten, tenzij ze worden afgeschrikt…'”

Het Iraanse regime zal niet veranderen totdat het de hele wereld heeft geregeerd onder één islamistisch regime – of totdat het wordt gestopt. Deze doelstelling maakt deel uit van het revolutionaire kernprincipe van het theocratische establishment: het exporteren van zijn revolutie naar andere landen. Zoals de oprichtende Opperste Leider van de Islamitische Republiek, Ayatollah Ruhollah Khomeini, de beroemde uitspraak deed :

“We zullen onze revolutie naar de hele wereld exporteren. Totdat de kreet ‘Er is geen god dan Allah’ over de hele wereld weerklinkt, zal er strijd zijn.”

De belangrijkste missie van het regime werd ook opgenomen in de grondwet, waarin staat :

“De Grondwet verschaft de noodzakelijke basis om de voortzetting van de Revolutie in binnen- en buitenland te verzekeren. In het bijzonder bij de ontwikkeling van internationale betrekkingen zal de Grondwet er samen met andere islamitische en volksbewegingen naar streven om de weg vrij te maken voor de vorming van een enkele wereld gemeenschap.”

Het is beschamend dat terwijl het Iraanse regime terroristische complotten beraamt om onschuldige mensen in andere landen te doden, de regering-Biden en de EU doorgaan met het sussen van de heersende mullahs en het roofzuchtige regime van Iran belonen voor zijn kwaadaardige gedrag in binnen- en buitenland met rijkdommen , legitimiteit, raketten en het ultieme geschenk: de nucleaire deal, waarmee het zijn buren kan blijven bedreigen en de wereld kan destabiliseren.

Bronnen:

 • naar een artikel van Dr. Majid Rafizadeh “Biden Admin and EU Appease Mullahs, Iran Regime Employs More Terror Cells” van 2 juli 2022 op de site van The Gatestone Institute
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Biden en EU sussen de Moellahs, Iran-regime neemt meer terreurcellen in dienst

 1. Met een energiecrisis aan de horizon door het geniale EU beleid + ‘advies’ van Biden om daar vooral mee door te gaan, i.p.v. te proberen de machten te scheiden en aan tafel te gaan zitten……hebben Biden & EU alle olielanden nodig.

  Of ze nu terreur verspreiden, mensen aan kranen ophangen, vrouwen stenigen of meer van dat moois……..het maakt ze allemaal niets uit.

  Vandaar het Biden bezoek aan Saudi Arabie, waar hij door het stof moet omdat hij zo slim was de banden te verbreken na de moord op Kashoggi én de US onafhankelijkheid van eigen energie bronnen af te kappen.

  Over de EU kunnen we kort zijn…..die zullen hun eigen moeder verkopen als het hen uitkomt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.