EU stemt ermee in PA te financieren, ondanks terrorisme en haateducatie

Palestijnse Autoriteit is opgelucht en blij dat de Europese Unie de financiering van de Palestijnse terreurgroepen hervat

De recente aankondiging van de Europese Unie dat zij haar hulp aan de Palestijnse Autoriteit (PA) zal hernieuwen, betekent dat de EU accepteert dat de PA terreur blijft belonen en haar antisemitische, haatdragende schoolcurriculum voortzet.

Volgens de PA-minister van Openbare Werken en Bouw, Muhammad Ziyara, is deze “politieke overwinning” op de EU belangrijker dan de financiële hulp:

Officiële PA TV-presentator:  “Onlangs werd aangekondigd dat [het EU-geld] zal worden vrijgegeven en dat de EU haar financiering aan de Palestijnse regering zal hervatten. Wat is uw reactie?”

PA-minister van Openbare Werken en Gebouw Muhammad Ziyara: “Deze [EU-financiering] is meer een politieke overwinning dan een financiële prestatie. De uitdaging was dat we afstand zouden doen van onze rechten, onze standpunten en onze principes, zowel wat betreft onze plicht [dwz beloningsbetalingen] jegens de families van de martelaren en de gevangenen, en ook jegens de Palestijnse leerplannen en het Palestijnse verhaal .”

[Officiële PA TV, “Talk of the Hour”, 16 juni 2022]

Bij de ondertekening van de EU-financieringsovereenkomst bevestigde PA-premier Muhammad Shtayyeh deze boodschap en benadrukte dat de EU-financiering “zonder voorwaarden” komt:

“We danken de EU en haar staten. Deze overeenkomst is belangrijk, omdat deze zonder voorwaarden tot stand is gekomen.”

[Facebook-pagina van PA-premier Muhammad Shtayyeh, 22 juni 2022]

Het officiële PA-persbureau benadrukte ook dat er “geen voorwaarden” zijn aan de financiering:

“Premier Shtayyeh wees op het belang van de ondertekening van de financieringsovereenkomst zonder voorwaarden en sprak de hoop uit dat de financieringsovereenkomst voor het jaar 2022 zal worden bespoedigd.

Hij benadrukte dat de overeenkomst betrekking heeft op financiering voor sociale zaken, ziekenhuizen en instellingen in Jeruzalem, energie en water voor Gaza, gezondheidshulp om Corona te bestrijden en slechts € 55 miljoen voor salarissen.”

[Wafa, officieel PA-persbureau, Engelse editie, 22 juni 2022]

PA Facebook, 16 juni 2022. De PA leert haar kinderen dat haar “recht op haar thuisland Palestina” heel Israël omvat. De tekst op deze kaarten op de Facebook-pagina van het PA Ministerie van Onderwijs is expliciet: (links) ‘Palestina – het hele land is van ons, van de [Middellandse Zee] tot de [Jordan] Rivier’] en (rechts) ‘Mijn thuisland’ .

Als reactie op de doorlopende documentatie van Palestijnse Media Watch (PMW) aan Europese regeringen dat de PA salarissen betaalt aan gevangengenomen terroristen, hebben veel Europese landen en de EU de PA herhaaldelijk veroordeeld. 

Veel Europese landen hebben geprobeerd te voorkomen dat Europees geld PA-terreurbeloningen financiert. Nederland sneed alle financiering aan de PA af nadat parlementsleden een PMW-presentatie hadden gezien, terwijl Groot-Brittannië , Noorwegen en de EU van de PA de verzekering kregen dat de PA hun geld niet zou gebruiken om de terroristen te belonen. Maar de Europese eis dat de PA stopt met het belonen van terreur was nooit gestopt.

De huidige verklaring van de PA-minister dat de hernieuwde EU-financiering een “politieke overwinning” is omdat ze hun principes niet hoefden te veranderen “ten opzichte van de families van de martelaren en de gevangenen” – dwz hen belonen met salarissen voor terreur – is erg ernstig. 

De PA concludeert dat de EU de legitimiteit van de Palestijnse “positie” accepteert, namelijk dat het belonen van terroristische gevangenen gerechtvaardigd is. De PA beweert dat zij het recht heeft om Israëli’s te doden, zelfs kinderen, omdat het doden van Israëli’s de legitieme Palestijnse “strijd” is.

Opvallend is dat het bedrag dat de PA uitgeeft om terreur te belonen groter is dan het volledige bedrag dat de EU zojuist aan de PA heeft beloofd. PMW meldde dat de PA in 2021 minstens 231 miljoen euro heeft uitgegeven aan haar terreurbeloningen, terwijl de hulp van de EU aan de PA slechts 224,8 miljoen euro bedraagt. Als de PA zou stoppen met het belonen van terreur, zouden ze het hulpgeld van de EU niet eens nodig hebben.

De PA begrijpt dit en daarom zien zij de hervatte financiering van de EU als een “politieke overwinning” voor hun “standpunten en principes … over de kwestie van onze plicht jegens de families van de martelaren en de gevangenen.”

Dat de EU de PA in staat stelt te concluderen dat dit brandstof geeft aan de Palestijnse terreur.

Bronnen:

  • naar een artikel van Itamar Marcus “EU Agrees to Fund PA, Despite Terrorism and Hate Education” van 30 juni 2022 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikel van Itamar Marcus “PA celebrates “political victory” over EU” van 29 juni 2022 en een artikelPA minister: EU restoring funding to the PA is endorsement of PA terror salaries and PA curriculum” van 16 juni 2022 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “EU stemt ermee in PA te financieren, ondanks terrorisme en haateducatie

  1. EU & PA werken samen aan hetzelfde boek en daar heeft de EU graag een paar belastingcenten voor over.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.