Onderwijzers van Jodenhaat in de Palestijnse gebieden worden door het Westen gesponsord

Terwijl de VS en andere westerse staten  vandaag samenkomen bij de Verenigde Naties in aanwezigheid van secretaris-generaal Antonio Guterres om financiering toe te zeggen voor het VN-agentschap dat scholen en sociale diensten voor Palestijnen beheert, drong een waakhondgroep er bij de democratieën op aan om te stoppen met het financieren van honderden UNRWA-leraren en andere werknemers die oproepen om Joden te vermoorden.

In een nieuw 42 pagina’s tellend rapport heeft de onafhankelijke niet-gouvernementele organisatie UN Watch vandaag het antisemitisme en het aanzetten tot terrorisme blootgelegd, dat onlangs door 10 UNRWA-leraren en andere werknemers werd gepropageerd. 

Dit komt bovenop de meer dan 100 UNRWA-docenten en -medewerkers die eerder zijn  gepubliceerd door de niet-gouvernementele organisatie UN Watch, een onafhankelijke mensenrechtenmonitoringgroep gevestigd in Genève.

De laatste 10 UNRWA-leraren en andere stafleden die aan de kaak worden gesteld, zijn:

1. Nihaya Awad, computerleraar bij UNRWA West Bank, prijst Hamas
2. Abu Muhammad Fathi Bahar, medewerker van UNRWA Libanon, promoot geweld
3. Elham Mansour (leraar, UNRWA Libanon), zet aan tot moord op Israëli’s en joden
4. Hana’a Daoud (Leraar, UNRWA Jordanië), pleit voor het doden van Joden
5. Sameer Abo Ayyash (maatschappelijk werker, UNRWA Jordan), bewondert Taliban
6. Majed Zaben (leraar, UNRWA Jordan), zet aan tot Israëlhaat
7. Adel Torbani (docent wiskunde, UNRWA Jordan), verwerpt Israëls bestaansrecht en publiceert antisemitisme
8. Qusai Mansi (werknemer, UNRWA Jordan), stelt zionisten gelijk aan nazi’s
9.Rula Om Mo’awia (leraar, UNRWA Jordan), zet aan tot Israëlhaat
10. Muneera Abu Hadeel (Vroedvrouw, UNRWA Westelijke Jordaanoever), portretteert Israël als stelende hond

Het nieuwe rapport van UN Watch onthult 20 nieuwe gevallen van virulente ophitsing, gepleegd door 10 UNRWA-leraren en ander personeel, in strijd met de eigen regels en verklaarde waarden van nultolerantie voor racisme, discriminatie of antisemitisme.

UN Watch heeft de bevindingen vandaag voorgelegd aan EU-commissaris voor buitenlandse zaken Joseph Borell, en de Amerikaanse ambassadeur Linda Thomas-Greenfield, wiens regeringen tot de topfinanciers  van UNRWA behoren, en aan VN-secretaris-generaal Antonio Guterres en UNRWA-chef Philippe Lazzarini.

UN Watch roept de belangrijkste financiers van het agentschap op – waaronder de VS, Duitsland, het VK en de Europese Unie – om ervoor te zorgen dat geen van hun gezamenlijke  donaties van $ 1,2 miljard  aan UNRWA leraren van haat zal financieren, en om het agentschap verantwoordelijk te houden aan haar eigen normen en verplichtingen.

Zoals vandaag onthuld door UN Watch, zetten UNRWA-personeel gestationeerd op de Westelijke Jordaanoever, Libanon en Jordanië publiekelijk aan tot antisemitisme en terrorisme.

Voorbeelden van UNRWA-personeelhaat zijn:

 • UNRWA computerleraar Nihaya Awad op de Westelijke Jordaanoever  steunde de raketaanvallen van Hamas op Israëlische burgers na de oorlog van vorig jaar en moedigde Palestijnse terroristen aan tot uitbuiting van kindsoldaten, in een bericht van 21 mei 2021 op Facebook. Dit was slechts twee maanden nadat een van de directeuren van UNRWA, Gwyn Lewis, mevrouw Awad een certificaat van waardering stuurde voor haar “fantastische inspanningen” als een “best presteerder” in het UNRWA-onderwijs. “We zijn trots dat je deel uitmaakt van het UNRWA-team”, schreef Lewis op 23 maart 2021.
 • UNRWA Libanon-leraar Elham Mansour  plaatste vorige maand, op 11 mei 2022, op Facebook dat  “Bij Allah, iedereen die een zionistische en Israëlische crimineel kan doden en afslachten, en dat niet doet, verdient het niet te leven. Dood ze en achtervolg ze overal, ze zijn de grootste vijand … Het enige dat Israël verdient is de dood.” Twee maanden geleden, op 15 april 2022, plaatste deze UNRWA-lerares een bericht op Facebook gericht aan “jullie smerige zionisten” waarin ze “de mannen van het verzet” in de Al Aqsa-moskee in Jeruzalem opriep om  “iedereen af ​​te slachten” van u en gooit u op de vuilnisbelt, omdat u vuil bent, vervuilt u elk land waarin u zich bevindt.” Vorig jaar, op 14 mei 2021, schreef mevrouw Mansour: “Israël is slecht. . . vecht tegen ze en dood ze, jaag ze overal, elke hoek, elke straat achterna, onze grootste vijand is Israël, dood en verderf voor jou…” Met name de berichten van mevrouw Mansour zijn geliefd bij verschillende andere UNRWA-leraren, zoals het geval was met veel van de antisemitische UNRWA-posts die in onze eerdere  rapporten werden onthuld. Dit onderstreept hoe het probleem van de UNRWA die personeel in dienst heeft dat antisemitische haat en opruiing propageert, niet alleen te wijten is aan “een paar rotte appels”, zoals UNRWA beweerde. Het antisemitische gif is systemisch.
 • UNRWA Jordan-leraar Hana’a Daoud  plaatste een foto van gemaskerde Hamas-terroristen met machinepistolen en riep moslims op om  “tegen de Joden te vechten, totdat een Jood zich achter een steen of een boom zal verbergen, en de steen of de boom zal zeggen: ‘O moslim, er is een Jood achter mij, kom en dood hem.’”

