NAVO voert een vuile oorlog tegen Rusland met huurlingen, sancties en illegale wapensmokkel

“Voor ons is de Krim een ​​deel van Rusland. En dat betekent voor altijd. Elke poging om de Krim binnen te dringen is een oorlogsverklaring aan ons land die zou kunnen leiden tot een Derde Wereldoorlog.”
(Dmitry Medvedev op 27 juni 2022)

Op dit ogenblik is de G7 Summit aan zijn laatste sessie toe in Schloss Elmau, Krün in de Beierse Alpen met als deelnemende landen Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten plus Ursula von der Leyen, voorzitster van de Europese Commissie en Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad.

Belangrijkste agendapunt van de G7 Summit 2022 is de oorlog van de NAVO tegen Rusland die wordt uitgevochten op het grondgebied van Oekraïne.

Ze zijn er niet samen om de oorlog te beëindigen maar om die oorlog militair en economisch te winnen en Rusland terug te slaan uit de veroverde gebieden en zijn economie voor vele jaren te ontwrichten. Onderhandelen over een bestand met Rusland en mogelijk vrede zijn nog helemaal niet aan de orde. Ook Oekraïne wil eerst de oorlog winnen waarvoor het rekent op de hulp van het Westen.

De G-7 landen zullen Oekraïne zo veel mogelijk helpen, maar willen tegelijk vermijden dat er een groot open conflict ontstaat tussen Rusland en de NAVO. Op dit ogenblik lijkt Oekraïne nog steeds terrein te verliezen en is Rusland aan de winnende hand. De sancties hebben duidelijk niet het gewenste effect. Integendeel. De sancties beginnen het Westen steeds meer pijn te doen.

Ook de Oekraïense president Zelensky kon via een videoverbinding de vergadering toespreken. Zelensky zou volgens een bron bij de Franse delegatie ook gezegd hebben dat de tijd voor onderhandelingen met Rusland nog niet is aangebroken. Oekraïne zou eerst zijn positie willen versterken en vraagt daarvoor meer Westerse sancties, militair materiaal, middelen en… huurlingen.

Huurlingen

Oekraïne beweert dat zowat 20.000 buitenlanders vechten tegen de Russische strijdkrachten hoewel Rusland dit cijfer overdreven vindt en spreekt over zowat 7000 huurlingen. Velen daarvan zijn reeds teruggekeerd (1779), gewond of gedood (1956).

Daarnaast zijn er ook een onbekend aantal avonturiers op het terrein die er de kcik van hun leven willen halen en ook een onbekend aantal militaire instructeurs zijn op het terrein om soldaten op te leiden, evenals om te helpen bij de operatie en reparatie van geleverde westerse wapens.

In totaal staan op de lijsten van het Russische ministerie van Defensie vandaag huurlingen en militaire instructeurs uit 64 landen in Oekraïne. De top drie zijn Polen (1831 aangekomen, 378 gedood), Canada (601 waarvan 162 gedood) en de Verenigde Staten (530 waarvan 214 gedood).

In Europa wordt Polen gevolgd door Roemenië met 504 aankomsten, 102 doden, 98 vertrekkers. Op de derde plaats staat het Verenigd Koninkrijk met 422 aankomsten, 101 doden, 95 vertrekkers.

Canada leverde de meeste huurlingen van het Amerikaanse continent: 601 arriveerden, 162 gedood, 169 vertrokken. Op de tweede plaats staan de Verenigde Staten: 530 kwamen aan, 214 stierven, 227 vertrokken. Ook vanuit België zijn er bij het begin van de oorlog ongeveer 18 Belgische vrijwilligers en twee militairen naar het oorlogsgebied vertrokken.

Uit het Midden-Oosten, Transkaukasië en Azië kwamen de meeste, 355 huurlingen, uit Georgië, waarvan er 120 werden gedood en 90 Oekraïne verlieten. Dit wordt gevolgd door zowat 200 militanten van terroristische formaties die uit de door de VS gecontroleerde gebieden van de Syrische Eufraat werden overgebracht. Tot op heden zijn er 80 gedood en hebben er 66 Oekraïne verlaten.

Doden voor geld

Huurlingen zijn mensen die, vanuit het oogpunt van het internationaal recht, criminelen zijn die de stabiliteit van de wereldorde bedreigen, vertelde voormalig VN-plaatsvervangend secretaris-generaal Sergei Ordzhonikidze aan Izvestia.

“Ze vallen niet onder de bescherming van de Conventie van Genève inzake de regels van oorlog”, legde de expert uit. Er is ook een speciale internationale conventie tegen huurlingen.

Daarin staat dat landen dit fenomeen moeten bestrijden omdat het de soevereiniteit, territoriale integriteit van staten ondermijnt, een bedreiging vormt voor de wereldorde. Oekraïne is, net als Rusland, partij bij dit verdrag. En huurlingen zijn criminelen. 

Zij zullen onderworpen zijn aan de wetten van de staat waar zij gevangen zijn genomen, bijvoorbeeld in de DPR wordt de doodstraf opgelegd voor huurlingen.

Die huurlingen worden gefinancierd door de Westerse landen via Oekraïne. Ze worden betaald door Kiev dat op zijn beurt het geld haalt in het Westen.

Bronnen:

  • naar een artikelNATO encroachment in Crimea could lead to WW3, says former Russian leader” van 28 juni 2022 op de site van i24News
  • naar een artikel van Inge Vrancken “Vlaamse militair die meevecht in Oekraïne heeft geen spijt: ‘Ik weet dat ik vervolgd zal worden, maar dit is belangrijk'” en een artikelOekraïense president Zelenski aan G7-leiders: “Help ons oorlog te beëindigen tegen einde van het jaar van 27 juni 2022
  • naar een artikel van Bogdan Stepovoj en Andrej Fedorov “Soldaten gedoemd te mislukken: Oekraïne heeft de meeste huurlingen uit Polen” van 18 juni 2022 op de site van Izvestia
  • naar een artikel van Elona Teslova “Number of mercenaries in Ukraine halved since February, Russia claims” van 2 juni 2022 en een artikelRussia says almost 2,000 foreign mercenaries died in battles in Ukraine” van 17 juni 2022 op de site van het Turkse persagentschap Anadolu Agency (A-A)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.