Westerse staten financieren UNRWA’s Haatonderwijzers

Deze leraren van haat werden vorig jaar gefinancierd door staatsdonaties aan UNRWA, waaronder $ 338 miljoen van de Verenigde Staten, $ 177 miljoen van Duitsland, $ 118 miljoen van de Europese Commissie, $ 54 miljoen van Zweden, $ 40 miljoen van het VK, $ 32 miljoen van Zwitserland, $ 30 miljoen uit Noorwegen, $ 28 miljoen uit Frankrijk, $ 28 miljoen uit Canada en $ 27 miljoen uit Nederland.

UN Watch vond de 20 nieuwe gevallen van antisemitische ophitsing op openbare pagina’s van UNRWA-medewerkers, waar leraren en ander personeel geweld vierden en promootten, zelfs onder jonge kinderen.

Reactie door UN Watch

UN Watch onthult verder dat de UNRWA, ondanks haar talrijke eerdere verzoeken en  het indienen van gedetailleerd bewijsmateriaal , er niet in is geslaagd leraren te ontslaan die aanzetten tot racisme en terrorisme.

“UNRWA moet daarom worden beschouwd als medeplichtig aan het wangedrag van haar medewerkers, zegt UN Watch-directeur Hillel Neuer.

“Over de hele wereld worden opvoeders die aanzetten tot haat en geweld verwijderd. Toch zet UNRWA, ondanks het uitroepen van ‘zero tolerance’ voor ophitsing, systematisch predikers van anti-joodse haat en terrorisme in dienst.

“We doen een beroep op de regeringen die UNRWA financieren, terwijl ze samenkomen bij de Verenigde Naties om nieuwe toezeggingen aan te kondigen, om te verklaren dat ze zullen stoppen met het mogelijk maken van een systeem dat nieuwe generaties Palestijnen leert Joden te haten en te vermoorden.”

“Laten we duidelijk zijn: het probleem zijn niet de posts op sociale media, maar eerder de gewetenloze tewerkstelling van leraren die antisemitisme en terrorisme prediken.”

“De VS, de EU, Duitsland, het VK, Canada en andere donorstaten kunnen moreel gezien niet meer geld naar UNRWA sturen totdat het een oprechte toewijding aan de basisnormen van het onderwijs op zijn scholen laat zien. Dit betekent dat het bureau UNRWA-werknemers die aanzetten tot terrorisme en antisemitisme publiekelijk moet veroordelen, hen uit hun functie moet verwijderen en een onafhankelijk en onpartijdig onderzoek moet instellen naar al haar medewerkers.”

De reactie van UNRWA   op eerdere gevallen die in het verleden aan het licht zijn gekomen, was het probleem te ontkennen of te bagatelliseren en de boodschapper aan te vallen. Pas op aandringen van donoren voerde UNRWA een klein aantal onderzoeken uit die leidden tot een handvol tijdelijke schorsingen van personeel.

“Een simpele klap op de pols naar leraren van haat stuurt alleen maar de boodschap dat het business as usual is. In plaats daarvan moeten degenen die aanzetten tot racisme of moord worden ontslagen, volgens een nultolerantiebeleid, net zoals de Britse regering een leraar voor het leven uit de klas heeft geweerd vanwege een antisemitische Facebook-post”, aldus Neuer.

Bronnen:

 • naar een artikelReport: UNRWA’s Teachers of Hate” van 23 juni 2022 op de site van UN Watch

Een gedachte over “Onderwijzers van Jodenhaat in de Palestijnse gebieden worden door het Westen gesponsord

 1. Alwéér een nieuw rapport….het zovéélste waarin staat hoe haat & terreur worden verspreid door UNWRA & haar medewerkers.

  Alsof ze het niet weten!!!!!

  Het is aan dovemansoren verspild want het Westen zal deze criminele UN organisatie blijven steunen als gewillige partners…….want in principe zijn ze het met mekaar eens.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.